sokal Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zrób dzisiaj mały test, odepnij obydwie klemy od akumulatora na noc, podepnij rano i sprawdź czy odpali normalnie na banzynie ---------- Post dopisany at 11:18 ---------- Poprzedni post napisany at 11:10 ---------- I napisz mi najlepiej na PW bo mogę nie zaglądać na forum jaki będzie efekt, tylko zrób tak jak mówię
wilku213 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2013 no jutro niedziela, więc zrobie jak mówisz, nie miałem kiedy własnie z tymi klemami zrobić. Ponawiam pytanie: reduktor na listwie? Jakie on ma zadanie? Jaką gra rolę w tym układzie? Jak go sprawdzić, żeby móc go wykluczyć?
wilku213 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2013 dziś w nocy muszę jezdzic wiec lipa, ale ostatnio robiem rozrząd i miałem kleme z plusa zdjeta 2 dni.. wiec watpie, ze to to ---------- Post dopisany at 22:41 ---------- Poprzedni post napisany at 20:06 ---------- Panowie wychodzi na to, że pompka git... Jak sprawdzic reduktor na listwie? No pytanie odnosnie wtryskow, bo to może one są zasyfione... jak je sprawdzić, co mi polecacie? ---------- Post dopisany 15-12-2013 at 17:50 ---------- Poprzedni post napisany 14-12-2013 at 22:41 ---------- up ---------- Post dopisany at 19:35 ---------- Poprzedni post napisany at 17:50 ---------- Został mi reduktor na listwie, jak go sprawdzić?No i wtryskiwacze...podejrzewam, że to one umierają..jak je sprawdzić? Regenerować, kupować nowe? Doradźcie coś ! ---------- Post dopisany at 22:38 ---------- Poprzedni post napisany at 19:35 ---------- up
wojtek79 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Opublikowano 17 Grudnia 2013 wilku213, czy wyczyściłeś przepływomierz tak jak ci proponowałem? (#17)
wilku213 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2013 mam obrobiona jedna srubke boje sie kombinowac z cieciem czy cos..zeby nie uszkodzic. jak w czasie pracy odepne wtyczke to silnik zaczyna wariowac, jak podlacze spowrotem jest ok .. czy po takim tescie mozna powiedziec ze przeplywka jest sprawna ?
wojtek79 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Opublikowano 17 Grudnia 2013 mam obrobiona jedna srubke boje sie kombinowac z cieciem czy cos..zeby nie uszkodzic. jak w czasie pracy odepne wtyczke to silnik zaczyna wariowac, jak podlacze spowrotem jest ok .. czy po takim tescie mozna powiedziec ze przeplywka jest sprawna ? Sprawna jest, ale nie znaczy że jest czysta. Postaraj się jednak jakoś to odkręcić bo może akurat w tym tkwi problem.
wilku213 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2013 jutro bede walczyl Na ten moment w drodze do mnie jest listwa wtryskowa z wtryskiwaczami + jutro sprawdzenie właśnie tej przepływki. Te 2 rzeczy mi zostały i to musi być któraś z nich... inaczej nie wiem, wszystko już sprawdzone.
dam-in Opublikowano 20 Grudnia 2013 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Błąd sondy jest mylący, też miałem problem z odpalaniem na benzynie, szarpał, strzelał, falował... Też wymieniłem sonde bo tak radził mechanik. I standardowo wyszła kicha. Postanowiłem kupić Vaga i okazało się że przepływka pada. Przed porannym odpaleniem ją odłączyłem i odpaliłem normalnie. Także spróbuj ją wyczyścić ewentualnie podmienić ją z kimś na chwile.
wilku213 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2013 tak też właśnie dziś zrobię :-)
Rekomendowane odpowiedzi