zibi81i Opublikowano 22 Listopada 2013 Opublikowano 22 Listopada 2013 Witam Jakiś czas temu zaświecił mi się CE, wraz z błędami 16683, 16804. Przy mocniejszym obciążeniu silnika słychać dość głośny syk między 3000-4000 obr/min. Syk pojawia się tylko przy mocnym obciążeniu, w domu nie jestem w stanie sprawdzić skąd pochodzi (sprawdziłem dolot i wylot). Auto jeździ normalnie. O ile 16804 to padnięty kat (auto ma już trochę ponad 200k km, ma prawo paść) to przejmuję się trochę tym drugim błędem. Zrobiłem dzisiaj logi grupy 002,115,118. Będę wdzięczny za analizę, może da się coś z tego wywnioskować. Link do Logów P.S. Logi robiłem na 4 biegu. Na 3 dość szybko się zbiera, więc mało byłoby prób. Pozdrawiam Zbigniew
Łukasz13 Opublikowano 23 Listopada 2013 Opublikowano 23 Listopada 2013 Auto po programie, musisz sprawdzić szczelnośc dolotu kompresorem bo prawdopodobnie przyczyna problemu, syk i wysokie wysterowanie n75 to moze byc dziura w dolocie.
gregor10 Opublikowano 23 Listopada 2013 Opublikowano 23 Listopada 2013 blad wyskakuje bo auto nie trzyma boosta górą. pozatym bardzo słaby przepływ jak na bexa- dziura w dolocie na 99%, plus moze jeszcze padnieta przeplywka , ciezko powiedzieć ,dolot kompresorem , potem logi i moze wystarczy , jak nie to przeplywka będzie w kolejności do wymiany.
zibi81i Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2013 Sprawdziłem szczelność dolotu i jest OK, powietrze nie ucieka. Zmieniłem też zawór N75 oraz zawór odcinający/obejściowy turbo. Syczenie niby ustało, ale wartości w logach są podobne do poprzednich. Link Czy te logi są OK czy dalej coś BEXikowi dolega?
gregor10 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Opublikowano 1 Grudnia 2013 podobnie jak ostatnio, generalnie na granicy regulacji , wiec moze byc ok, ale rownie dobrze czasem moze wyskoczyc error.
Rekomendowane odpowiedzi