Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kody climatronika Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja wogole nie moge właczyć tych kodów:/ nie wiem czy to moja wersja samochodu,komputera, klimatronika czy cokolwiek innego:/ a może poprostu nie umiem, choć robie dokladnie tak jak Hugo napisał :/ u mnie po dłuższym przytrzymaniu przycisku recyrkulacji, kompletnie nic sie nie dzieje :/ a trzymałem dość długo, bo chyba nawet ze 3-4 minutki :P

Opublikowano

a ja wogole nie moge właczyć tych kodów:/ nie wiem czy to moja wersja samochodu,komputera, klimatronika czy cokolwiek innego:/ a może poprostu nie umiem, choć robie dokladnie tak jak Hugo napisał :/ u mnie po dłuższym przytrzymaniu przycisku recyrkulacji, kompletnie nic sie nie dzieje :/ a trzymałem dość długo, bo chyba nawet ze 3-4 minutki :P

Nie sam przycisk cyrkulacji :decayed: tylko Naciśnij i przytrzymaj przycisk recyrkulacji,

a następnie naciśnij przycisk ręcznego nawiewu górnego. i musi wyświetlić.

Opublikowano

hihi zadziałało :P dzieki wielkie :P mam nadzieje ze wybaczycie mój brak znajomości w w/w temacie :P tylko mam jeszcze jedno pytanie, gdy ustawiłem kod na sprawdzenie wyświetlacza, pojawiła mi sie dwójka no i za bardzo nie moge znaleść co to oznacza, z góry dziekuje za pomoc :)

Opublikowano
:hi: Na moim klimatroniku jest 87 pozycji . Sprawdzenie wyświetlacza jest na pozycji 86 :evil:79b916ea83764814m.jpg Samochód jest z końca "99
Opublikowano

Ja na moim wyświetlaczu mam 74 kody i nigdzie nie mogę znaleźć ich wartości i znaczenia mam ADR 1.8 125ps może ktoś ma takie kody do mojej wersji auto jest z 95r . :mysli:

Opublikowano

Ja na moim wyświetlaczu mam 74 kody i nigdzie nie mogę znaleźć ich wartości i znaczenia mam ADR 1.8 125ps może ktoś ma takie kody do mojej wersji auto jest z 95r . :mysli:

nie wiem jaką dokładnie wersję masz, ale chyba dużo wyjaśnień znajdziesz w pierwszym poście

Opublikowano

Witam panowie ,

czytałem post do 10 str. jakoś nie widze mojego problemu tzn?

Zeby odczytać kody należy przytrzymać guzik recylkulacji , domyślam że to powinno trwac np. ok 10sek. no 20sek. ale ja trzymam nawet minute i nic mam audi z 96r. ADR 125KM czemu nie umie uruchomić tych kodów ??? :mysli:

dodam że wszyskkie klawisze dzialają cała klima jest sterowalna oprócz włączenia jaj tzn śnieżynki bo chyba zbyt niska temperatura na zewnątrz ???? tak?? kolega w renault umie przy minusowej temp. ją włączyć wczoraj było (-18*C) i twierdzi że włączył do osparowania przedniej szyby.

Jak stwierdzić czemu niemożna włanczyć kodów,??

Opublikowano

Należy postąpić jak HUGO napisał :

"Dostępne kody diagnostyczne.

Naciśnij i przytrzymaj przycisk recyrkulacji. Następnie naciśnij przycisk ręcznego nawiewu górnego. Wyświetli się 1c. Naciśnij ‘+’ lub ‘-‘ temperatury żeby wybrać numer kodu. Naciśnij ponownie przycisk recyrkulacji. Wyświetli się wartość. Naciśnij ‘+’ lub ‘-‘ temperatury ponownie aby wyświetlić inny kod."

Trzymasz przycisk recyrkulacji i nie puszczając go naciskasz przycisk górnego nawiewu... nie trzeba trzymać 10 ani 20 sek :P

Opublikowano

:> inna kombinacja :>

recylulacja +górny nawiew = możliwość sterowania kodami "+" "-"

a ja sie uparłem tylko na trzymanie recylkulacji dlatego nic sie nie uruchamiało :gwizdanie:

przy kodzie: 2C -temp. powietrza w podsufitce ciągle - 0

3C -temp. powietrza w desce rozdziel. - 0

powinny sie zmieniać w czasie nagrzewania sie silnika i nawiewu ciepłego powietrza do sirodka a tu nic :mysli:

kilometry tak jak juz było pisane zaniżane przy predkości 50 na liczniku klima pokazuje 43km/h

obr. w miare jednakowe i temp cieczy też ,

kod 59-jakkby zaniżał na postoju kod 55 pokazywał poprawnie w omedze pokazywal termomert - 10,5*C w tym czasie u mnie na kodzie 55 - -11*C a na kodzie 59- gdy stałem pokazał -9*C a w czasie jazdy -11*C

do reszty narazie nie doszedłem .

teraz zastanawia mnie te 0 przy kodach 2C i 3C jak to można inaczej sprawdzić czy dzialaja???

Opublikowano

zaniżane przy predkości 50 na liczniku klima pokazuje 43km/h

czyli prawidłowo, bo zegar zawsze zawyża

Opublikowano

zaniżane przy predkości 50 na liczniku klima pokazuje 43km/h

czyli prawidłowo, bo zegar zawsze zawyża

Tak, tylko to też nie jest prawdziwa prędkość. Bo skąd niby klimatronik ma wiedzieć jakie masz opony założone...

Chyba w miarę nadokładniejszym pomiarem jest GPS

Opublikowano

Panowie przyłączam się do problemu kolegi wrc.mm mnie też klima pokazuje 0 dla temp z czujników wewnętrznych.

Opublikowano

Panowie przyłączam się do problemu kolegi wrc.mm mnie też klima pokazuje 0 dla temp z czujników wewnętrznych.

na którym kanale?

Opublikowano

A ja mam troche inne pytanko z podswietleniem klimatronika

Jak wchodzimy w tryb diagnostyczny klimatronik u mnie sie rozjasnia.

Czy to normalny objaw ?

Swiatła mam wyłączone.

Opublikowano

na którym kanale?

na kanałach 2 i 3 czujniki w podsufitce i na desce , ciągle 0 . ( Na miejscu mialem w aucie +18*C )

a temp. na zewnatrz w czasie jazdy jeszcze jest zniżana chyba powodem bedzie prąd zimnego powietrza owiewającego ten czujnik . Rano 0 06.15 jadąc z nocki temp. pokazywał na klimatroniku -15*C ,a na miejscu postalem jeszcze z 2 min i temp wzrosla od -12*C

Opublikowano

A ja mam troche inne pytanko z podswietleniem klimatronika

Jak wchodzimy w tryb diagnostyczny klimatronik u mnie sie rozjasnia.

Czy to normalny objaw ?

Swiatła mam wyłączone.

Normalne

Opublikowano

Sprawdziłem u siebie zerową temperaturę mam na kanale 2, 3 oraz 56 i 57

Opublikowano

No i muszę powiedzieć że jestem lekko w szoku ale kody to jednak super sprawa i to forum to potwierdza. Mam tylko małą dylkę który to przycisk recylkulacji sory ale mam autko od niedawna i dlatego też jestem w tym klubie.

:hi:

Opublikowano

Taka strzalka.. :wink4:

Opublikowano

kurczaki ale tu wyczytałem że w B6 kody nie działają mama mija mam nadieję że to nie prawda jutro dopiero będę się bawił dziś późno czy ktoś próbował czy działają :wallbash: