ivan1977 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 (edytowane) Witam to i ja przedstawie swojego parcha po miesięcznym poszukiwaniu i obejrzeniu kilkunastu sztuk padł wybór na B5 1998r silnik 2.5 TDI.Wiem,wiem 2.5 wycierające się wałki odma drogi w servisie itp,ja jednak zawsze robiłem inaczej niż inni i klekotem (bez urazy) poruszać się nie chciałem i dlatego taki wybór. Do sedna: Audi A4 B5 1998r 2,5 TDI 150km wyposażenie: - elektryczne szyby przód - tył korbotronik - klima - skóra z pokrowcem na narty w podłokietniku z tyłu - grzane d*py Zmiany Zmiany - przedni zderzak S zrobiony na gładko - progi S - Lampy przód polift - kiera S - gwint - koło 18 - usunięte listwy z drzwi wycięte kołki i maznięte - wycięty kat. zastąpiony rurą bardzo ładnie słychać - tylna wycieraczka out - zaciski malnięte na czerwono Plany - wywalenie tylnych lamp zakupione i czekam na przesyłkę od kolegi Al@n - dokładka z Cupry - daszek na tylną klapę - wymiana tylnych tarcz,łożysk.klocków - pomalować grill No i kilka fotek Edytowane 27 Października 2014 przez ivan1977
Przemek0922 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Napisz cos wiecej o aucie gwint sie ceni. Ale lampy to zmień na drugi lift , a przedewszystkim dał bym rejestracje w miejsce ori bo zderzak od esy traci na wygladzie przez takie mocowanie
ivan1977 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2013 Wszystko przyjdzie z czasem auto jest u mnie dopiero od kilku tygodni jak na razie to problem z wężem od magla wystąpił a tak raczej wszystko porobione w planach jakieś koło i ogarnąć pierdołki
Sidney Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Może się mylę ale wydaje mi się, że z geometrią kół jest coś nie tak. Bieżnik po zewnętrznej stronie nie jest bardziej starty ? Na 2 fotce widzę wyraźnie jakby koła były o takie \---/ Niech się ktoś wypowie bo widziałem tu już tyle B5-tek a pierwszy raz coś takiego zauważyłem
ivan1977 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2013 No to kolego sie mylisz koła stoją ok nie widze jakiegoś negatywu opony bierze równo na tyle ile wyszło z pierwszych oględzin auta
Garet Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Ladna a4ka ale nie wyskakuj z okresleniem s-line bo takowego pakietu w b5 nie bylo.
ivan1977 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2013 Dlatego napisałem dołożony pakiet wiem że s-line wystepował dopiero od b6
Duds Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Ok, napisałeś dołożony s-line, ale jego nadal tu nie ma :decayed: Fajna furka tylko lampy przednie do zmiany i rejka do wywalenia za szybę
ivan1977 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2013 Lampy pójdą do wywalenia i to w najbliższym czasie na razie auto odwiedzi mechanika na wymianę węża od wspomy bo leje niemiłosiernie a z rejką to nie wiem czy to dobry pomysł ale wszystkie sugestie mile widziane
Sidney Opublikowano 30 Grudnia 2013 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Pomysł z rejką za szybą dobry bo nie zakrywa ani wlotów ani obszaru ładnie zrobionego na gładko tylko czy się gliniarze nie przywalą ? Ma ktoś jakieś doświadczenia za sobą w tej kwestii ?
Aron21 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Fakt rejka strasznie kuje w oczy , wygląda jakby zderzak chciał ją zjeść A co do rejki za szybe to chyba kwesta rejonu , są tacy co się czepiać nie będą ( jak się jeździ gdzieś na miejscu ) a trafia się tacy co by ci zaraz chcieli dowód zabrać .
ivan1977 Opublikowano 18 Października 2014 Autor Opublikowano 18 Października 2014 (edytowane) Opisałem auto i dodałem kilka aktualnych fot 18-10-2014 Wpadło duże lustro od angola i przyszły tarcze Meyle ,klocki Trw i łożyska SKF montaż w poniedziałek Edytowane 18 Października 2014 przez ivan1977
ivan1977 Opublikowano 23 Października 2014 Autor Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) Dzięki ale do ładnego to mu jeszcze moim zdaniem brakuje narazie myślę nad programem choć u nas w BDG nie za bardzo ogarniają 2,5 na dniach wleci dokładka z Cupry na przód i myśle że skuszę sie jeszcze na daszek na tylną klapę 3 dniowa walka z hamulcami zakończona winowajcą był zacisk w którym skończył się gwint od odpowietrznika założyłem nowy używany i zostało pomalować go w kolor pozostałych Edytowane 23 Października 2014 przez ivan1977
PiterA4 Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 Foto relacje trza bylo ogarnac;-)
Olszak86 Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 Ładnie się prezentuje kolego tą ramke grilla popraw bo szpeci całe auto. Po za tym nie ma sie do czego przyczepic
ivan1977 Opublikowano 27 Października 2014 Autor Opublikowano 27 Października 2014 (edytowane) Ramke poprawie w sobote i padł mi już 2 raz impulsator licznika poprzedni chiński za 20 zł więc może kupić inny zamiennik a z fotorelacją byłem tak wk....wiony że nie myślałem nawet o zdjęciach 3 dni auto stało a jestem zmuszony z niego korzystać codziennie dzieci do szkoły zawieść itp. 25-10-14 Ramka grila pomalowana Audi do sprzedania chętni PW lub tel. ogłoszenie w dziale sprzedam Edytowane 27 Października 2014 przez ivan1977
Rekomendowane odpowiedzi