Thomas28 Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 Witka wszystkich. Koledzy zauważyłem że przy skręcaniu kołami w lewo cos skrzypi w kole jakby prawym. Jak autko delikatnie się kula do przodu. Wymieniłem łączniki, dolne tylne, przednie wahacze. Jedynie górne zostały i końcówki drążków. Tylko te skrzypienie pojawia się przy skręcie w lewo. Jak kręce do końca. Co to? wahacz? czy końcówka? no masakra...
12pawel12 Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 mam ten sam ból. skręt w lewo mocno i skrzypi w prawym kole.
tdi Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 mam to samo obstawiam przegub
jacek70 Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 Jeżeli wymieniłeś wachacze to myślę że to może być przegub.Gdyby górne były złe to raczej by pukało.
12pawel12 Opublikowano 14 Października 2013 Opublikowano 14 Października 2013 wahacze były sprawdzane i na szarpakach i na podnośniku i zero luzu. ponadto stuka mi coś w prawym kole jak zjeżdżam z krawężnika, lub koło wpada w jakąś dziurę.
Thomas28 Opublikowano 16 Października 2013 Autor Opublikowano 16 Października 2013 kolego wahacze mogły byc sprawdzane i nie wykarze czy jest uszodzony. ale jezeli puka w momencie jak koła spada w dół lub w dzurę(ja tak miałem) to był tylny dolny wahacz walnięty. Jak sprawdzic? połóż kołek jakiś lub belke, a druga osoba niech pcha autko od tyłu. wejdz do kanału i w momencie kiedy koło dostaje oporu bedzie słyszalny stuk u mnie to podziałało. wymieniłem wahacz i bajeczka
12pawel12 Opublikowano 17 Października 2013 Opublikowano 17 Października 2013 jeżeli chodzi Ci o "banany", to mam zmienione i to dosłownie z 20 tys temu
Thomas28 Opublikowano 20 Października 2013 Autor Opublikowano 20 Października 2013 20tys? zależy na jakie zmieniłeś..możliwe że nadszedł juz ich koniec. Co nie którym juz po 5tys pukały
pawlo0933 Opublikowano 22 Października 2013 Opublikowano 22 Października 2013 u mnie kiedys poszło łozysko nad spreżyną które odpowiada za skrecanie(czy cos) nie wiem jak dokłdnie to sie nazywa
max_117 Opublikowano 26 Października 2013 Opublikowano 26 Października 2013 U mnie skrzypialy stworzenie wahacza. Nie wiem którego, ale pomogło wstrzykniecie oleju cienką igła w każdą gumę. Ale to takie prowizoryczne łatanie. Choć już mam dwa miesiące spokoju. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Maras92 Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 Mi w prawym kole skrzypiał (chyba) przedni dolny sworzeń wahacza. Zrzuciłem koło, do apteki po strzykawe,troche oleju silnikowego i powstrzykiwalem w kazda gume. Po kilku godzinach jak olej wszedł gdzie miał cisza jak makiem zasiał
maluch16290 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 To fajny sposób na pozbycie cię uciążliwego skrzypienia, jednak znacznie skraca Żywot sworzni wahaczy. W ten sposób dziurawimy gumowa oslone i rozrzedzamy fabryczny smar znajdujący się pod gumowa osłona, przez co łatwiej mu będzie uciec z tamtad, także bez sensu jest dziurawienie wszystkich wahaczy, jak mówiłem już metoda fajna ale tylko na określony element do czasu zakupu nowej części albo regeneracji
Rekomendowane odpowiedzi