mumen Opublikowano 28 Listopada 2013 Opublikowano 28 Listopada 2013 Jak wiadomo nie wszystkie nasze A4 są wyposażone w dodatkowe głośniki wysokotonowe drzwi przednich. Dla tych którzy ich nie mają nie wystarczy wstawić tweetery, trzeba jeszcze wymienić maskownicę ze zwykłej na wersję Bang&Olufsen, bo jedynie ta posiada otwory przez który będzie się przedostawał dźwięk. Te jednak są dość drogie a czasem też nie pasują stylistycznie do reszty maskownic we wnętrzu. Postanowiłem więc przerobić te oryginalne które nie są przystosowane fabrycznie do głośnika W razie gdyby ktoś chciał zakupić nowe i potrenować to można w ASO za około 20 zł/szt. 8K0035423 - strona lewa 8K0035424 - strona prawa Potrzebna będzie jeszcze metalowa siatka z głośnika z dziurkami, ( można kupić na Allegro za około 10zł ) jedna wystarczy na dwa głośniki. No a poniżej kilka fotek jak można to łatwo przerobić: 1. Usuwamy zbędną część. 2. Małe korygowanie cięcia. 3. Teraz wygładzanie. 4. Szablon z kartonu do wycięcia siatki. 5. Po wycięciu wklejamy od tyłu i... gotowe
Hohe Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Super. Prezentują się lepiej niż B&O. ---------- Post dopisany at 02:09 ---------- Poprzedni post napisany at 02:04 ---------- A, podrzuć Janusz jeszcze jakąś linkę, gdzie kupić takie tweeterki co by pasowały.
kulbiks Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Tego się nie spodziewałem efekt elegancki!
grom Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 rewelacja!! świetny pomysł, wywalam blendy B&O bo ich ukierunkowanie to jakaś pomyłka.
mumen Opublikowano 29 Listopada 2013 Autor Opublikowano 29 Listopada 2013 Super. Prezentują się lepiej niż B&O.---------- Post dopisany at 02:09 ---------- Poprzedni post napisany at 02:04 ---------- A, podrzuć Janusz jeszcze jakąś linkę, gdzie kupić takie tweeterki coby pasowały. Ja mam tweetery od kompletu Audio Gladena, wybrałem standardowe i musiałem dorobić mocowanie z aluminiowego płaskownika tak aby były skierowane prosto do kierującego i pasażera, ale wiem że akurat Audio Gladen oferuje taki sam zastaw dwudrożny z tweeterem dedykowanym mocowaniem do A4 B8. No a jak nie to tweeter oryginalny Bang na Alledrogo można kupić za naprawdę nie duże pieniądze.
kjuba7 Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 a czym wklejałeś ta siateczke na silikonie ?
Kamyk Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 cudnie Ci to wyszlo na serio, po prostu cudnie
mumen Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2014 a czym wklejałeś ta siateczke na silikonie ? Siatki mam klejone klejem na gorąco, jest szybki i wystarczająco mocno trzyma. Trzeba by jeszcze zrobić wypełnienie z takiej włókniny do głośników to nie było by widać tego co pod kratką.
Andrzejx Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 Witam.Można poprosić o odświeżenie zdjęć w pierwszym poście
strazak990 Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 W dniu 28.11.2013 o 23:58, mumen napisał: Jak wiadomo nie wszystkie nasze A4 są wyposażone w dodatkowe głośniki wysokotonowe drzwi przednich. Dla tych którzy ich nie mają nie wystarczy wstawić tweetery, trzeba jeszcze wymienić maskownicę ze zwykłej na wersję Bang&Olufsen, bo jedynie ta posiada otwory przez który będzie się przedostawał dźwięk. Te jednak są dość drogie a czasem też nie pasują stylistycznie do reszty maskownic we wnętrzu. Postanowiłem więc przerobić te oryginalne które nie są przystosowane fabrycznie do głośnika W razie gdyby ktoś chciał zakupić nowe i potrenować to można w ASO za około 20 zł/szt. 8K0035423 - strona lewa 8K0035424 - strona prawa Potrzebna będzie jeszcze metalowa siatka z głośnika z dziurkami, ( można kupić na Allegro za około 10zł ) jedna wystarczy na dwa głośniki. No a poniżej kilka fotek jak można to łatwo przerobić: 1. Usuwamy zbędną część. 2. Małe korygowanie cięcia. 3. Teraz wygładzanie. 4. Szablon z kartonu do wycięcia siatki. 5. Po wycięciu wklejamy od tyłu i... gotowe A do czego podpiełeś te głośniczki wysokotonowe?? jak mam tylko w drzwiach niskotonowe na dole. Pozdrawiam
ORACZ Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 możesz podpinać bezpośrednio do średniotonowych na dole albo dokupić jakąś zwrotnicę jak chcesz robić po taniości. Generalnie te głośniki ori to jest lipa i ja wymieniłem na średniej klasy HELIX B 62C.2. Gwizdki pasują w fabryczne mocowania. Do tego dystanse i wygłuszenie matami.
tomek533 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 A ile potrzebowałeś mat na wygłuszenie jednych drzwi?
ORACZ Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Na dwoje przednich drzwi poszło 4,5 maty 50x75cm i troszkę pianki na boczki
Rekomendowane odpowiedzi