Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

1.8T Bandit by Magicbattle// swap na polifta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:siema::a4fan:

Po spędzeniu setek godzin na forum i użytkowaniu Audika bezawaryjnie przez prawie 2 lata przyszedł czas przedstawić mojego parchatka.:cool1:

Samochodu szukałem raczej krótko. Wiadomo że nie zawsze człowiek znajdzie to czego szuka. Byłem na dwóch giełdach z czego na jednej bym kupił srebrnego sedana 1.8T w pół skórach na wiejskich alusach, ale poszedł jak się po niego wróciłem. Może i dobrze. Wracając do domu stała sobie granatowa audiczka (2km od mojego domu, a ja jeździłem ujj wie gdzie), oczywiście szybkie oględziny telefon ustawka i po dokładnych oględzinach z moim mechanikiem zbiliśmy cenę, która mi odpowiadała. Właściciel okazał się sąsiad mojej ciotki, który jest moja daleką rodziną wiec wszystko mi o aucie wyśpiewał:polew:

Tak jest teraz :

DSC_0146.jpg

MODEL / ROK PROD. : Audi A4 AVANT 97 lipiec :wink:

SILNIK : 1.8 T AEB 150KM bez kata z Podtlenkiem LPDŻ od 2007 roku :grin:

KOLOR : LZ5L :grin: (przydała by sie polerka):facepalm:

KOLA : Avus dark gold perla efekt :grin:

ZAWIESZENIE : 1BE :decayed:

NAPED : Łośka :facepalm::ban:

Wyposażenie:

- webasto :grin: (chciałbym)

- wspomaganie kierownicy

- ABS

- climatronic

- tempomat

- pełny fis - rezane

- symphony I - rezane

- komplet kluczyków 4 + 1 plastik

- centralny z pilota

- pakiet oświetlenie ALL - rezane

- zawiecha 1BE:decayed:/:kwasny: lepsze to niż 1BA

- kiera od eski

- skórka + grzanie bez elektryki:kwasny:

- podłokietnik przód skórka tył też:decayed:

- elektryka szyb przód, tył korbotronic

- el. lustra + podgrzewane (działają):wink:

- 4 poduchy żeby wygodnie się spało:grin:

- alu 16-tki na zime:decayed: / lato były 15-tki z b6:grin: / są 17" avus dark gold z drobinkami brokaciaka:grin:

Zaraz po zakupie nie obyło się bez mycia

DSC01672.jpgDSC01668.jpg

Jak przystalo na ogarnietego użytkownika Audi żeby nie ryzykować po 10 km od zakupu zrobiony kompletny rozrząd, wymiana wszystkich filtrów, płyny, oleje.

20111027012.jpg

Pare fot jak to było kiedyś:

DSC01677.jpgDSC01679.jpgDSC01681.jpg

DSC01730.jpgDSC01765.jpgDSC01767.jpgSNC10344.jpg

Naprawy od zakupu:

Silnik:

- Kompletny rozrząd, termostat, płyny

- Olej Motul 5w30

- ALL filtry + dławik Klimy + od lpdż

- Usunięcie kata

- Wymiana wężyków podciśnienia

- Nowa tubka bagnetu

- uszczelka pod pokrywka zaworów Febi bo coś tam się sączyło na świeczki

- świeczki NGK PFR6Q

- 3 nowe cewki co okazało się nie potrzebne bo padał rozdzielacz zapłonu:facepalm:

Układ napędowy:

-narazie nic się nie psuje to i nie dotykam ;p:banan:

Układ hamulcowy:

- zestaw hamulcowy przód i tył (tarcze, klocki) + płyn Ferodo

- pomalowane zaciski na czerwono (lepiej hamują):grin:

Zawieszenie:

- Wymiana górnych wahaczy tylnych na najtańsze zamienniki po 50 zł i przetrwały już 30 tyś (cisza):kox:

- Nowe łożysko w prawym przednim kole - Febi

Wnętrze:

- Ręczny w skórce

- Wymiana mieszka na nowy skórzany i obszycie gałki zmiany biegów

- Renowacja kierownicy ( nakładka ):facepalm::grin: z pakiet chromem

Plany do zrealizowania w tym lub następnym życiu:jerk: albo z innym carem

- zdezio S4 / yep :jerk: trafił się w kolor ale i tak do malowania, dzieki JUNIOR

