czarny286 Opublikowano 5 Września 2013 Opublikowano 5 Września 2013 koledzy nie do końca znalazłem odpowiedz na moje pytanie mianowicie,posiadam Audi A4 B5 1.9 TDI 1Z,95r i zastanawiam się jak sprawdzić czy działaja u mnie wstępne podgrzewanie płynu chłodzące a konkretnie czy działają same świece i czy jest napięcie ? czy w takich dodatnich temperaturach mogę to jakoś sprawdzić ? 1.jak to sprawdzić i jakie napięcie jest tam podawane np 12v ? 2.jaka jest zasada działania tego,wyczytałem,że po niżej 5 stopni w plusie dopiero zaczyna grzać ale czy można to teraz sprawdzić ? jaki przekażnik i bezpiecznik w A4 odpowiada za działanie tego podgrzewacza ? proszę o wyrozumiałość i dzięki z góry za odp pozdrawiam
piotrsob1 Opublikowano 5 Września 2013 Opublikowano 5 Września 2013 Jak VAG-iem robisz test elementów wykonawczych silnika, to jak dobrze pamiętam jest testowane załączanie I i II stopnia podgrzewania
czarny286 Opublikowano 5 Września 2013 Autor Opublikowano 5 Września 2013 a na jakich numerach to sie robi ? pamitasz gdzie sie wchodziło ? mówimy o starym vagu tak ?
piotrsob1 Opublikowano 5 Września 2013 Opublikowano 5 Września 2013 To było dawno temu Silnik- test elementów wykonawczych
Grzesiek1985 Opublikowano 5 Września 2013 Opublikowano 5 Września 2013 żeby sprawdzić czy świece działają wystarczy odłączyć czujnik na wężu od układu chłodzenia Ten waz co idzie od chłodnicy do bloku Tam są dwa czujniki i nie pamiętam który to jest Ale któryś po odłączeniu załącza świece przy dodatnich temperaturach
czarny286 Opublikowano 5 Września 2013 Autor Opublikowano 5 Września 2013 tam jest czujnik koloru niebieskiego to chyba ten co ?
andrzej22 Opublikowano 6 Września 2013 Opublikowano 6 Września 2013 żeby sprawdzić czy świece działają wystarczy odłączyć czujnik na wężu od układu chłodzenia Ten waz co idzie od chłodnicy do bloku Tam są dwa czujniki i nie pamiętam który to jest Ale któryś po odłączeniu załącza świece przy dodatnich temperaturach Co Ty mu opowiadasz ? aby podgrzewanie płynu uruchomić musi być spełnione kilka warunków mni. obciążenie alternatora i pare innych rzeczy, jest opisane nawet przez Sztomela trzeba sobie poszukać bo adresu strony nie pamiętam. To co opowiadasz to test świec żarowych.
czarny286 Opublikowano 7 Września 2013 Autor Opublikowano 7 Września 2013 czyli odpięcie czujnika temperatury nic nie da tak ? świece się nie zaczną grzać ?
Rekomendowane odpowiedzi