JeJu Opublikowano 23 Września 2013 Opublikowano 23 Września 2013 Witam, posiadam radio fabryczne audi concert II E0035186. Mój problem polega na: a) nie odbiera żadnych płytek CD ani piratów, ani oryginalnych. Wyskakuje CD error. Czytałem trochę na forum o tym i rozumiem ze bez naprawy się nie obejdzie. Także to można zostawić ale pisze na wszelki wypadek, gdyby to miało jakiś związek z następnym problemem tylne głośniki w drzwiach nie grają. odkręciłem boczki i sprawdziłem żadnego prądu tył nie dostaje, sprawdziłem również na innych głośnikach w celu wykluczenia uszkodzenia tych fabrycznych. głośniki mam fabryczne nic w nie zmienione. w radiu zmiana ustawień też nic nie daje (opcja: fader). Wszystkie wtyczki w radiu trzymają się mocno (po dociskałem). Co zrobić aby tył zaczął grać? przód gra normalnie. Czy może to być wina radia? Jak samochód był podlączony pod komputer wyskoczył błąd radia: 1300 E0035186 concert II GRO 004 - błąd sporadyczny
edekxp Opublikowano 23 Września 2013 Opublikowano 23 Września 2013 Moim zdaniem wina radia Koszt naprawy końcówki mocy może nie jest duży ale CD, to chyba bedzie taniej kupić drugie Jeżeli Ci nie zależy na wyświetlaniu info na fis, to poszukaj nie oryginalnego radia np Pioneer. W poprzednim aucie jak zmieniłem z oryg. radia na pioneera to wszystko zaczęło ładniej grać. Miałem wprawdzie stare radio audi gamma na kasety jeszcze Kupić np to: AUDI CONCERT II A4 B6 B7 CD 2001/2007 (3570088184) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. lub to: RADIO PIONEER MVH-350BT bluetooth USB/AUX + GRATIS (3539043883) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Fido Opublikowano 23 Września 2013 Opublikowano 23 Września 2013 Masz suba w bagażniku ? Jeśli tak to może on padł. To on jest odpowiedzialny za tylne głośniki. CD nie warto naprawiać. zastanów się nad MP3 http://a4-klub.pl/nawigacja-car-audio-cb-radio-17/zmieniarka-mp3-fabryczne-radio-audi-236029/
JeJu Opublikowano 23 Września 2013 Autor Opublikowano 23 Września 2013 będę musiał kupić nowe radio i z tym się liczę bo koszt naprawy tego fabrycznego niski nie jest a mogę trochę dołożyć i kupić nowe radio + gwarancja będzie. w przypadku fabrycznego nie miałbym gwarancji bo używka, a obstawiam że z czasem znowu by mogło nawalić. Każde się może zepsuć ale podejrzewam ze coś z tym audi concert jest nie tak bo jak czytam forum to nie pierwszy przypadek. Ale mam sprzęt car audio w domu tylko brak do niego wzmaka i skrzyni. Nie przypuszczałem ze kupię a4 b6 a w dodatku że będzie miało już porządne nagłośnienie kwestia dopracowania go tak aby działało. No i mam w domu rodzinne radio pioneer DEH-P6900IB już stare radio w całkiem dobrym stanie lekko wytarte pokrętło ale 100% sprawne. Tylko nie mam jak go sprawdzić bo jak wyjąłem fabryczne radio to kable już nie pasowały P&P do tego pioneera co mam. Sub w półce w bagażniku siedzi fabryczny. Sporo kurzu pod kratką jest, ale już wyczyszczone :> Co do zmieniarki to chcę ją póki co wykluczyć a znaleźć inne rozwiązanie. Jak miałbym sprawdzić czy ten subwoofer działa? Najwygodniejsze dla mnie byłby radio z wejściem na jacka albo usb. Chwilowo nie mogę sobie pozwolić na zakup takiego. Dlatego męczę się ze zwykłymi stacjami radiowymi bo CD nie działa. No i chciałem zrobić te głośniki z tyłu ale tam cisza jakieś inne pomysły oprócz wymiany radia?
