Opublikowano 1 Sierpnia 200818 l mam mały problem na klimie wyskoczył mi ten błąd 15.7 Klapa powietrza, czasem blokowana wie ktoś gdzie ona się znajduje dokładnie bo moze wystarczy tylko przeczyścic żeby działała poprawnie z góry dzięki Za schowkiem, miałem ten sam błąd. Wymieniłem silniczek i teraz wszystko gra. Są to klapki które steruja recyrkulacją . Uprzedzam wszystkich jeżeli jakikolwiek mechanik krzyknie za wymianę 400zł (bo trzeba zdejmować deskę) to po prostu radze sie odwrócić i odejść. Pod blokiem zajmuje wymiana tego silniczka około 15 minut nie wliczając demontażu schowka. Pozdrawiam
Opublikowano 8 Sierpnia 200818 l Witam. U mnie w 1c wyświetla sie blad 62.1. Nigdzie nie moge znalezc co to za blad. Moze ktos wie? Prosze o pomoc. Ja mam a4 z '95.
Opublikowano 16 Sierpnia 200818 l a co jeśli u mnie nie chce wejśc w opcje? przytrxzymałem recylkulację i nic. Prędzej klima się włączyła niż dodatkowe informacje. Trzymałem z różnymi czasami i nic. Czy klimatronik może byc zablokowany ?
Opublikowano 17 Sierpnia 200818 l Tool! Taki fajny zespół, a tak nieuważnie czyta... Trzymiesz recyrkulacje i jednocześnie strzałka w górę!
Opublikowano 18 Sierpnia 200818 l dzieki, lece sprawdzic :>[br]Dopisany: 17 Sierpień 2008, 10:11 _________________________________________________teraz pytanie takie? jesli kanał 51 to temp. cieczy chłodzącej (90 st.), kanał 49 to temperatura oleju (49 - 55 st.) to gdzie jest temperatura silnika, na którym kanale ?
Opublikowano 18 Sierpnia 200818 l dzieki, lece sprawdzic :>[br]Dopisany: 17 Sierpień 2008, 10:11 _________________________________________________teraz pytanie takie? jesli kanał 51 to temp. cieczy chłodzącej (90 st.), kanał 49 to temperatura oleju (49 - 55 st.) to gdzie jest temperatura silnika, na którym kanale ? A czy temperatura oleju i silnika to przypadkiem nie to samo :gwizdanie:
Opublikowano 23 Sierpnia 200818 l jesli kanał 51 to temp. cieczy chłodzącej (90 st.), kanał 49 to temperatura oleju (49 - 55 st.) 49 to chyba nie temp. oleju (u mnie wartosc 0), no i: 49 Licznik błędów sygnału prędkościomierza (prędkość pojazdu)
Opublikowano 23 Sierpnia 200818 l kurde, super sa te kody choc na razie tylko predkosciomierz sie zgadza z tym co na liscie, czyli poz 17c. reszta jak temp. oleju i np. obrotomierz sie nie zgadza i jeszcze nie znalazlem gdzie to jest. ale sam patent fajowy
Opublikowano 24 Sierpnia 200818 l na kanale 51 pokazuje mi że mam 7 stopni takie przekłamanie czy coś nie tak
Opublikowano 24 Sierpnia 200818 l mam pytanie który numer kodu jest od temperatury silnika 49c u mnie
Opublikowano 26 Sierpnia 200818 l mam pytanie który numer kodu jest od temperatury silnika 49c u mnie a u mnie pod 49c nie wiem co jest. niby temperatura ale nie wiem czego bo wartosc maksymalnie dochodzi do 80, czasem jak przycisne do 82 a potem spada do 80 nawet jak wskaznik temp. plynu chlodzacego pokazuje 90oC. Temp. oleju powinna byc 80oC?
Opublikowano 26 Sierpnia 200818 l mam pytanie który numer kodu jest od temperatury silnika 49c u mnie a u mnie pod 49c nie wiem co jest. niby temperatura ale nie wiem czego bo wartosc maksymalnie dochodzi do 80, czasem jak przycisne do 82 a potem spada do 80 nawet jak wskaznik temp. plynu chlodzacego pokazuje 90oC. Temp. oleju powinna byc 80oC? termostat do wymiany u mnie też tak było wymień termostat i bedziesz miał 90
Opublikowano 28 Sierpnia 200818 l Dostępne kody diagnostyczne. Naciśnij i przytrzymaj przycisk recyrkulacji. Następnie naciśnij przycisk ręcznego nawiewu górnego. Wyświetli się 1c. Naciśnij ‘+’ lub ‘-‘ temperatury żeby wybrać numer kodu. Naciśnij ponownie przycisk recyrkulacji. Wyświetli się wartość. Naciśnij ‘+’ lub ‘-‘ temperatury ponownie aby wyświetlić inny kod. kurde u mnie spoko zmieniam jednostki temperatury, ale nie mogę wejść w kody diagnostyczne. Co robię źle?? Recyrkulacja+górny nawiew i nie pojawia mi się 1C.
Opublikowano 1 Września 200818 l brak zamykania obiegu - na panelu pokazyje wlaczone/wylaczone cos pstyka ale na tym koniec - klapka sie nie porusza. co mzoe byc? jest od tego jakis bezpiecznik?
Opublikowano 1 Września 200818 l Autor Dostępne kody diagnostyczne. Naciśnij i przytrzymaj przycisk recyrkulacji. Następnie naciśnij przycisk ręcznego nawiewu górnego. Wyświetli się 1c. Naciśnij ‘+’ lub ‘-‘ temperatury żeby wybrać numer kodu. Naciśnij ponownie przycisk recyrkulacji. Wyświetli się wartość. Naciśnij ‘+’ lub ‘-‘ temperatury ponownie aby wyświetlić inny kod. kurde u mnie spoko zmieniam jednostki temperatury, ale nie mogę wejść w kody diagnostyczne. Co robię źle?? Recyrkulacja+górny nawiew i nie pojawia mi się 1C. Te kody nie działają w B6
Opublikowano 1 Września 200818 l Te kody nie działają w B6 ??? kurde to nie ma takich kodów do B6????