tomi790 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 z ubezpieczalniami wszystkimi jest tak samo ja zgłaszałem szkodę z AC w PZU i mam polisę w wersji serwisowej i co się okazało - wycena na zamiennikach po potrąceniu 60% ceny części ze względu na wiek samochodu - i ceny części wg nich to 650 zł gdzie koszt nowych to ok. 3.700 po cenach z aso więc odwołanie i kosztorys wyższy o 100 zł :doh:załamka bo w OWU wszystko napisane że w wariancie wypłaty gotówkowej tak liczą i koniec tematu. więc skończyło się odstawieniem samochodu na naprawę do aso i rachunek który musieli zapłacić to ich kosztorys x3 i niech ktoś mi powie że nie jest to działanie na szkodę spółki
mojeA4 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 3zl? Ja słyszałem, ze usunięcie jednego wgniecenia kosztuje 50 zł Za pierwsze 150zl a za kolejne po 50zl To niech wskażą warsztat, który to robi za takie pieniądze Mniej-wiecej mam 60 wgniecen X 3 złote 180 złotych )) No na pewno tyle zapłacę
MalyMis Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Trzeba się odwoływać, odwoływać i jeszcze raz odwoływać, do skutku
tomi790 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 tylko w pewnym momencie napiszą że to ich ostatnia propozycja i jak nie pasuje to do sądu - mnie tak napisali w drugim kosztorysie po odwołaniu więc bezgotówkowa w aso naprawa
Hatek Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Już po pierwszym odwołaniu piszą, że jeżeli się nie zgadzamy to możemy skorzystać z drogi sądowej... Tak to już z nimi jest jak oni maja nam coś zapłacić to wielki problem a w drugą stronę to kasę chcą od razu.
kiko79 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 jedź do ASO na naprawę bezgotówkową, a tak to będziesz się bujał do wiosny
hubipl9 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 jedź do ASO na naprawę bezgotówkową, a tak to będziesz się bujał do wiosny Taa jedź do ASO a kiko79 pokryje Ci różnicę pomiędzy wyceną Hestii i fakturą ASO. Kolega Hatek napisał przecież, że ma wariant kosztorysowy.
Hatek Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2013 jedź do ASO na naprawę bezgotówkową, a tak to będziesz się bujał do wiosny Taa jedź do ASO a kiko79 pokryje Ci różnicę pomiędzy wyceną Hestii i fakturą ASO. Kolega Hatek napisał przecież, że ma wariant kosztorysowy. heheh to wcale nie jest głupia opcja
Nelson Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Z tym, że to Ty będziesz musiał zabecalować różnicę pomiędzy kosztorysem, a fakturą z ASO:wink:
LustForPower Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Moja propozycja, ekspertyca Niezaleznego rzeczoznawcy i do Aso zeby zrobili kosztorys, do tego odwolac sie do Hesti zeby zrobic jeszcze jedne ogledziny przy umytym aucie i patrzec mu na rece i pokazac mu to czego nie zuwazy A i przestudiowac OWU AC + do prawnika na bezplatna porade prawna jesli sa tacy u ciebie w miescie. Moze jak zrobisz te wszystkie kroki to ci Hestia uzna cos wiecej i bedziesz wstanie zrobic i zarobic na tym ;0 Pozdrawiam i Powodzenia Edit jak cos to wspolpracuje z NIezaleznymi Rzeczoznawcami z KAtowic, wiec jak cos chcesz sie dowiedziec wiecej to na priv dam namiary i polecenie.
Rekomendowane odpowiedzi