Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Felgi stalowe 16' 5x112 6,5/16 ET42 dla A4 B7 - nie pasują

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam opony zimowe 16', na tą zimę chciał bym do nich dokupić nowe felgi stalowe. Znalazłem ciekawą ofertę z takimi felgami, sprzedawca twierdzi że będą pasować do mojej A4 B7 z 2005r.

Specyfikacja jak w temacie, czyli: 16' 5x112 6,5/16 ET42

Czy będą pasować do mojej A4 B7?

Bardzo proszę o odpowiedź, dziękuje z góry.

Pozdrawiam.

Opublikowano

W tym roczniku felgi 16 mają szerokość 7cali a tobie oferuję 6,5Więc różnica nie jest duża a reszta się zgadza ...Więc będzie ok...:wink:

Opublikowano

a ja mam też pytanie do tematu bo również szukam stalówek do b7 a dokładniej chodzi mi o otwór centrujący jedni podają 57 inni natomiast 57,1 faktycznie różni się to czymś?

Opublikowano
a ja mam też pytanie do tematu bo również szukam stalówek do b7 a dokładniej chodzi mi o otwór centrujący jedni podają 57 inni natomiast 57,1 faktycznie różni się to czymś?

zobacz tu

http://tomason.pl/pdf/tn2.pdf

Zobacz wątek - -= ROZSTAWY ŚRÓB I OTWORY CENTRUJĄCE =- • TUNINGFORUM.PL

Opublikowano

Na allegro 90% stalówek 16" do B6 i B7 to właśnie ten rozmiar 6,5x16 ET42. Czyli że muszą pasować. Ale ja np uparłem się na 7cali :D żeby się opona ładniej ułożyła i powiem szczerze, że trudno było znaleźć wśród ładnych używek.

Opublikowano
  • Autor

Co masz na myśli mówiąc 'ładniej ułożyła'?

Ja powiem szczerze że dla mnie na zimę ważna jest przyczepność a co za tym idzie bezpieczeństwo i jakoś specjalnie nie przykładam wagi do opon i felg zimowych pod względem wizualnym - co innego jeśli chodzi o felgę i oponę na lato :D. A że znalazłem na allegro komplet właśnie takich nówek za 400zł z wysyłką, to nic tylko brać! ;)

Dzięki za pomoc, pozdrawiam.

Opublikowano

I dokonałeś jak najbardziej racjonalnego wyboru. Mi zależało dodatkowo na tym, żeby felga była ciut szersza bo wygląda wtedy trochę ciekawiej (o ile czarne stalówki w ogóle mogą wyglądać ciekawie), opona jest szerzej rozciągnięta, dodatkowo uzyskuje się nieco większą sztywność boczną opony czyli mniejsze bujanie na zakrętach -tak czytałem ;)

A, no i jeszcze ET mam 37 więc koło będzie o pół cm mniej schowane. Takie tam pierdółki, do których 95% kierowców nie przywiązuje wagi.

Opublikowano
Na allegro 90% stalówek 16" do B6 i B7 to właśnie ten rozmiar 6,5x16 ET42. Czyli że muszą pasować. Ale ja np uparłem się na 7cali :D żeby się opona ładniej ułożyła i powiem szczerze, że trudno było znaleźć wśród ładnych używek.

taaaa, miałem to samo 90% używek zjedzona przez Rudą :D

Opublikowano
W tym roczniku felgi 16 mają szerokość 7cali a tobie oferuję 6,5Więc różnica nie jest duża a reszta się zgadza ...Więc będzie ok...:wink:

Ja mam na zime stalowki o szerokosci 6 cali i tez pasuja na 205/55/16 wiec luzik :wink:

Opublikowano

Na pewno pasuje ale jak to wygląda - jak koło od Żuka... ;)

Opublikowano
Na pewno pasuje ale jak to wygląda - jak koło od Żuka... ;)

Hehe uwierz, ze nie potrzeba mi german style na zime:wink:

...a tak poza tym to profil 55 na 205 oponce nigdy nie bedzie wygladal jak żukowe kółeczka.

Opublikowano

No to należysz do szczęśliwców którzy nie muszą wyszukiwać nie wiadomo czego i mogą łatwo kupić felgi.

Jak założę opony na felgi a koła na samochód, to cyknę fotki :D

Opublikowano
No to należysz do szczęśliwców którzy nie muszą wyszukiwać nie wiadomo czego i mogą łatwo kupić felgi.

Jak założę opony na felgi a koła na samochód, to cyknę fotki :D

Ja też:decayed:

Opublikowano
  • Autor

A powiedzcie mi jeszcze Panowie, śruby z alufelg będą pasować do felg stalowych? :)

Opublikowano

To zależy jakie masz w alu,grzybek czy stożek.

Do tego trzeba sprawdzić ile w obu wystaje gwintu.

Opublikowano
  • Autor

Ok, sprawdzę i w razie co będzie trza kupić. Dzięki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Temat stary jak świat:

Oryginalne alufelgi Audi (nie wszystko co ma kapselek Audi jest oryginalne) =śruby te same co do stalówek czyli kuliste (grzybki).

Nieoryginalne = najczęściej stożkowe.

Tu jest pomoc

Tabela samochodw - ruby do felg | ruby do alufelg | ruby do k | Dystanse do felg | Akcesoria do felg | Kopaki - Sklep internetowy ATC (Powered by CubeCart)

---------- Post dopisany 25-10-2013 at 15:15 ---------- Poprzedni post napisany 11-10-2013 at 15:28 ----------

Obiecane fotki, czyli jak się prezentują stalowe felgi 16x7 cali na samochodzie.

A4 Q - Motoryzacja - Fotosik.pl

Już poprawiłem - teraz się wyświetlają.

Opublikowano

jeżeli oryginaly to tak,,,,ja mam na sprzedaż 16stalowe 7J po 1-sezonie,,,,,:wink:

---------- Post dopisany at 15:49 ---------- Poprzedni post napisany at 15:46 ----------

gratis zaloze nowe kominki-wentyle:hi:

---------- Post dopisany at 15:58 ---------- Poprzedni post napisany at 15:49 ----------

3d3de1de96c5506em.jpg

Opublikowano

Jak kogos interesuja 16 stalowki ori audi to z mojej b7 mam do sprzedania w bardzo dobrym stanie. Prosciutkie. PW z oferta bo mi one leza a sam nawet nie wiem ile leca takie felgi. Ale stan bdb

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No i jest problem, bo felgi 16' 5x112 6,5/16 ET42 nie pasują do mojej A4

Do tyłu wchodzą elegancko ale z przodu blokuje je zacisk od hamulców i nie dochodzą do końca.. Brakuje im jakichś 5mm by doszły do końca.

Rozmawiałem z sprzedawcą który mi je sprzedał, powiedział że wymieni mi je na takie jak potrzebuje, tylko bym dowiedział się na 100% jakie potrzebuje.

Z pomocą zwracam się do Was, czy powie mi ktoś jakie potrzebuje tu felgi stalowe? Dodam że to model z motorem 2.0 TFSI Quattro - 200km. Zapewne dlatego są tu większe tarcze, zaciski jak i same hamulce i dlatego te felgi nie pasują..