- gwint lub springi -40 / już nie długo / -35mm narazie na pokladzie

- FIS / yep

- ringi ala rs na zegary / brakuje na volciaka i temp. oliwy bo zakładane były jeszcze przy starym liczniku:facepalm:yep sa wszystkie

- lampy poliftowe z czarnymi środkami / yep dzięki profi robota Gwerty

- zenon hid / w drodze :banan:/ zrobione

- lampy tył full polift / yep (zastanawiam sie nad ledami od bidzio1 )

- pakiet full led oświetlenie zewnatrz/wewnatrz // yep , podświetlanie nóg z przodu i z tyłu na delikatny czerwony, odwietlenie podłoża po otwarciu drzwi na biało jak i całego wnetrza

- lampa polift w podsufitce by bidzio1 / yep dzieki bidzio1

- duze radio 2din w konsoli polift/przedlift / padło narazie na Symphony I

- tubka ori audi w boczku / yep

- podświetlenie rejki led / yep

- podswietlene kratki nawiewów lift / - czekam za normalna cena / zrobione

- ledy w postojówkach / yep

- polerka mechaniczna / po recznej nie bylem za bardzo zadowolony ale ujdzie

- jakies kolo na poczatek min 17'' / avus chyba II wpadly z oponkami prawie za free ( wymiana na zawieche 1BA :grin::facepalm: ) trzeba było je pomalować bo troche styrane były ale za to prościutkie jak igła na jedenej feldze maks 35 g.

- nowe oponki (prawie) / oponki17/225/45 dot 2612 dzieki mrogala

- hak ori audi odpinany/ yep od czornego, po malych przygodach z dojazdem, wy***ała mi opona od zewnatrz przez studzienke (dobrze że miałem zapas):grin:

- klapa tył do wymiany / :facepalm:wpadla poliftowa z 2000r ogarnieta elektryka jak ori

- pompka polift z koncówka E - zrobione

- 2x scyzoryk 3 przyciski aktywne - tylko dorobic groty i immo

- zderzak tył na jakis esowy /:kwasny: ciezko z tematem

- boczne kierunki białe / yep / teraz chyba będą dymione

- spryski na lampiszony / jest miejsce i zaślepki czas na reszte gratów

- grill polift / yep

- grill ala rs chinol ale sie trzyma / yep przydał by sie teraz z s4

- na sezon 2014 wieksze kolo min 18" / daj Boże :decayed:

- może kiedys jak sie nie sprzeda to podziałamy z moca /

- podświetlane klamki zewnetrzne by Magicbattle / yep mój projekt. aktualnie odłączone (inne kable trzeba zastosować, po zimie jeden sparciał i pękł co za gówna sprzedają):facepalm:http://a4-klub.pl/stylizacja-tuning-optyczny-19/podswietlane-klamki-zewnetrzne-236470/

- wskaźnik doładowania boost / yep pompoje do odcinki jak fabryka dala 0.5-0.6

- zmieniarka ori audi 6 cd / yep ale wolal bym zmianiacz mp3 ale dać za to 300 zł :grin::facepalm:

- relingi chrom / yep miałem kupować ale ceny było nie do przyjecia wiec się samemu wyrezało

- pakiet chrom wokół szyb by metr chromek / yep / ale juz wyebane gowna tylko klej niszczył lakier

- nakładki na lusterka chrom / yep ale także wyebane

- ...

Będę dopisywał jak coś sie przypomni a troche tego będzie.

Rezanie relingów chrom - jak bym wiedział że bedzie tyle pizgania to bym jednak kupił gotowe. niestety śruby były nieziemsko zapieczone żeby odkrecić i musiałem robić wszystko na aucie tak to napewno było by łatwiej. nie polecam ale efekt jak ori. Jak widzę nowsze auta z 2002 roku itp gdzie farba z relingów sama schodzi to wiadomo jak reszta jest wykonana. Tutaj farba nie chciała wogóle sie ruszyć.:facepalm:

DSC02010.jpgDSC02011.jpgDSC02023.jpgDSC02041.jpgDSC02047.jpg

Żeby lepiej grało Ori tubka i wzmak zewnetrzny (niestety od wilgoci sie przyjarał i jest na ori wzmacniaczu). juz nie gra jak grało. Teraz jest pukacz JBL:grin::decayed:

