wpz Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 Witam.Przy małej prędkości podczas lekkiego hamowania załączał mi się ABS więc postanowiłem wyciągnąć czujniki aby sprawdzić odległości.Na każdym były ślady obcierania o wieniec.I tu moje pytanie czy były prawidłowo ustawione,jak ma być odstęp to jaki.Czekam na odp. Pozdrawiam.
Fido Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 http://a4-klub.pl/uklad-hamulcowy-96/problem-abs-hamowania-ok-10km-h-wlacza-sie-abs-287879/#post3805785
wpz Opublikowano 1 Października 2013 Autor Opublikowano 1 Października 2013 Ok biję się w piersi nie szukałem.Ale czy to że są ślady wieńca na czujnikach nic się nie uszkodziło.
pastaldo Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 u mnie też ślady były. To są ślady raczej z rdzy którą obrasta wieniec niz z tarcia o metal. Ja zawsze ustawiałem tak że by był maxymalnie wsuniety a przy obracaniu kołem nie było słychać obcierania.
89siwy Opublikowano 2 Października 2013 Opublikowano 2 Października 2013 Tydzień temu też wymieniałem czujnik abs'u. Wsunąłem go na maksa i jest ok.
wpz Opublikowano 2 Października 2013 Autor Opublikowano 2 Października 2013 Na maksa ,chyba nie bardzo teraz już wiem że 0,6-o.8mm,na maksa to w coś innego:wink:
Dev Opublikowano 2 Października 2013 Opublikowano 2 Października 2013 Wciskasz na maxa aż poczujesz opór i delikatnie obracasz piastą. Jezeli czujesz ze obciera to minimalnie cofasz i znowu sprawdzasz. Jak nie obciera to potem musisz sprawdzić VAGiem predkosci na kołach.
tkuczera Opublikowano 2 Października 2013 Opublikowano 2 Października 2013 To podepnij pod Vaga i zobacz czy błąd dotyczył czujnika czy zupełnie czegoś innego. Po co szukać dziury w całym?
Rekomendowane odpowiedzi