POWER-KRIS Opublikowano 23 Września 2013 Opublikowano 23 Września 2013 Jak wlaczysz radio to pyka coś w bagażniku? Remote przy radiu podlaczone? Wtyczki wpiete wszystkie? Zasilanie w tubie jest? Wszystko proste ale jak komuś zdalnie wytłumaczyć? Stawiam ze radio dobre tylko rzekaznik w subie padł. http://a4-klub.pl/showthread.php?t=285212
JeJu Opublikowano 23 Września 2013 Autor Opublikowano 23 Września 2013 nie wiem czy pyka zaraz sprawdzę i zrobię edita ale na 99% cisza remote tzn? ale tak wszystkie wtyczki do radia wpięte (do głośników tez bo sprawdzałem) nie wiem jak mam sprawdzić to zasilanie w tubie. ale do głośników na 100% nie dochodzi prąd a ten przekaźnik to tam na półce w bagażniku znajdę przy subwooferze?
POWER-KRIS Opublikowano 23 Września 2013 Opublikowano 23 Września 2013 W wzmacniaczu siedzi. Sony Xperia Tapatalk 4.
marekg Opublikowano 23 Września 2013 Opublikowano 23 Września 2013 jaki przekaźnik, w jakim subie? przecież tył razem z subem jest zasilany ze wzmacniacza i jeśli cały tył nie gra to wzmacniacz powinien być pierwszym podejrzanym. W sedanie wzmacniacz fabrycznie siedzi pod tapicerką bagażnika, z boku po prawej stronie. W avancie sub i wzmacniacz są zamontowane również po prawej stronie w bagażniku, tyle że zmontowane razem.
JeJu Opublikowano 23 Września 2013 Autor Opublikowano 23 Września 2013 no ale żaden przekaźnik w bagażniku nie stuka nie pyka ani nic. kompletna cisza. no to ja wiem ze tam jest wzmacniacz bo zdjąłem dzisiaj cały ten boczek, a właściwie odchyliłem bo jest jeszcze przykręcony przy fotelach i za dużo zabawy by z tym było żeby to wszystko rozmontować ale odchylony daje spokojnie sporo dostępu do wzmacniacza. co ja mogę z tym wzmacniaczem zrobić, żeby się dowiedzieć czy działa?
POWER-KRIS Opublikowano 23 Września 2013 Opublikowano 23 Września 2013 Ok chodzi mi o wzmacniacz a ze mam Avanta to mi się tak pierdakło. Przekaznik oczywiście w wzmacniaczu siedzi. Sony Xperia Tapatalk 4.
marekg Opublikowano 23 Września 2013 Opublikowano 23 Września 2013 no ale żaden przekaźnik w bagażniku nie stuka nie pyka ani nic. kompletna cisza. no to ja wiem ze tam jest wzmacniacz bo zdjąłem dzisiaj cały ten boczek, a właściwie odchyliłem bo jest jeszcze przykręcony przy fotelach i za dużo zabawy by z tym było żeby to wszystko rozmontować ale odchylony daje spokojnie sporo dostępu do wzmacniacza. co ja mogę z tym wzmacniaczem zrobić, żeby się dowiedzieć czy działa? generalnie przy włączaniu radia najlepiej żeby druga osoba miała ucho przy wzmaku, to on wydaje to charakterystyczne cyknięcie przy załączaniu. Najlepsza metoda to chyba sprawdzić, nawet u elektryka czy idzie tam prąd. Może któryś chłopaków z forum wie lepiej jak za to się zabrać domowym sposobem. ---------- Post dopisany at 20:26 ---------- Poprzedni post napisany at 20:24 ---------- Ok chodzi mi o wzmacniacz a ze mam Avanta to mi się tak pierdakło. Przekaznik oczywiście w wzmacniaczu siedzi. Sony Xperia Tapatalk 4. a no bo w sednie te ustrojstwa są rozmieszczone w zupełnie innych miejscach i stąd w Avancie inaczej to trochę wygląda.
