Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Wycinanie katalizatora w dieslu - czy nie będzie kopcił ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki chłopaki za pomoc:) Jak bedzie wszystko fajnie chodziło to postawie zainteresowanym po flaszce :kox: Pozdrawiam

zadowolony będziesz :wink4:

A co do flaszki to wpadaj z nią do Lublina 17 lipca :gwizdanie: :naughty:

Opublikowano

Dzięki chłopaki za pomoc:) Jak bedzie wszystko fajnie chodziło to postawie zainteresowanym po flaszce :kox: Pozdrawiam

a mnie kurierem prosze poslac :decayed:

po wypi%^&$leniu kata jest taki przyjemny swist, bardzo mily dla ucha, zreszta u innych co nie maja kata...tez :gwizdanie:

Opublikowano

tylko czy nie będzie głośno w aucie?

Opublikowano

tylko czy nie będzie głośno w aucie?

nie będzie głośniej :angry:

PS. Czytajcie ludzie ten wątek przynajmniej 2 strony wstecz to nie boli. Co dzień jest pytanie czy nie będzie głośniej :bicz3: :rant::bag: :bag: :ban:

Opublikowano

ok dzięki :hi:

Opublikowano

witam

no wczoraj mi przyszedł gotowy tłumik z samą rurą od Gruchota i dzisiaj wziąłem sie za wymianę i lipa panowie... te 3 śruby od turba poszły fajnie ale problem jest od dołu, Wd40 były pryskane, troche gwinty obrobiłem w nich już i dalej nie chcą sie odkręcić;/ powiedzcie mi jak te 3 śruby od dołu odkręcić bo na forum tylko piszą ze trzeba mieć zestaw kluczy dobry a w to akurat jest zaopatrzony tylko powiedzcie mi jak zrobić dobre dojście do tych 3 śrub?

Opublikowano

witam

no wczoraj mi przyszedł gotowy tłumik z samą rurą od Gruchota i dzisiaj wziąłem sie za wymianę i lipa panowie... te 3 śruby od turba poszły fajnie ale problem jest od dołu, Wd40 były pryskane, troche gwinty obrobiłem w nich już i dalej nie chcą sie odkręcić;/ powiedzcie mi jak te 3 śruby od dołu odkręcić bo na forum tylko piszą ze trzeba mieć zestaw kluczy dobry a w to akurat jest zaopatrzony tylko powiedzcie mi jak zrobić dobre dojście do tych 3 śrub?

chodzi Ci o śruby między turbina a katalizatowem? Jesli tak to nawet płaskim oczkowym kluczem od góry idzie to odkręcić no albo grzechotką z przedłużkami. Mając dojście od dołu to dojście jest idealne więc nie wiem w czym problem :no:

Opublikowano

chodzi mi o te 3 śruby od dołu a nie od turbiny , mam kanał, nawet opuściłem wydech z tyłu żeby przód troche opadł ale nadal dojscie kiepskie. Będziemy sie jutro męczyć :)

Opublikowano

chodzi mi o te 3 śruby od dołu a nie od turbiny , mam kanał, nawet opuściłem wydech z tyłu żeby przód troche opadł ale nadal dojscie kiepskie. Będziemy sie jutro męczyć :)

aaaa no z tymi jest problem. Ja raz dałem rade to odkręcić ale otłukłem ręce pozatym używałem wielu przedłużek. Duzo łatwiej jest rozłączyc wydech na środku i wyjąć cały ten element czyli katalizator i ten kawał rury. To cość łatwo wychodzi. A jak masz na wieżchu to juz pikus.

Opublikowano

Rozłącz wydech na środku i wyjmij go całego górą po uprzednim wymontowaniu puszki filtra powietrza,też się męczyłem na początku po czym zrobiłem tak jak napisałem.

Opublikowano

tak jak koledzy pisza rozlacz na srodku rure łączoną i wszystko gorą maski wyjmij obracajac na boki, nic trudnego a pozniej to na ziemi czy stole w imadle zabawy w zapieczone srubki :)

Opublikowano

no końcu zrobione :decayed: wszystko sie zgadza co pisaliście, że auto ożyje i będzie tak samo jeśli chodzi o głośność. Ale najważniejsza sprawa, wyszło, że od turba był pęknięty jeden wężyk gumpwy taki krótki i auto mi przerywało czasem powyżej 3tyś obrotów. Od dzisiaj powinno być zero problemów jeśli chodzi o turbo(odpukać) Także dzięki wszystkim za porady bo samemu to człowiek tylko wymęczyłby sie :tongue4: Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

a czym spawać katalizator normalną elektrodą , z czego on zrobiony normalna stal czy nierdzewka?

Opublikowano

Też chętnie pozbył bym się kata w swoim tylko mam pytanie co wstawić w jego miejsce.Czy lepsza będzie strumienica czy zwykła rurka na przelot?

Co byście polecili ?

Opublikowano

Rurka lub ori puszka

Opublikowano

Też chętnie pozbył bym się kata w swoim tylko mam pytanie co wstawić w jego miejsce.Czy lepsza będzie strumienica czy zwykła rurka na przelot?

Co byście polecili ?

rurka albo pusta puszka po kacie :)

Opublikowano

Co byście polecili ?

Na temat rurka,puszka czy strumienica w tym wątku już wszystko zostało napisane,wystarczy przeczytać i wyciągnąc wnioski :wink4:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...