pirat567 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Gdzie szukać usterki?? bezpieczniki są ok...!! więc gdzie dalej szukać??
pirat567 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2013 z tego co kojarzę to chyba są dwie?? tak?? Jedna jest od szyb a druga do świateł??
pioteros Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 a nie zamarzla ci czasem woda w zbiorniku? albo na dyszach
pirat567 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2013 Nic kolego nie zamarzło bo to już mi nie działa od września!!!
pioteros Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 sprawdz przekaznik (w b5 taki duzy brazowy podwojny), znajdz jaki jest w b6 docisnij go i zobacz, ewentualnie wyjmij wsadz jeszcze raz, ja mialem poluzowany i ciagle mi delikatnie wypadal, wszystko dzialalo procz spryskow reflektorow, jak raz go docisnalem mocniej tak siedzi do dzis
wrclaguna Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Pompka do sprawdzenia sa tam dwa piny masa i zasilanie wystarczy podac prad i bedzie wiadomo
szklara Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Mam ten sam problem, także mi nie działają dość długo... sprawdzałem napięcie na wtyczce magicznym urządzeniem gdzie jeśli jest napięcie to żarówka się zaświeca, od pompy spryskiwaczy na szybę świeciła cały czas a od pompy na xenony oświecała się na sekundę i gasła, tak jakby dawała chwilowe napięcie. Ale podobno tak ma być w spryskach na xenony. Czyli pompka padła? Gdzie najlepiej kupić? W ASO? Jaki może być jej koszt?
wrclaguna Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Ta pompka jest ta sama co w Skodzie i wielu innych modelach koszt to około 55 PLN 3B7955681 POMPKA SPRYSKIWACZY REFLEKTORÓW SKODA OCTAVIA YETI (3777203887) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
szklara Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Okej wielkie dzięki za podpowiedzi.
streetrace Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Miałem ten sam problem w B6... Pompka wymieniona, dalej nie działało - problem był w module centralnej elektryki, zmieniłem moduł i zaczęło hulać...
michalm320 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Mnie też nie działały spryskiwacze lamp zaraz po zakupie auta. Silniczek był spalony. 60zł i po kłopocie
galka90 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 a mi sie wysuwają nie pryskają i od razu chowają co to??
habcio19 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 a mi sie wysuwają nie pryskają i od razu chowają co to?? kolega devastation dobrze podpowiada, latwo to sprawdzic tylko potrzebujesz drugiej osoby ty spryskuje a ktos lapie wysuniety sprysk (aby pompka nie tracila energi na wysuniecie sprysku), psikach dalej, w sumie są dwa wyjscia, jak dalej nic nie leci do zapchany a jak leci to pompka...
galka90 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Juz tak robilem i nie leci jak czysci sie spryski i jak zapchane to nie powinny byc ciagle wysuniete puki nie odpuszcze spryskiwacza??
Dev Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Ja pier..... chlopie wiesz Ty co to jest interpunkcja ? Jakbym tego nie czytał to i tak piz....a na koncu wychodzi....
galka90 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Sorki pisalem z telefonu i nie chciało mi się wstawiać przecinków. Sprawdzałem już spryski w sposób opisany powyżej i nic nie leci. Zastanawia mnie czy przy zatkanych dyszach nie powinny spryskiwacze zostać w pozycji wysuniętej dopuki nie odpuszcze dźwigni spryskiwaczy ?
Dev Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Odepnij od spryskiwaczy weze i sprawdz czy leci plyn
Rekomendowane odpowiedzi