Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Avf po wirusie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wczoraj robilem program I chcialem sie pochwalic rezultatem

Tomek_a4_AVF.jpg

Czekam na opinie,dodam ze lekko puszcza chmure na samym dole zaraz po zmianie biegu a pozniej juz jest czysto,czeka mnie jeszcze jutro strojenie aby bylo bez kapcia.

Opublikowano

Na którym biegu był robiony pomiar?

Opublikowano
  • Autor

Pomiar byl robiony na 3 biegu I start od 1200 obr

Opublikowano

Na 3cim biegu takie turbo nadmuchało na 380 niuta?Masz może loga 011 na tym biegu?

Opublikowano
  • Autor

nie mam ale jade na korekte to zapytam czy mozna jakos to sprawdzic?To znaczy ze jest ok z tym wykresem?

---------- Post dopisany 19-10-2013 at 01:27 ---------- Poprzedni post napisany 18-10-2013 at 08:24 ----------

wyszlo ok 2.5 bara

Opublikowano

Najlepiej mieć loga,bo 2500 bez zakresu rpm niewiele mówi.Ob na pewno był większy,pytanie jaki.Bo na 380 niuta nadmuchać z takiej turbiny na 3cim biegu,to mało realne.Mimo,że to ładnie wstaje.

Niemniej jednak,najważniejsze są odczucia i zadowolenie.

Opublikowano
nie mam ale jade na korekte to zapytam czy mozna jakos to sprawdzic?To znaczy ze jest ok z tym wykresem?

---------- Post dopisany 19-10-2013 at 01:27 ---------- Poprzedni post napisany 18-10-2013 at 08:24 ----------

wyszlo ok 2.5 bara

Przy 2.5 Bar to by turbo się rozleciało :) 1.5 Bar to tak :wink:

Opublikowano

Od tego co podaje VAG odejmuje sie 1000 hPa (ciśnienie atmosferyczne)

Opublikowano

Tyle tylko,że w logu będzie 2500 i taką wartość podał.Oczywiste,że trzeba +-1000 odjąć,wcześniej trzeba jednak sprawdzić wartość ciśnienia atm w 10tym kanale,żeby wiedzieć,ile odjąć,bo 1000 nie jest regułą.Równie dobrze może to być 990,albo i mniej.

Inna sprawa,to w logu ciśnienie podawane jest w mbar,choć to identyczna wartość,co hpa,to piszmy o mbar,bo w takiej jednostce odczytuje się ciśnienia doładowania.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

a co tam wazy 1715 Kg ?? Co to za hamownia?

Opublikowano

Dynomet

1715 kg łączna masa samochodu z kierowcą itp

Opublikowano

OK ale 1640 KG bez kierowcy z 3/4 baku to wazy A4 z Quattro...

Dynomet, już znalazłem co to za hamownia, tzw drogowa. Trzeba dobrze wpisać dane wejściowe bo mogą głupoty sumarycznie wyjść

Opublikowano

No właśnie 1640 waży quattro bez kierowcy i pasażera a w takiej drogowej hamowni jedzie kierowca + operator ;)

Więc załóżmy ,że ośka waży 100 kg mniej co daje 1540 kg+dwie wyżej wymienione osoby po około 80 kg i mamy wagę ~1715 kg

Opublikowano

Jakie quattro wazy 1640? :D

Ja mam B6 1.8T Quattro i na wadze w trybie bez zapasu, pusty bagażnik, paliwa na rezerwie, felgi 16tki wyszło 1715kg.... bez kierowcy!

Jak jest zatankowany i na 17tkach z tym wszystkim co woze to duuuuzo więcej!

Opublikowano

1640kg mój avant w Q z rezerwą. Spanky może potwierdzić bo sam ważył.

Opublikowano

goluśki bardzo... albo 2 wagi w Opolu, na których ważyłem sporo zawyżają :)

Opublikowano

1510 kg Oska bez zapasu na rezerwie :decayed: audio w bagazniku około 40 kg:wink:

Opublikowano

Jak już o wadzę to wie ktoś ile waży dokładnie a4 b5 1.9 TDI AFN sedan 1999 ? Bo masa własna w dowodzie to ponad 1300 kg (czyli masa samochodu + pełny bak paliwa). Ktoś ma dokładniejszy pomiar ?

Opublikowano

Jedz sobie chopie na jakiś skup złomu albo sprzedaż wegla i zważ to będziesz dokładnie wiedział.

Opublikowano

1340 kg - a4 b5 sedan FL 1999 - pełny bak paliwa, bez kierowcy i samochód miał klucze do kół, koło zapasowe itp.

Podaję wagę jakby ktoś kiedyś szukał :)