Piotrek81 Opublikowano 10 Listopada 2013 Opublikowano 10 Listopada 2013 witam:hi:czy ma ktos moze jakis patent,na wyczyszczenie delikatnych rys na bocznych szybach,podejrzewam ze dostal sie tam jakis brud i w czasie otwierania i zamykania szyb rysuje:kwasny:
Stich Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 tlenek ceru biały filc do polerowania szkła Maszyna rotacyjna ( polerka ) Poziom trudności - Profesional
jacek70 Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 A jak powyższy preparat nie pomoże to sprawę załatwi nowa szybą.
Piotrek81 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Opublikowano 11 Listopada 2013 tlenek ceru białyfilc do polerowania szkła Maszyna rotacyjna ( polerka ) Poziom trudności - Profesional moze polecisz jaka dobra paste polerska ,tak aby uzyc ja z filcem do polerowania szyb:wink:
Stich Opublikowano 12 Listopada 2013 Opublikowano 12 Listopada 2013 no przeciez napisałem tlenek ceru biały to proszek który rozrabiasz mniej wiecej pół na pół z woda i robisz z niego taką maź która polerujesz.
Griffe Opublikowano 12 Listopada 2013 Opublikowano 12 Listopada 2013 Szyb sie nie poleruje z zalozenia, bo moga powstac soczewki, chyba, ze sadzisz - ok szyba i tak do wymiany co mi szkodzi sprobowac. Kolega wyzej jasno napisal tlenek ceru - kupujesz rozrabiasz i jazda.
Piotrek81 Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Opublikowano 12 Listopada 2013 no przeciez napisałem tlenek ceru białyto proszek który rozrabiasz mniej wiecej pół na pół z woda i robisz z niego taką maź która polerujesz. sory,nie zajarzylem z tym tlenkiem ceru....
macietola Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 a nie lepiej dokupic ubezpieczenie szyb..na rok koszt okolo 100paru zloty ..ew..wybita szyba przez kamien na drodze czy obojetnie jak i gdzie zgloszona do ubezpieczalni szkoda...nie traci sie znizek..a szybe wstawiaja za free.. ja mam testowalem na tylniej bo mialem mega porysowana i wymienili bez zadnego ALE ---------- Post dopisany at 10:33 ---------- Poprzedni post napisany at 10:30 ---------- wymienic mozna nawet w ASO na ori..bez zadnych kosztow no fakt auto mamy z glowy na jakies 2 dni..ale szybka nowka i nie jakis nord glas czy cus
Marynarz____ Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 a nie lepiej dokupic ubezpieczenie szyb..na rok koszt okolo 100paru zloty ..ew..wybita szyba przez kamien na drodze czy obojetnie jak i gdzie zgloszona do ubezpieczalni szkoda...nie traci sie znizek..a szybe wstawiaja za free..ja mam testowalem na tylniej bo mialem mega porysowana i wymienili bez zadnego ALE ---------- Post dopisany at 10:33 ---------- Poprzedni post napisany at 10:30 ---------- wymienic mozna nawet w ASO na ori..bez zadnych kosztow no fakt auto mamy z glowy na jakies 2 dni..ale szybka nowka i nie jakis nord glas czy cus Mam takie coś wykupione i u mnie odsyłają na wymianę do Nord Glasu
macietola Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 zalezy od ubezpieczenia ja mam w hestii zwykle szyb i moglem sobie wybrac czy ASO czy w warsztacie z ktorym wspolpracuja(bo niby szybciej i mniej formalnosci) i szybe maja zapewne na miejscu..w aso czekasz jeden dzien az przyjdzie z poznania
Piotrek81 Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Opublikowano 14 Listopada 2013 nie no,przez male prawie niewidoczne ryski,nie bede wymienia szyby:facepalm:,ale i tak dzieki za sugestie:hi:
mareksz82 Opublikowano 28 Lutego 2014 Opublikowano 28 Lutego 2014 tlenek ceru białyfilc do polerowania szkła Maszyna rotacyjna ( polerka ) Poziom trudności - Profesional Czyli na co należy zwrócić największą uwagę przy polerowaniu szyby. Mam u siebie ryski na bocznych i jedną denerwującą rysę na szybie czołowej od wycieraczki (chyba lód na wycieraczce był) . Mam parę jakichś starych szyb od różnych aut, więc jet na czym trenować. Wszelkie wskazówki mile widziane.
kaj82 Opublikowano 28 Lutego 2014 Opublikowano 28 Lutego 2014 zalezy od ubezpieczenia ja mam w hestii zwykle szyb i moglem sobie wybrac czy ASO czy w warsztacie z ktorym wspolpracuja(bo niby szybciej i mniej formalnosci) i szybe maja zapewne na miejscu..w aso czekasz jeden dzien az przyjdzie z poznania Ja tez wymienialem z ubezpieczenia w hestii i na ubezpieczenie "autoszyby" dają zamiennik, oryginał dostajesz ale lecą zniżki z AC
kkam Opublikowano 28 Lutego 2014 Opublikowano 28 Lutego 2014 Jeżeli rysy nie są wyczuwalne pod paznokciem to usuniesz je tlenkiem ceru.
piogorski Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 A czy mogę wypolerować przednią szybę używając tlenku ceru proszek biały z padami polerskimi, czy trzeba używać do tego filcu, mam sporo takich mikronowych dziurek w szybie tak samo z kloszami od świateł.
Magicbattle Opublikowano 22 Marca 2014 Opublikowano 22 Marca 2014 lepiej przedniej szyby nie dotykac. powstanie efekt soczewki i dopiero bedziesz mial klopot
Rekomendowane odpowiedzi