seba1988 Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 Witam. Proszę Was o pomoc ponieważ moje Audi zwariowało po ostatnich deszczach. Do rzeczy wieczorem wsiadam do auta(choć rano było ok) a tu pali się lampka esp,abs, nie działają szyby, długie światła, klakson ani żaden przycisk na kierownicy(mam od nowszego modelu) kierunki, wycieraczki, oświetlenie kabiny oraz radio też nie włącza się razem z przekręceniem stacyjki. Także jestem uziemiony. Deszcz nie był wcale mocny nigdzie nie widać śladów wody pod maska. Troszkę wilgotna jest podłoga pod nogami kierowcy. I słyszałem, że tam jest moduł komfortu jakiś. Ale jak się tam dostać jak sprawdzić. Nie wiem proszę pomóżcie dodam że audi to a4 B6 1.8T 150km silnik AVJ.
benyA4 Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 Tak jak pisze kolega fidotp, zalany moduł pod siedzeniem kierowcy, woda pewnie dostala sie przez obudowe komputera silnika pod maska.
seba1988 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Opublikowano 11 Listopada 2013 auto stało 2 dni na parkingu podziemnym i o dziwo się naprawiło. jak odpaliłem paliło się jeszcze esp ale jak przejechałem parę metrów znikła i wszystko w normie. Powiedzcie mi jak się zabezpieczyć przed takimi sytuacjami bo wiem, że potem trzeba kodować wszystko od nowa a ja mam i kierownice nowszą i nawigacje od nowszej więc może być problem. Z resztą nie znam się proszę o wyrozumiałość. Jak ta nieszczelność naprawić i gdzie to jest? Miał ktoś coś takiego już?
Fido Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 Nie naprawiło się tylko przeschło zapewne i nie robi zwarcia. Jak raz było tam mokro to drugi raz także będzie. Lepiej jednak znajdź przeciek.
seba1988 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Opublikowano 11 Listopada 2013 czyli co zamknąć się w środku i lać go woda z zewnątrz i patrzeć gdzie leci czy ma jakąś fabryczna wadę którędy woda się dostaje? Kurde miałem Toledo II i był problem z wodą w drzwiach sprzedałem myślałem że tutaj takich rzeczy nie będzie a jednak się myliłem.
Fido Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 Jest kilka tematów o zalanym module. Musisz poczytać.
seba1988 Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Opublikowano 12 Listopada 2013 no szukam szukam i trafiam na wszystko prócz tego co chce. ---------- Post dopisany 12-11-2013 at 21:38 ---------- Poprzedni post napisany 11-11-2013 at 21:26 ---------- a czy mógłby mi ktoś pomóc w znalezieniu i uszczelnieniu tego? ktoś kto robił coś podobnego? Z Warszawy?
benyA4 Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 Pierwsze co to sprawdz oslone komputera , tam woda najlatwiej przedostanie sie do srodka. To czesta usterka w b6. Zle dokrecona slona lub pekniete mocowanie to schowane w pod wycieraczka.
Marynarz____ Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 Nie osłonę komputera, tylko odetkaj spływy na podszybiu, bo jak są niedrożne to nie odprowadzają wody i potem dzieją się takie jaja że woda leje się do środka---> 2 spływy masz po bokach na podszybiu, jeden koło aku. potem dostań się do modułu komfortu pod fotelem kierowcy, wysusz go i uszczelnij silikonem to pudło, w którym on siedzi- powinno pomóc
seba1988 Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Opublikowano 13 Listopada 2013 dziękuję wszystkim za pomoc postaram się w weekend z tym powalczyć. A jest gdzieś na necie jakieś fotostory jak dobrać się do tego modułu? sam się trochę boję. A wyjmując fotel trzeba pewnie odpiąć przewod od poduszki? nic się potem nie stanie? Ciemny jestem w tych sprawach
Rekomendowane odpowiedzi