rosek11 Opublikowano 2 Listopada 2013 Opublikowano 2 Listopada 2013 Piszę w imieniu kolegi. W B6 ostatniego czasu ginie gdzieś prąd. Po przekręceniu kluczyka świeci się tylko kontrolka AIrbag-u, auto odpali i po około 2-3 sekundach gaśnie. Poleciłem aby odpiął klemę, po jej ponownym założeniu wszystko wraca do normy, działają zegary i auto normalnie jeździ. Opisana usterka występuję po kilkugodzinnym postoju samochodu. Czy ktoś słyszał o podobnych objawach. Z góry wdzięczny będę za zainteresowanie tematem.
jacek70 Opublikowano 2 Listopada 2013 Opublikowano 2 Listopada 2013 Sprawdź błędy.Zobaczymy co pokarze?
Bubu05 Opublikowano 2 Listopada 2013 Opublikowano 2 Listopada 2013 Odcina błąd jak po wypadku, czujnik poduszek
PRZEMEKC Opublikowano 3 Listopada 2013 Opublikowano 3 Listopada 2013 co do uciekania pradu to http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/samodzielna-diagnoza-uszkodzony-akumulator-alternator-zrob-to-288945/
lizik Opublikowano 4 Listopada 2013 Opublikowano 4 Listopada 2013 Przy rozkodowanym/niezsynchronizowanym immo też tak się dzieje że auto odpala i po chwili gaśnie ale wtedy wszystko świeci i wygląda ok .. wiem bo kiedyś nie wpiąłem dobrze wtyczki do licznika
rosek11 Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Opublikowano 4 Listopada 2013 Auto dzisiaj odstawione do elektryka, zobaczymy co wyjdzie.
Slawek Opublikowano 4 Listopada 2013 Opublikowano 4 Listopada 2013 Być może jest to związane z uszkodzonym licznikiem.
Rekomendowane odpowiedzi