DSC02484.jpgDSC02488.jpg

Podświetlane klameczki http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/rezanko-podswietlania-zewnetrzynch-klamek-magicbattle-237012/#post2890474

DSC02141.jpgSNC10381.jpgSNC10434_2.jpgSNC10442.jpg

Wymiana plecionki bo juz troche sie zmeczyła :grin:

DSC01997.jpgDSC01998.jpg

Wskaźniczek

DSC02477.jpg

2Din przedlift/polift

DSC02623.jpg

Z braciakiem

DSC02587.jpgDSC02590.jpgDSC02592.jpgDSC02593.jpg

Prawie aktualne bez zderzaka S4, bedzie pogoda to sie zrobi new sesje

DSC_0096.jpgDSC_0097.jpgDSC_0100.jpgDSC_0103.jpgDSC_0105.jpg

DSC_0112.jpgDSC_0116.jpgDSC_0125.jpgDSC_0133.jpgDSC_0136.jpg

DSC_0142.jpg

Mile widziane komentarze pozytywne jak będą jakieś i negatywne. Wszystko postaram się wziaść na klate a jak nie to spali sie auto i starczy:polew::grin:

---------- Post dopisany at 17:07 ---------- Poprzedni post napisany at 17:06 ----------

mam nadzieje ze juz foto widac

Opublikowano

Ale ulep :thumbdown::decayed:

Ładne auto i mody na plus :good:

Opublikowano

Widać:thumbup1:

Opublikowano

no jak juz lafmi sie wypowiedzial to musi byc widac. ulep raczej nie, prosto jedzie:grin:

Opublikowano

Nie ma srania po krzakach, :kox: jest "T" jest zabawa :kox:Nie to co u mnie:whistling:

Ps.wszystko widać :a4fan:

Opublikowano

mnie tez cieszy ten zderzaczek. teraz tylni no i ta klapa:kwasny:

Opublikowano
mnie tez cieszy ten zderzaczek. teraz tylni no i ta klapa:kwasny:

jade w piątek na rundkę po okolicznych szrotach, jak znajdę klapę to numer mam do Ciebie, więc jakby co przedzwonię :wink:

Opublikowano

ok tylko wiesz wole w kolor :decayed:

Opublikowano

Opis modyfikacji & napraw nieco podobny do mojego :whistling:

Opublikowano
Opis modyfikacji & napraw nieco podobny do mojego :whistling:

heh byc moze. musze zajrzec do Ciebie:decayed:

---------- Post dopisany 14-08-2013 at 12:16 ---------- Poprzedni post napisany 13-08-2013 at 13:21 ----------

4300K na pokladzie. odrazu auto wyglada mlodziej a nie stare zolte swiatlo. ciekawe jak z widocznoscia w nocy bedzie. dobrze ze dzis mam popoludniowke. foto niebawem

Opublikowano

Za dwie godziny się przekonam jak pojade z roboty. Niebo a ziemia toby bylo jak bym bixa założył haha. Barwa taka bo nie chcialem sie psom w oczy rzucac. Ale nie dlugo chyba obrysy wrzuce to sie napewno przywala. może ktos zarzuci linka z folia do obrysowek

Opublikowano

Zwyczajna pomaranczowa folia do lamp z allegro.

Opublikowano

Fajnie działasz,dopiero teraz zobaczyłem tego moda z klamkami i poważnie się zastanawiam:naughty:

Opublikowano
Za dwie godziny się przekonam jak pojade z roboty. Niebo a ziemia toby bylo jak bym bixa założył haha. Barwa taka bo nie chcialem sie psom w oczy rzucac. Ale nie dlugo chyba obrysy wrzuce to sie napewno przywala. może ktos zarzuci linka z folia do obrysowek

link do folii http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-reflektory-zespolone-ii-lifcie-rezanie-montaz-9427/index74.html post http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-reflektory-zespolone-ii-lifcie-rezanie-montaz-9427/index74.html#post3651886

Opublikowano

Juz szlak trafil przetwornice i zarnik czy to mozliwe? Do tego na trasie szczotka w alternatorze sie skonczyla i stalem we czwartek ale znalazl sie mechanik i uzyczyl garazu i gites ale stowke wykasowal. Zeby chociaz wcześniej cos miglo to nie odrazu przestal ladowac:facepalm: