kondi169 Opublikowano 31 Października 2013 Opublikowano 31 Października 2013 Witam jak w temacie, mam problem z wycieraczkami. Problem jest taki, że zakładając nowe zwykłe wycieraczki to jedna z nich a mianowicie ta od kierowcy strasznie chroboczę.... Po wymianie na bez przegubowe jest to samo z tym, że drapią obydwie i ta od kierowcy i od pasażera. Nie wiem czy odgiąć ramię wycieraczki czy bardziej je przygiąć ale na mocowaniu? czy na ramieniu na dole? Dzięki za rady
jacek70 Opublikowano 31 Października 2013 Opublikowano 31 Października 2013 Muszą dotykać do szyby samą krawędzią , nie mogą przylegać bokiem bo wtedy chrobolą.No i co najważniejsze to nie mogą być z najniższej półki.
dani270 Opublikowano 2 Listopada 2013 Opublikowano 2 Listopada 2013 A ja mam najtansze babany i jest dobrze wiec z ta jakoscia wycieraczek to nie jest tak do konca. Jak szyba jest mocno porysowana to tez tak bedzie. Kup wosk na mokro z plaka i zastosuj go na szybe.
kondi169 Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Opublikowano 2 Listopada 2013 powiem, że co do wycieraczek czy taniocha czy górna półka to od razu po założeniu nie powinno być problemów, ponieważ nie raz miałem taniochę i wszystko było ok. Szyba nie jest porysowana bo była wymieniana miesiąc temu. Ta guma wycieraczki od strony kierowcy leży praktycznie na płasko.
jacek70 Opublikowano 2 Listopada 2013 Opublikowano 2 Listopada 2013 Pierwszą część mojego posta.Patrz wyżej.
kondi169 Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Opublikowano 2 Listopada 2013 No tak tylko jak to wyregulowac
novwy Opublikowano 2 Listopada 2013 Opublikowano 2 Listopada 2013 Pierwszą część mojego posta.Patrz wyżej. rozwiń Swoją myśl bo nie za bardzo Cię chyba rozumię (jakim bokiem?)
Bartollo Opublikowano 4 Listopada 2013 Opublikowano 4 Listopada 2013 Nagnij ramie wycieraczek tzn jak byś chciał je skręcić
Rekomendowane odpowiedzi