Dawids Opublikowano 25 Listopada 2013 Opublikowano 25 Listopada 2013 Witam wszystkich po odpaleniu auta po dłuższym kreceniu wszedł silnik na obroty 1200 i do tego strasznie chcałasował po chwili obroty opadły ale silnik nie chodził tak cichutko jak wcześniej. Stał na glebie silnikiem prawie przez cały dzień bo ukradli mi cztery koła i z kołków złodziejom zjechał tyle w szklarskiej czeka się na pomoc co się mogło rozwalić.
Dawids Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Opublikowano 25 Listopada 2013 Rozrząd od czego od ześlizu z pietnastu centymetrów
qwertykk Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 Od tego, że 3.0 tdi BKN lubiły się przestawiać - wada materiałowa. Ale jak nie chodzi wyraźnie głośniej - przerywa etc to raczej co innego.
melman_zyrafa Opublikowano 27 Listopada 2013 Opublikowano 27 Listopada 2013 Jeśli osunął się na tarcze hamulcowe a auto było na biegu to duże prawdopodobieństwo, że mogło się tak stać. Natomiast jeśli nie słyszysz stuków to zastanawiałbym się nad czymś innym. Sprawdź poduchy, skrzynię i miskę olejową. Może któraś poducha lub łapa dostała i może dlatego?
Dawids Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Opublikowano 28 Listopada 2013 Na biegu to nie mógł być bo jest to automat więc gałka była w położeniu na p i skrzynia zablokowana
biggVv Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Po kolei kolego tak jak Ci piszą wyżej: - zacznij od sprawdzenia smarowania czyli OLEJ! (miekka miska olejowa) - jeśli nie to to już wiesz że problem większy czyli jak wyżej: poduchy (wątpie bo szarpała by buda) - i ten nieszczesny rozrząd (ja właśnie jestem po kolizji rozrządu w ASB więc uczulam) aha i nie pal auta póki nie znajdziesz przyczyny... powodzenia ps sk***ysyny złodziejaszki :ranting::ranting:
Dawids Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2014 wiesz co jest odpalam auto wskakuje na wysokie obroty ale to przez to że długo kręci jak jest zimno chyba świece muszę sprawdzić jezeli się myle to mnie poprawcie jak rano odpalam to jest masakra kręci i kręci później odpala jak stary agregat kawałek przejade gasze i odpala normalnie beż wskoku na obroty 1100 tylko 9000 i bez grzechoty napinacza
Rekomendowane odpowiedzi