rakud29 Opublikowano 30 Października 2013 Opublikowano 30 Października 2013 witam mam takie pytanie musze wymienic z tylu klocji powodem jest wytarcie jednego klocka bardziej od inych klocek ktory bardziej sie wytarl to od strony szczeki nie od strony cylinderka co moze byc tego powodem bo zazwyczaj bardziej zuzywaja sie klocki od strony cylinderka mam uklad hamulcowy ate kupilem klocki trw jakie sa o nich opinie ktore lepsze numer klockow trw GDB1330 nie wiem czy dobrze mi dobrali w sklepie ktos moze doradzic
szaromek Opublikowano 30 Października 2013 Opublikowano 30 Października 2013 Hej Zazwyczaj powodem nierównomiernego zużycia klocków są stojące prowadnice. TRW dobra firma.
rakud29 Opublikowano 30 Października 2013 Autor Opublikowano 30 Października 2013 jaka rada na pozbycie sie tego problemu i czy klocki ate nie szly na 1 montaz prosze tez kogos o potwierdzenie czy dobre te klocki kupilem
jacek70 Opublikowano 30 Października 2013 Opublikowano 30 Października 2013 Ate i Trw to najczęściej montowane klocki.Są całkiem dobre i w przyzwoitej cenie.
GreGoriO Opublikowano 30 Października 2013 Opublikowano 30 Października 2013 ABY KLOCKI RÓWNO BRAŁY należy przy wymianie dokładnie wyczyścić prowadnice, i wręcz cienkim wkrętakiem dokładnie wyczyścić jarzmo z nalotu i brudu. potem delikatnie nasmarować smarem miedzianym aby ładnie się prowadziły. Nie zapomnij tylko po wymianie, ustawić hamulec awaryjny/ręczny.
Rekomendowane odpowiedzi