GILI Opublikowano 10 Listopada 2013 Opublikowano 10 Listopada 2013 Jakie zastosowanie ma ciężka opona zimowa? Zastanawia mnie czy przeznaczone są tylko na trudne warunki zimowe czy można je normalnie używać gdy nie bedzie śniegu.. przykładowa opona MICHELIN X-ICE 205/55 R16 91 T X-ICE XI2 DOT 2011
Fido Opublikowano 10 Listopada 2013 Opublikowano 10 Listopada 2013 W opisie nic nie widzę by gdzieś było napisane że "ciężka". Praktycznie pierwszy raz się spotykam z takim nazewnictwem.
A-rek Opublikowano 12 Listopada 2013 Opublikowano 12 Listopada 2013 a co to wogóle znaczy "cięzka" opona zimowa? ten przykład który dałeś to poprostu opona zimowa Michelin'a stworzona z myślą o trudnych, zimowych warunkach drogowych. ma bardzo dobre właściwości jezdne w śniegu czy na lodzie więc jak najbardziej polecana dla osób mieszkających w górach.
TyBucu Opublikowano 12 Listopada 2013 Opublikowano 12 Listopada 2013 Miałem X-ice'y w coupecie swojego czasu, nawet w trudnych norwesko-gorskich warunkach nigdy sie nie zakopalem, trzymal sie podloza jak przylepiony.
j4s2c2vr Opublikowano 28 Listopada 2013 Opublikowano 28 Listopada 2013 Moze ktos tu zle uzyl google translatra? Jak pisal jeden z przedmowcow, chodzi raczej o opone do "ciezkich" warunkow atmosferycznych... mowiac prosciej opona na zime stulecia
sokal Opublikowano 28 Listopada 2013 Opublikowano 28 Listopada 2013 Ja używam protektorów Wychodząc na przeciw wszystkim potencjalnym, głupim komentarzom: używam ich właśnie dlatego że cenię sobie swoje bezpieczeństwo, nauczony własnym doświadczeniem z używania opon zimowych wielu firm Jeździ się na nich świetnie zarówno w deszczu jak i śniegu, na zadupiach jak i w mieście. Z tą różnicą że jak są śniegi na zadupiach to one są w swoim żywiole a na odśnieżonym asfalcie (co u mnie się nie zdarza bo jak spadnie śnieg to leży na drogach do wiosny ) są głośne.
TyBucu Opublikowano 28 Listopada 2013 Opublikowano 28 Listopada 2013 Tyle że to opona z kolcami. Z wydułbanymi. Nie za szybko ci sie zuzywaja?
DodoS4 Opublikowano 28 Listopada 2013 Opublikowano 28 Listopada 2013 Posiadam takie same opony jak kolega sokal.Bardzo dobre opony jak za 120zł za sztuke.U mnie praktycznie nie słychać by huczały a w zimie(pochodze z bieszczad)naprawde robią robote.2 lata temu miałem nówki 1100zł 4 sztuki i nie byłem zadowolony.Polecam Markgum
sokal Opublikowano 28 Listopada 2013 Opublikowano 28 Listopada 2013 One nie mają wydłubanych kolców Po prostu są przystosowane do ich montażu Nie zużywają się szybciej niż tzw. "firmowe", jeden komplet mam już chyba 4 albo 5 sezon i wyglądają jak nowe a guma dalej miękka.
TyBucu Opublikowano 28 Listopada 2013 Opublikowano 28 Listopada 2013 Spoko. Wiem że jest trend wykupywania zalegających opon z kolcami z skandynawii i sprzedawania w polsce po uprzednim "zalegalizowaniu" na polskie warunki. Także jestem uprzedzony...
j4s2c2vr Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Ja bym chetnie potestowal... dajcie linka do jakichs 17"
TyBucu Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Nie powiem, bieznik tego protektora głupio nie wygląda. Też bym chętnie przetestował.
tomek20stencel5 Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Miałem oryginał tego bieżnika na busie - to nokian hakkapeliitta 5 - świetnie się na nich jeździło i bardzo wytrzymałe.
Rekomendowane odpowiedzi