AroA41999 Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 W audi a4 b7 BPW ile jest sond lambda. Na komputerze wyświtliły się błędy: 1 P1116 Obwód grzewczy sondy lambda (rząd 1, czuj.1 ) przerwa 2 P2251 Sonda Lambda przewód masy (rząd 1, czuj.1 ) przerwa. Prośba o informację gdzie znajduje się ta sonda i jaką najlepiej kupić.
piotrsob1 Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 Na moje oko obydwa błędy dotyczą tej samej sondy, prawdopodobnie urwane kable . co do lokalizacji to szukaj w okolicach DPF-a.
AroA41999 Opublikowano 4 Października 2013 Autor Opublikowano 4 Października 2013 też tak mi się wydawało, jedak nigdzie jej nie widać od dołu
jacek70 Opublikowano 5 Października 2013 Opublikowano 5 Października 2013 Są dwie na wydechu jedna przed katem a druga za.Tak mi się wydaje.
Logosik Opublikowano 4 Marca 2018 Opublikowano 4 Marca 2018 Witajcie, dołączę się do tematu ponieważ mam te same kody błędów. 1 sonda jest widoczna na pewno po wyjęciu filtra powietrza, a 2 zapewne zaraz za filtrem DPF. Również chce kupić i pomimo, że zajmuje się mechaniką to w mojej Audi napotkałem wiele zagadek. Z tego co ja sam wywnioskowałem to audi posiada 1 sondę lambda która jest zaraz po wyjęciu filtra powietrza, a ta za DPF spełnia funkcje kontroli temperatury spalin. Jeśli się mylę to mnie poprawcie. 1
kamil-vag Opublikowano 4 Marca 2018 Opublikowano 4 Marca 2018 Do DPF'a macie takie czujniki: Temperatura Przed Turbosprężarką - Czujnik G507 Sonda Lambda - Czujnik G39 Temperatura Przed DPF - Czujnik G506 Temperatura Za DPF - Czujnik G527 Różnica Ciśnień DPF - Czujnik G450
BartoszBB Opublikowano 4 Marca 2018 Opublikowano 4 Marca 2018 (edytowane) Twój błąd tyczy się z tego co widać sondy - B1S1 czyli sondy przed DPF. Dojście do niej jest nie najgorsze przewód puszczony tyłem silnika i wtyczka od niej pod zbiornikiem wyrównawczym. Bodajże kwadratowa czarna. Zdjęcie nie od tego silnika ale opisuje mniej więcej o co chodzi. Edytowane 4 Marca 2018 przez BartoszBB
Rekomendowane odpowiedzi