xXPiotrekXx19 Opublikowano 3 Października 2013 Opublikowano 3 Października 2013 witam do jakiegoś czasu mam problem z jednym kołem a dokładnie prawym przednim w przedziale od 110 km/h do 140 km/h bije i czuć to na całej budzie auta jak i na kierownicy po przekroczeniu 140 km/h przestaje wie moze ktoś co to może być koło było wyważane ale jest cały czas tak samo
Andrzej07 Opublikowano 3 Października 2013 Opublikowano 3 Października 2013 A czy felga prosta , opona nie ma "guza":whistling:?? Może ciężarek odpadł.....
piotrek4415 Opublikowano 3 Października 2013 Opublikowano 3 Października 2013 Jeśli dobrze wyważone to może być tak jak kolega wyżej pisał: guz na oponie, krzywa felga albo jeśli są to nie oryginalne alusy w których jest potrzeba zastosowania pierścienia centrującego, może też to powodować jego brak.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 4 Października 2013 Autor Opublikowano 4 Października 2013 sprawdze jutro czy ma pierścień jeśli jest ok to oddam felge z oponą do sprawdzenia
athek Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 Witaj miałem podobny problem koła wyważane a od 100 w górę zaczynało trząść normalnie całym autem. okazuje się że wulkanizatorzy mają możliwość zaniżenia progu wyważania (oszczędność na ciężarkach) po dokładnym wyważeniu (po zwróceniu uwagi wulkanizatorowi) przestało bić.
Fido Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 Dobry spec zrzuci opone i sprawdzi samą felgę. Partacz przyklei liść odważników i zadowolony. Przykład ? Np. to.
Andrzej07 Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 na stronę nie powinno być więcej niż 55 jeśli wychodzi więcej powinno się obrócić oponę na feldze o 180 stopni wtedy wynik powinien się zmniejszyć ale mało któremu chce się spuszczać powietrze "odbijać" oponę i przekręcać ... i w sumie mamy w uj ciężarków:facepalm: co widać post wyżej:kwasny:
xXPiotrekXx19 Opublikowano 4 Października 2013 Autor Opublikowano 4 Października 2013 no właśnie tylko teraz muszę poszukać jakiegoś porządnego serwisu który dobrze sprawdzi to koło w łodzi
Rekomendowane odpowiedzi