grzegorz_124 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 U mnie po wyczyszczeniu układ wtryskowego za pomocą środka LM 5154 układ się zapowietrzył. Odpowietrzyłem po przez poluzowanie nakrętek na wtryskach i silnik się uruchomił. Ale przy następnej próbie uruchomieniu znowu się zapowietrzył. Zrobiłem jeszcze kilka takich prób i dalej to samo. Co może być tego przyczyną ? Proszę o pomoc.
maciucha512 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Trzeba zobaczyć gdzie dostaje się powietrze. Najłatwiej wstawić w miejsce gumowych węży wężyki przezroczyste, tam gdzie pojawią się bąbelki w paliwie tam dostaje się powietrze.
wesz82 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Posprawdzaj opaski,czy dobrze dokręciłeś.] Jak zmieniałeś filtr paliwa to także do oblukania.
grzegorz_124 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2014 A wiecie może do czego służy śruba w górnej części filtra obok przewodów ? Jest to może jakiś odpowietrznik ? Odkręcałem ją ale nic to nie pomogło.
wesz82 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Audi 80 Klub Polska :: [b4 1.9tdi 1Z] Filtr paliwa - srubka?
grzegorz_124 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2014 Dzięki. Po odkręceniu tej śrubki widać tylko na dnie trochę ON czy tak ma być czy powinno być do pełna ?
maciucha512 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Filtr powinien być zalany do pełna.
Gniady Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Ja wkład filtra zalałem dzień wcześniej papier porządnie nasiąkł na drugi dzień wkład wymieniłem odkręciłem śrubkę zalałem do pełna strzykawką dokręciłem śrubkę i jazda nawet nie zadrżał przy odpalaniu.
wesz82 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 To masz wymienny wkład a nie cały filtr???
grzegorz_124 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2014 A czy po przekręceniu stacyjki z przewodu który idzie do filtra z zbiornika ( nie powrót ) ma się lać ON ? Bo u mnie ani kropla się nie wydobyła.
Mauros88 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 W tych silnikach jako tako nie ma pompy paliwowej w baku. Pompa wrryskowa sama sobie zaciaga paliwo. Wiec po przekreceniu stacyjki nie poleci paliwo
grzegorz_124 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2014 Dzięki. Spróbuje zalać filtr od góry do pełna to może wtedy będzie palił.
m3e30 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 wtrysków się nie rusza. bierz strzykawke i zassij paliwo z pompy od ostatniego wężyka nadmiarowego. filtr paliwa zalany paliwem. bo jak go tez przy okazji zmieniales to ci nie zassie na raz okolo litra. zatrzesz pompe albo zajedziesz rozruch
grzegorz_124 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2014 Dzięki wszystkim. Zalałem filtr i dzisiaj rano zapalił. Mam jeszcze jedno pytanie. Podczas jazdy na 2 lub 3 biegu gdy wchodzę na wysokie obroty w pewnym momencie traci moc i po chwili znowu ciągnie dalej i tak cały czas gdy trzymam go na obrotach. Turbinę czyściłem z półtora roku temu. Czy to może być zapchany katalizator który blokuje turbinę ?
goldi Opublikowano 7 Stycznia 2014 Opublikowano 7 Stycznia 2014 zapchany katalizator przyczynia sie do zapieczenia turbo wydłub go ze środka ale najlepiej jakbyś zrobił logi będzie wiadomo co boli auto
Frimuś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Opublikowano 7 Stycznia 2014 systematycznie sa to objawy ? 1.przeplywomierz 2.N75
grzegorz_124 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2014 Tak objawy powtarzają się teraz za każdym razem. Dzieje się to na 2 i 3 biegu. Na 4 łapie przeważnie od razu notlauf. Próbowałem go trochę przegonić ale nic to nie daje, objawy się powtarzają.
Frimuś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Opublikowano 7 Stycznia 2014 turbo czyszczone ? probowales moze poruszac sztange jak chodzi ?
grzegorz_124 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2014 Turbo czyściłem jakieś 1,5 roku temu i później było wszystko ok. Teraz znowu powróciło. Sztangi nie ruszałem.
Frimuś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Jesli bylo czyszczone to ok.bys to mogl wykluczyc tak wiec przeplywka oraz zawor n75
Rekomendowane odpowiedzi