POWER-KRIS Opublikowano 23 Września 2013 Opublikowano 23 Września 2013 Ale jak nie pyka to nie ma coś zasilania. Przekaznik ma za zadanie włączyć wzmacniacz po włączeniu radia. Wiec we wtyczce wzmacniacza mają być dwa plusy na wlaczonym radiu i jeden gdy radio wyłączone. Jeżeli tak jest to zostaje uszkodzony lub oderwany przekaznik. Sony Xperia Tapatalk 4.
POWER-KRIS Opublikowano 23 Września 2013 Opublikowano 23 Września 2013 9 plus z radia (remote) 22 masa 23 plus stały Pikna rozpiska ;-) Sony Xperia Tapatalk 4.
steve69 Opublikowano 23 Września 2013 Opublikowano 23 Września 2013 Ja bym zaczął od sprawdzenia napięć we wtyczce wpinanej do wzmacniacza. Po włączeniu radia: Między pinem nr 22 "-", a nr 23 "+" powinno być ok. 12V. Między pinem nr 22 "-", a nr 9 "+" powinno być ok. 12V. Jeśli we wtyczce wszystko "gra", to sprawdzić gniazdo wzmacniacza, czy żaden z pinów nie jest np. ułamany lub upalony - u mnie było takie "cuś": Po wymianie wzmacniacza głośniki z tyłu ożyły. -- Pozdrawiam. Sławek
JeJu Opublikowano 25 Września 2013 Autor Opublikowano 25 Września 2013 U Ciebie wtyczka wygląda jak po wojnie, moja jest czyściutka jakby dopiero z fabryki wyjechała. Wzmacniacz też czyściutki nie wyczułem spalenizny, rozebrałem go całego zajrzałem do środka wszystko wygląda na dobre. Wszystkie wtyczki i piny w super stanie. Cały ten wzmacniacz wydaje mi się, że jest dobry. Ja podejrzewam ze to nie gra przez radio. Jak będę miał możliwość przełożenia radia z innej a4 to sprawdzę czy działają te głośniki na czyimś. Nie mam jak sprawdzić tych + i - na wtyczce. A powiedzcie mi co to za moduł jest przykręcony pod wzmacniaczem? Jakaś nalepka z telefonem jest i trzy wtyczki do tego wchodzą. To jest to urządzenie do starego modelu telefonu? Bo uchwyt na telefon niestety posiadam, ale nie przeszkadza mi.
marekg Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 a wyciągałeś to radio i sprawdzałeś czy wtyczki od strony radia są ok? nic się nie wysunęło/uszkodziło? sygnały na tył wychodzą osobną małą wtyczką, czasem one są komponowane z trzech mneijszych w trzech kolorach. Jeśli mnie pamieć nie myli to żółta odpowiada za sygnały tylnych głośników.
JeJu Opublikowano 25 Września 2013 Autor Opublikowano 25 Września 2013 radio wyciągałem i docisnąłem wtyczki, wszystkie trzymają się mocno i dobrze. w sumie nie oglądałem pinów dokładnie wiec jutro wyciągne je jeszcze raz i sprawdzę. Popie**zone to całe nagłośnienie. Niby wszystko jest na miejscu tak jak powinno, ale i tak tył nie gra. Gdybym miał pewność ze przez wzmacniacz nie działają głośniki to kupiłbym go i może by to ruszyło. A tak to wydam 70zł a okaże się, że to nie wina wzmacniacza i znowu będę ładował kase w coś innego. Już wiem która wtyczka odpowiada za ten tył i dokładnie ją sprawdzę. A co z tym błędem który wyświetliło po podpięciu komputera? Radio: nr 1300
edekxp Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 A co z tym błędem który wyświetliło po podpięciu komputera? Radio: nr 1300 błąd 1300 - Jednostka kontroli napędu CD J401 Skoro już wiesz króra kostka odpowiada za tylne głośniki to podłącz tu jakiś głośnik, na krótko - bedziesz wiedział czy z radia sygnał (dźwięk na tył) wychodzi
Rekomendowane odpowiedzi