bartek0386h Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 Mam problem z fotelem kierowcy. Otóz bardzo ciezko ustawic fotel na tych szynach tzn ta regulacja odległosci od kierownicy i pedałów. Raz że bardzo cięzko chodzi jakby nie było smarowania a dwa to ze nie za bardzo trzyma blokada. Ja moge jezdzic na maksymalnie odsunietym ale ja dziewczyna bedzie prowadzic i jej fotel odjedzie w trakcie jazdy to moze byc nieciekawie. Wiecie moze jak rozwiazac ten problem? moze ktos juz robił takie rzeczy?
Fido Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 Rozebrać,nasmarować. Dać fotorelację ?
staaudi Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 Proponuję nabyć jakieś używane stołki przełożyć szyny i po problemie.
MATIUS Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 wyczyszczenie szyb z piachu powtorne nasmarowanie (trzba wyciągnąć fotel) plus zobacz czy masz taki jakby plastik dystansowy jest zaraz na poczatku fotela tam gdzie wchodzi bolec co blokuje daną pozycjie jeśli tego nie masz to takie będą objawy niechce się blokaować na wybranej pozycji i ciężko chodzi zrób tak jak napisałem też miałem ten sam problem teraz chodzi malina
sokal Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 Tak jak koledzy wyżej napisali, najlepszym rozwiązaniem jest wyjęcie fotela (to nic trudnego), przejrzenie, przeczyszczenie i nasmarowanie Tylko jak masz w fotelach poduchy to pamiętaj żeby najpierw odłączyć akumulator
bartek0386h Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Opublikowano 16 Listopada 2013 Rozebrać,nasmarować.Dać fotorelację ? Poprosze bo ja laik jestem. Fajnie jakbym wiedział jakie tam klucze beda potrzebne zeby sobie przygotowac
Fido Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 Bez przesady. Nie żartuj sobie. Do tego fotorelacja nie potrzebna.
sokal Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 Z tego co pamiętam to tam chyba żadnych kluczy nie potrzeba No może poza wkrętakiem do odkręcenia zaślepek plastikowych na szynach za fotelem i jakiegoś płaskiego małego pomocnika do rozpięcia tej cholernej wtyczki od poduchy
KUBAS2012 Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 Nie wiem jak w Audi jest, ale miałem ten kłopot w Seacie Cordobie, była tragedia z przesuwaniem fotela po szynach Okazało się że po szynach fotel porusza się na plastikowych ślizgach i były one już wyrobione, za parę złotych zakupiłem nowe na allegro dodatkowo nasmarowałem szyny smarem i fotele chodziły już o niebo lepiej
GTD_RFD Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 może coś ci wpadło w prowadnice?
tomek44480 Opublikowano 16 Lutego 2014 Opublikowano 16 Lutego 2014 Mam podobnie, przed wyjeciem chodzil swietnie, poi wlozeniu juz gorzej, ale to chyba przypadłosc audi, do w modelu 80 mialem to samo.
Rekomendowane odpowiedzi