Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyposażenie bagażnika - koło zapasowe, dojazdowe, zestaw naprawczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opublikowano

świetna robota :hi:

Opublikowano
  • Autor

świetna robota :hi:

Ma być konkretnie i przejrzyście Włodku - tak aby każdy mógł temat sam ogarniać :wink:

BTW - jeśli ktoś będzie chciał przejść na pełnowymiarowe koło zapasowe to mam cały zestaw potrzebnych części (wszystkie części są nowe, dopiero co kupione w ASO):

8E9 864 106 C – wkład bagażnika

8E9 863 547 – pokrywa

8E9 012 109 C – wkład styropianowy

8E9 803 899 C – śruba mocująca pokrywę

8E0 012 111 A – skrzynka na narzędzia (strona lewa)

8E0 012 112 A – skrzynka na narzędzia (strona prawa)

Opublikowano

A powiedz kojarzysz czy śruba mocująca koło np. ta dłuższa, czy da się ja skrócić?

Opublikowano
  • Autor
A powiedz kojarzysz czy śruba mocująca koło np. ta dłuższa, czy da się ja skrócić?

Jest tak tania, że nie ma sensu się w coś takiego bawić.

BTW - dodałem ceny (kwota jaką trzeba zabulić za środek uszczelniający w zestawie naprawczym a który nawiasem mówiąc jest gówno wart... 1043zł!!! :facepalm:).

Opublikowano

Tak zapytałem tylko ale cena tego badziewia zaporowa:facepalm:

Opublikowano

Bart-s mam techniczne pytanko :wink:

8E9 864 501 – wkładka strony lewej

8E9 864 502 – wkładka strony prawej

czy te wkładki idą pod plastikową podłogą :question::eusathink: Masz może fotkę gdzie dokładnie są umiejscowione :question:

Opublikowano
  • Autor
Bart-s mam techniczne pytanko :wink:

8E9 864 501 – wkładka strony lewej

8E9 864 502 – wkładka strony prawej

czy te wkładki idą pod plastikową podłogą :question::eusathink: Masz może fotkę gdzie dokładnie są umiejscowione :question:

Tak - wkładki idą pod podłogą/wkładem bagażnika. W karoserię są fabrycznie wmontowane bolce wykorzystywane tylko w wersji ze skrzynkami na narzędzia (1G2/1G3). W pozostałych przypadkach montuje się właśnie wkładki pełniące rolę dystansu.

Nie mam dokładnego zdjęcia ale na tym zamieszczonym poniżej widać o co chodzi:

spacers.JPG

Opublikowano
:hi:, tak jak podejrzewałem :decayed: czy do wykorzystania jak będę zakładał nową plastikową podłogę :decayed:
Opublikowano

BTW - dodałem ceny (kwota jaką trzeba zabulić za środek uszczelniający w zestawie naprawczym a który nawiasem mówiąc jest gówno wart... 1043zł!!! :facepalm:).

Oj nie gadaj, bez tego środka bym z Chorwacji nie wrócił :whistling:

Opublikowano

hehe no jak zwykle Bartek pełna profeska Dziękuję :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Pepin ostatnio miał przygodę i za dużo po użyciu tego shitu nie przejechał. Poza tym spróbuj wyczyścić oponę po zastosowaniu...

Opublikowano

Pepin ostatnio miał przygodę i za dużo po użyciu tego shitu nie przejechał. Poza tym spróbuj wyczyścić oponę po zastosowaniu...

Z tego co wiem są dwa rodzaje, "mleko" i "pianka", u siebie mam te białe butelki i nie było problemu z czyszczeniem opony, podobno gorzej jest z tą "pianką". Ciśnienie trzeba sprawdzać co jakiś czas ale coś jednak to daje...

Opublikowano

Bart-S,

też miałem zestaw naprawczy i podobny dylemat.

Dojazdówka wygrała z pełnowymiarowym, bo zostaje schowek pod podłogą :)

Opublikowano
  • Autor
Bart-S,

też miałem zestaw naprawczy i podobny dylemat.

Dojazdówka wygrała z pełnowymiarowym, bo zostaje schowek pod podłogą :)

Identycznie do tego podszedłem. Używana dojazdówka 300zł, śruba prowadząca 14zł, podpora 54zł i wkład styropianowy 52zł - czyli łącznie 420zł i na drodze mogę czuć się bezpiecznie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie, jesli chodzi o dojazdówkę to czy zmieści się ona na tarcze ham. 312mm ?

Opublikowano
Panowie, jesli chodzi o dojazdówkę to czy zmieści się ona na tarcze ham. 312mm ?

jeśli wchodzi na 320mm to :whistling::wink:

Opublikowano

Tak narzekacie na ten środek do doraźnej naprawy opony, że drogi a cena dotyczy tego nieszczęsnego kompresorka. aczkolwiek i tak to trochę absurdalna cena... nawet nie widziałem jaki majątek mam w samochodzie :)

Dzisiaj sprawdziłem co u mnie siedzi w bagażniku w kontekscie tego tutoriala. Oczywiście w moim przypadku chodzi o sedana, który jeszcze nie jest ujęty w tym materiale jak zauważył sam autor. Mimo to postanowiłem zamieścić fotki jak może to w sedanie wyglądać.

IMG_8718.jpg

IMG_8719.jpg

IMG_8720.jpg

Opublikowano

ja uzupełniłem/wymieniłem sobie swój zestaw o koło zapasowe, miałem styropian czyli wersja G8....ale bez pianki czy kompresora. Tylko lewarek i ucho do holowania.

Udało mi się jakiś czas pojeździć bez koła, :naughty: ale kupiłem alu 17" na szrocie i teraz zamiast tego, mam pełnowymiarowe koło we wnęce po styropianie, wraz pełnym plastikiem dookoła, czyli to zdjęcie...

http://a4-klub.pl/wnetrze-99/lewarek-audi-zapasowki-255700/#post3205446

dsc0042hq.jpg

byłem ostatnio zmuszony przez kapeć wrzucić swoją 18ke i też spokojnie weszła.

doczytałem powyżej nie ma pytania

Opublikowano

Bart-S masz jeszcze wkład pod pełne koło?

i drugie pyt. chcę przejść z zestawu naprawczego (ze skrzynkami) na pełne koło, co będę potrzebował do Sedana?

8E9 012 109 C – wkład styropianowy (77zł)

i którą śrubę, czy ta z zestawu naprawczego się nada?

i jeszcze widziałem kliny żółte do kół, zna ktoś numer?