adik1983 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 mam pytanko mam w aucie zestaw pod telefon oryginalny moje pytanie czy jest jakis adapter za pomoca ktorego połacze swojego fona posiadam samsunga galaxy s z tym zestawem z auta
steve69 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 O ile masz odpowiedni moduł w aucie, to poprzez Bluetooth pewnie bezproblemowo. Natomiast co do adaptera, to musisz dowiedzieć się w ASO, czy adapter pod twój telefon jest do kupienia (tylko to jest wydatek kilkuset złotych ). -- Pozdrawiam. Sławek
adik1983 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2013 powiem tak mam taki adapter ale tylko pod nokie 8220 czy jakos tak
tomcrack27 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 no to samsunga nie podlaczysz chyba ze masz rnse i bluetooth to wtedy tak
steve69 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 no to samsunga nie podlaczysz chyba ze masz rnse ... A dlaczego "musi mieć RNS-E"? Przecież to moduł pod fotelem pasażera odpowiada za połączenie Bluetooth. Zamiast RNS-E może być Concert i też będzie to działać. -- Pozdrawiam. Sławek
adik1983 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2013 ja mam concerta radio i telefon
steve69 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Nie wiem z którego roku masz auto, oraz czy masz kierownice multifunkcyjną, ale możesz spróbować: Włącz w aucie zapłon, a w telefonie wyszukiwanie urządzeń bluetooth. Jeśli twój Samsung znajdzie coś w stylu "Audi UHV 7372" (lub podobne) to już pół sukcesu, bo znaczy to, że masz w swoim aucie moduł bluetooth. Spróbuj teraz sparować telefon z modułem. Może pojawić się monit o podanie hasła (zazwyczaj 1234). Po podaniu hasła, jeśli wszystko poszło poprawnie, powinien pokazać się komunikat, że "Audi UHV 7372 dodano. Urządzenie HF gotowe do użycia" (lub coś w tym stylu). W tym momencie telefon teoretycznie jest gotowy do współpracy z zestawem głośnomówiącym w twoim samochodzie. Niestety może też być tak, że twój telefon jest zbyt nowy dla modułu w twoim aucie i żeby to działało to trzeba wymienić moduł na nowszy model. -- Pozdrawiam. Sławek
GreGoriO Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Uzupełnij profil bo nie wiemy nawet jak pomagać, co napisać. Od roku 2003, audi montowało oryginalnie BT pod siedzeniem, wątek jak sprawdzić i podłączyć znajdziesz na forum
darkle Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 U mnie nie ma tego modułu. Ale jak nie mam kierownicy multifunkcyjnej to chyba też nie ma sensu montować ori bluetootha bo nie będzie go czym obsługiwać? Mam ten ori uchwyt + adapter i jak dla mnie działa rewelacyjnie ale powoli nadchodzi czas po ośmiu latach zmienić moją nokię 6230i na coś nowszego:cry:
GreGoriO Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Kierownica to wygoda, fakt. Ale wcale nie musi byc, do odebrania rozmowy mozesz ustawic tryb auto w telefonie. Co do starej nokii, to ja właśnie ją kupiłem specjalnie aby korzystać bez żadnych przeróbek. Masz do wyboru dwie opcje kart. Kopia i odbierać w samochodzie rozmowy na zestawie lub drugi nr, specjaly dla auta. Ja mam tę drugą opcję bo nie oplaca mi się płacić 5€ miesiecznie, dodatkowo...za malo jezdze
darkle Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Drugi numer to dla mnie bez sensu. Mam spory pakiet minut w abonamencie a w dodatku nikt na ten nowy numer do mnie nie zadzwoni:decayed: Auto odbieranie odpada. Chyba że będzie się dało normalnie odbierać i wybierać numery telefonów normalnie z klawiatury fona bo to dla mnie najwygodniejsze. Wcześniej w poprzedniej B6 miałem zamontowanego blutootha parrota MK6100 z wyświetlaczem i pilotem dość wysoki model. Wybieranie przy pomocy zestawu to była dla mnie masakra, duzo łatwiej było sięgnąć do mojej nokii i 2 razy kliknąć przyciskami zamiast kręcić i klikać kółeczkiem w pilocie. Szkoda że nie ma adapterów do nowszych telefonów bo naprawdę fajnie się z niego korzysta, przede wszystkim łatwość przełączania między głośnomówiącym a słuchawką podczas rozmowy- po prostu wkłada się albo wyjmuje fona z uchwytu. Przy bluetoothu tak się nie dało dlatego go nie używałem. Dodatkowo w zestawie audi telefon jest podłączony do anteny na dachu więc i zasięg lepszy. Szkoda mi się rozstawać z moją nokią 6230i ale potrzebuję coś co poza domem pozwoli mi na trochę szybszy internet niż EDGE
GreGoriO Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Przy pakiecie minut jaki masz, mozesz zawsze ustawic przekierowanie na numer nokii . Dzwoniacy nawet nie zauwazy. Zamiat abonamentu karte przedplaconą i nie masz dodatkowych kosztów
Lukasz_mk2 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 w dziale FAQ masz opis jak przejść z obecnego modułu na moduł BT, ja u siebie tez miałem zestaw dla nokii 6210 i założyłem moduł BT. Nie mam multi kiery i telefon obsługuje normalnie z poziomu aparatu tylko dźwięk rozmówcy leci z głośników w aucie. Jak dla mnie jest to bardzo wygodne i nie ma problemów z mandatami za gadanie przez telefon podczas jazdy.
adik1983 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2013 koledzy audi zz 2004 roku udało sie znalazło audi uhv 8780 jakos tak działa wszystko tylko mam pytanie którym klawiszem odbiera sie rozmowe mam kiere multifunkcyjną
steve69 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 ... którym klawiszem odbiera sie rozmowe mam kiere multifunkcyjną Połączenie przychodzące odbierasz klawiszem ze słuchawką. Rozmowę kończysz też tym klawiszem. Na forum jest gdzieś instrukcja obsługi do A4 B6 po polsku, gdzie wszystko jest opisane. Warto poczytać - sporo się wyjasni. -- Pozdrawiam. Sławek
adik1983 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2013 a mam pytanie czy jak polacze sie przez bluetoht to bede mial dostep do ks telefonów jak przyciskam ten przycisk po lewej na dole R/T to na wyswietlaczy pisze bitte warten prosze czekac i nic sie nie dzieje czemu taki komunikat wyskakuje
steve69 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 ... jak przyciskam ten przycisk po lewej na dole R/T to na wyswietlaczy pisze bitte warten prosze czekac i nic sie nie dzieje... Być może zachodzi sytuacja o której wspominałem wyżej, czyli twój telefon jest zbyt nowy dla modułu BT w twoim aucie i moduł ma problem z "dobraniem się" do kontaktów. Jeśli kontakty masz tylko w pamięci telefonu, to skopiuj je również na kartę SIM. Jeśli to nie pomoże, to pozostaje wymiana modułu BT na nowszy model. -- Pozdrawiam. Sławek
adik1983 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2013 a parował ktos galaxy s u mnie nie chce rozpocznac kontaktów
Rekomendowane odpowiedzi