Skocz do zawartości
IGNOROWANY

podcisnienie problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam silniczek 1.9 TDI AJM i nie mogę znaleźć podcisnienia... oto wężyki które mi zostały i nie wiem gdzie je mam podpiąć...

zdjęie 1

żółty wężyk idzie do pudełka z filtrem powietrza do tego trój-rozgałęźnika a niebieski idzie gdzieś tam tyłem nie wiem gdzie...

null_zpsa7385ede.jpg

zdjęcie 2

żółty idzie od klapy gaszącej do tego czujnika obok przepływomieża " N18 " ? do pierwszego wyjścia na górze..., niebieski idzie od tego zaworu do tego trój-rozgałęźnika z tym zaworem na końcu..., w gdzie i do czego mam podłączyć ten zaworek na zielono ?... a z tego rozgałęźnika ten czarny jest nigdzie nie podłączony...

asdsa_zps7e79ab7b.jpg

zdjęcie 3

ten na żółto idzie od pompki do zaworu na dół " N75 " ?

null_zpscee672e8.jpg

proszę o rade co i gdzie mam podłączyć prosze...

pozdrawiam

Opublikowano

aj ciężko będzie... ale dziękuję za pomoc ;) pozdrawiam

Opublikowano

Jak poczekasz do jutra to zrobie Ci fotę i będziesz wiedział.

Wymień te wężyki przy okazji:facepalm:

Tak patrze to kolegi schemacik wszystko pokazuje.Weź lapka lub spisz co i jak a bez problemu dasz rady:wink:

Opublikowano

kolego będę bardzo wdzięczny za fotki ale to naprawdę bardzo, będę też chciał to zrobić, będę je chciał powymieniać też ;)

Opublikowano

Słuchaj pierwsz fota i tak niebieski idzie do zaworu n18 tego a druga strona do zaworku zielonego z foty nr2

Zółty idzie do tego zaworku z dołu n75 do jego jedynego króćca patrząc na to że zawór n75 ma dwa króćce obok siebie i jeden po 2 stronie do niego idzie żółty przewod.

Co do tej klapy gaszącej to ja nie mam i nie wiem jak to ma isć.

Ten wężyk od gruchy idzie do N75 do tego dłuższego króćca tam gdzie są te 2 króćce-rozumiesz:decayed:

Opublikowano

ah... dzięki kolego za pomoc ale nadal nie ogarniam tematu...

Opublikowano

Słuchaj masz schemat,siądź,weź piwko schemat i powoli dasz rady,jak nie dasz to jedz do jakiegoś warsztatu niech Ci pomoga.

Też na początku nie patrzałem na te wężyki ale po paru razach już mam to zakodowane,tylko Ty masz klapę gasząca tak jak na schemacie...

Dasz rady tylko od razu wymień wężyki na silikony.

Opublikowano

kolego banan jesteś wielki ! ;) o coś takiego mi właśnie chodziło dzięki i pozdrawiam, po robocię będę majstrował go podpiąć ;p

Opublikowano

Tak z ciekawości, można zaadoptować klapę gaszącą do afn ??

Opublikowano

kolego banan wielkie dzięki za pomoc, wszystko jest podpięte i chodzi, ale nadal jest problem chodzi mi o to że podczas przyśpieszania strasznie szarpie silnikiem... jak by gdzieś było lewe powietrze... podczas normalnej jazdy czy na biegu jałowym widać jak falują obroty... może będziesz wiedział Ty co to może być... wymieniłem wszystkie wężyki tylko zostały mi te plastikowe i ten co idzie o N75 do zbiornika z podciśnieniem...

Opublikowano
Tak z ciekawości, można zaadoptować klapę gaszącą do afn ??

Da się ale w choooy zabawy jest , ale skąd wziąć sygnał na zawór do klapy moze z zasilania zaworka na pompie ??

Silnik całkiem inaczej gaśnie jak mu się odetnie powietrze niż jak odcina sie paliwo :P dozucam link

sorry za OT:)