jawoks Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Witam, autko mi kopcilo na czarno podczas przyspieszania i spalanie bylo dosc duze 8-9l. Postanowilem zmienic wtryski i dostroic kompa z nadzieja wzrostu mocy i redukcji dymu i spalania. Zalozylem wtryski od afn, autko jeszcze bardzie kopci na czarno,ale jakby lepiej sie zbiera. Bylem u goscia w celu dostrojenia ale on po wyjeciu sterownika i sprawdzeniu go stwierdzil ze autko ma chipa. Nic nie zmienil. Ja mialem nadzieje ze dostroi mi go tak jak np. kat wtrysku itd. Co robic?? Niedlugo bede w Warszawie tzn za tydzien, prosze o namiary do jakies firmy ktora mi zrobi vaga,logi i doprowadzi autko do porzadku!!! dzieks
spanky Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Co robic?? zmien tunera ... BTW ... skad teoria ze dymienie to wtryski ... ?
Jarol Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Polecam MR Motors Warszaw UL. MINERALNA 26 tel 0-694-046-807
przemik Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Nowe wtryski=wiecej paliwa, o wiekszym cisnieniu... wiadomo ze bedzie wiecej kopcil.... trzeba motorowni wiecej powietrza dolozyc(czyt. podniesc cisnienie doladowania) i bedzie cool.. a moze jest dolot nieszczelny...
jawoks Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2008 dzwonie pod podany nr do rogalottiego ale niestety tylko sekr,czy posiadacie jakis inny,lub inne namiary typu strona internetowa
letallec Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Postanowilem zmienic wtryski i dostroic kompa z nadzieja wzrostu mocy i redukcji dymu i spalania. Nowe wtryski tylko wyolbrzymily prawdziwe problemy Nowe wtryski=wiecej paliwa, Jesteś pewny?? Bo wydaje mi sie, ze nowe wtryski to optymalizacja poprawnych parametrow wtysku. W tym przypadku doprowadzily do powiekszenia negatywnych objawów właśnie w zwiazku ze swoimi najlepszymi parametrami fabrycznymi.
Musashi Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Postanowilem zmienic wtryski i dostroic kompa z nadzieja wzrostu mocy i redukcji dymu i spalania. Nowe wtryski tylko wyolbrzymily prawdziwe problemy Nowe wtryski=wiecej paliwa, Jesteś pewny?? Bo wydaje mi sie, ze nowe wtryski to optymalizacja poprawnych parametrow wtysku. W tym przypadku doprowadzily do powiekszenia negatywnych objawów właśnie w zwiazku ze swoimi najlepszymi parametrami fabrycznymi. nowe wtryski to przede wszystkim powrot do poprawnych paramterow wtrykiwanych dawek zarowno w zakresie ilosci jak i jakosci - czyli prawidlowosci rozpylenia ( kierunek i wielkosc strumieni)
sokolnh Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 zakładając nowe wtryski to powrót to właściwych parametrów, ale zakładając mocniejsze wtryski, bedzie dymił i tyle
Musashi Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 zakładając nowe wtryski to powrót to właściwych parametrów, ale zakładając mocniejsze wtryski, bedzie dymił i tyle o wiekszym wydatku wtedy trzeba sie pobawic mapami i odpowiednio dopasowac sterowanie wtryskami do ich wydajnosci.
Irek41 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Witam,mialem podobny problem,(AHU) kombinowalem na wszystkie strony i okazalo sie ze moja glowica jest zjechana na maxa a i pierscionkom sie dostalo,autko w tej chwili jest naprawiane. Moze sprawdz najpierw cisnienie w cylindrach a pozniej sie dalej zastanawiaj.
jarek3251 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 kolego a ile dałeś za te wtryski???????????????????????
boseron Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 ojej czy to reguła ze po wsadzeniu wiekszych wtrysków auto zawsze bedzie kopcić? nie da sie ustawić tego programem?
spanky Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 ojej czy to reguła ze po wsadzeniu wiekszych wtrysków auto zawsze bedzie kopcić? nie da sie ustawić tego programem? tak ... da sie [jesli masz na mysli soft w ECU] ...
Rekomendowane odpowiedzi