jacekdk Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 Witam, chcialbym wymienic zarowke H7 na ksenonowa zarowke HID, 1.Czy mam na cos zwrucic uwage? 2. Na allegro pojawily sie cyfrowe przetwornice , co to takiego? 3. Czy strumien swiatla lamp bedzie bardziej efektwyny? Pozdrawiam
benyA4 Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 Strumien swiatla lepszy ale z Hidami wiaze sie sporo problemow , wielokrotnie poruszanych na forum: 1- sa nielegalne 2- wykonanie przetwornic jest kiepskie 3- zarniki tez nie sa najlepszej jakosci 4- potrafia wprowadzac zaklucenia do sterownika ABS 5- niektore pogarszaj odbiór stacji radiowych. Ogolnie lepiej kupic zarowki np OSRAM - COOL BLUE HYPER , efekt podobny a duzo mniej problemow.
mateo1597 Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 Strumien swiatla lepszy ale z Hidami wiaze sie sporo problemow , wielokrotnie poruszanych na forum:1- sa nielegalne 2- wykonanie przetwornic jest kiepskie 3- zarniki tez nie sa najlepszej jakosci 4- potrafia wprowadzac zaklucenia do sterownika ABS 5- niektore pogarszaj odbiór stacji radiowych. Ogolnie lepiej kupic zarowki np OSRAM - COOL BLUE HYPER , efekt podobny a duzo mniej problemow. Wg katalogu OSRAM Cool Blue Hyper nie mają homologacji i nie powinno się ich stosować normalnie
benyA4 Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 no nie powinno ale juz lepsze to niz HID wiem z doswiadczenia
mateo1597 Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 no nie powinno ale juz lepsze to niz HID wiem z doswiadczenia Nie mówię, że nie - sam się dłuugo zastanawiałem między HID a H7 W końcu wziąłem Cool Blue Intense Może przy następnych się skuszę na Hyper`y
jacekdk Opublikowano 3 Września 2013 Autor Opublikowano 3 Września 2013 osobiscie wymienilem H1 na HID-y i jest cool , duza roznica w barwie swiatla biale 5000k
Grabek94 Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 Pojawiło się pytanie o cyfrowe przetwornice. Co to takiego oraz co jest w niej lepszego od zwykłej?
Fr0styyy. Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 To, że nie sieje zakłóceń na ABS i inną elektronikę
tomekhxc Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 jak ktos chce posiadam zestaw hid h7 do obchniecia przetwornice nie sieja i nie wywalaja bledow na fisie
mateo1597 Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 Wrócę do tematu tych żarówek Cool Blue Hyper - ma je ktoś założone - jest duża różnica w stosunku do "zwykłych" H7 ?? Może jakieś foto poglądowe
ozzy1991 Opublikowano 13 Września 2013 Opublikowano 13 Września 2013 jak ktos chce posiadam zestaw hid h7 do obchniecia przetwornice nie sieja i nie wywalaja bledow na fisie po podłączeniu CB też jest wszystko ok?? nie trzeszczy ??
GreGoriO Opublikowano 13 Września 2013 Opublikowano 13 Września 2013 Weźcie pod uwagę jakość samej soczewki i odbłyśnika za nią, jeśli jest wypalony a soczewka brudna to nawet wymiana na ksenon niewiele pomoże. Dopiero wymiana/regeneracja soczewki da widoczną poprawę jasności świecenia, a wtedy lepiej już założyć porządne H7.
Rekomendowane odpowiedzi