Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Licznik VDO zamiast JAEGER w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś wyjąłem swój licznik , ponieważ nie działał mi prędkościomierz i chciałem zobaczyć jaki mam model licznika, i okazało się że mam licznik Jaegera.
Patrząc na aukcjach, ceny tych liczników są astronomiczne...

Mam takie pytanko, czy podejdzie licznik VDO do mojego audi czy nie ?

Opublikowano

VDO podejdzie.

Opublikowano

VDO to licznik z wyświetlaczem FIS jak dobrze pamiętam? Czy po podpięciu kostek nie będzie konieczności programowania poszczególnych funkcji? Wystarczy licznik i odpowiednia manetka do sterowania?

Opublikowano

kupujesz manetke do fisa i robisz isntalacje laczaca manetke z licznikiem, w kostece od fisa przy liczniku mostkujesz pare kabelkow i nie wyskakuja komunikaty od spalonych zarowek i braku plynu w spryskiwaczach. latwa i przyjemna praca.

Opublikowano

Ten to nie podejdzie raczej bo to z przedliftu a przed liftem immo bylo w puszcze a nie w liczniku. W twoim liczniku jest immo

Opublikowano
  • Autor

Po czym poznać że licznik jest z immo ?

Czyli muszę szukać liczników jaegera tak ?

Liczniki muszą mieć zegarek cyfrowy ? Liczniki z zegarem analogowym odpadają tak ?

Czy są jeszcze inne modele liczników do audi a4 b5 z zegarem cyfrowym ale nie jaegera ?

Opublikowano
Po czym poznać że licznik jest z immo ?

Czyli muszę szukać liczników jaegera tak ?

Liczniki muszą mieć zegarek cyfrowy ? Liczniki z zegarem analogowym odpadają tak ?

Czy są jeszcze inne modele liczników do audi a4 b5 z zegarem cyfrowym ale nie jaegera ?

tak. dostępne są jeszcze liczniki vdo polift z tzw. poł fisem

co prawda dość rzadko występowały.

DSC_5915.JPG - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl

DSC_4485.JPG - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl

Opublikowano
  • Autor

Kolega ma licznik od audi a6 c5 z zegarem cyfrowym i z fisem na dniach będę go wykręcił z a6 i mam takie pytanie czy jak wwyjme licznik z a6 i wsadzę do siebie i podobne swoje 2 kostki do licznika to zadziała licznik czy nie? Co będzie z fisem? Zero reakcji czy coś będziessię paliło?

Czy można w celu sprawdzeniappodłączyć licznik z a6 do a4 czy może mimo się zepsuć?

Pozdrawiam :)

Opublikowano

A6 C5 ma regulacje nateżenia podswietlenia po za licznikiem wiec na pewno nie bedziesz mogl regulowac tego natezenia to raz. Dwa to jak miales 1/2 fis to raczej cały fis bedzie cie informowal ze masz spalone wszystkie zarowki, nie masz płynu w spryskiwaczach a twoje spalanie bedzie wynosic 51.9L na wolnych obrotach. Wstawienie licznika z calym fisem wiec nie jest prosta. w podwieszonym temacie o pelnym fisie wyczytalem ze sygnal spalania trzeba oddzielnie wyprowadzac z komputera pod maska. Immobilisera raczej nie zepsujesz. Jedyne co to po prostu odpalisz auto na 2s i zgasnie jezeli nie masz pestki do tego licznika, a nawet jesli masz to nie wiem czy czasem nie bedziesz musial tego i tak zaadoptowac pod swoj sterownik.

Opublikowano

Wszyscy piszą zaadoptować, a pisze się zaadaptować. Bo przecież adoptuje to się dzieci. :) A co do licznika, mając full FIS z 98 roku autko, immo mam już w liczniku, nie?

Opublikowano

W liczniku masz

Co do spalania autor ma juz je podpięte , jak wsadzi licznik z pełnym fisem to bedzie mu pokazywało dystans ile jeszcze zostało na paliwie które jest w baku, jeśli zmienia się pol fis na pelny takie rzeczy jak spalanie temp oleju i voltomierz działają od razu

Opublikowano
  • Autor

Kurde pozostaje mi tylko kupić nowy licznik.

Macie może jakieś liczniki najlepiej jaegera z cyfrowym zegarem ?

Pozdrawiam :0

Opublikowano

A po co Ci jeager ? Chcesz następny niedziałający mieć ? Szukaj VDO

Opublikowano
  • Autor
A po co Ci jeager ? Chcesz następny niedziałający mieć ? Szukaj VDO

To podejdzie VDO czy nie bo jedni piszą ze nie podejdzie bo zegarek analogowy a inny piszą ze podejdzie, juz sie pogubiłem ;p

Jakie modele podejdą do mojego audi ?

Wiadomo ze bym wolał kupić niemiecki licznik a nie Made in France, na allegro jest jeden jedyny Jaeger do TDI 1/2 FIS za 800 zł ...

Opublikowano

Koledzy mam również ten problem *brat) licznik to jager pół fis od b5 99/2000 prędkosmciomierz spadł pod stan zero i paliwo przekłamuje co należ yzrobić ? na jaki licnzik można to wymienić co z immo?? mam pół fis ktoś doradzi

Opublikowano

To podejdzie VDO czy nie bo jedni piszą ze nie podejdzie bo zegarek analogowy a inny piszą ze podejdzie, juz sie pogubiłem ;p

Wiadomo ze bym wolał kupić niemiecki licznik a nie Made in France, na allegro jest jeden jedyny Jaeger do TDI 1/2 FIS za 800 zł ...

Zegarek nie ma znaczenia. Musisz szukac licznika z modeli po pierwszym lifcie lub nowszych. Po zegarku i po czcionce mozna poznac czy bez lift czy lift. W przed lifcie w zegarku były same kreski a ten ktory jest ci potrzebny musi byc cyfrowy lub jesli analogowy to musi miec rzadsze kreski i godziny 3,6,9,12
Opublikowano
  • Autor

I te z rzadszymi kreskami juz mają immo w sobie ?

Opublikowano

Zegarek nie ma znaczenia. Musisz szukac licznika z modeli po pierwszym lifcie lub nowszych. Po zegarku i po czcionce mozna poznac czy bez lift czy lift. W przed lifcie w zegarku były same kreski a ten ktory jest ci potrzebny musi byc cyfrowy lub jesli analogowy to musi miec rzadsze kreski i godziny 3,6,9,12

i na h*j mu mieszasz i jeszcze zle w dodatku??

do Ciebie podejdzie tylko i wylacznie licznik po pelnym drugim lifcie, pełny fis badz pół fis, jeager lub vdo, nie wazne , sa zamienne, i nie słuchaj sie tych co tylko o tym czytali a nie robili, sam przeszedłem z pół fisa jeager na full fis vdo

nawet podejdzie od a6 czy to poł fis czy pełny , obojetnie , byle by byl z zegarkiem cyfrowym i tylko i wylacznie taki tobie przypasi

jesli z a6 bedziesz musiał zmienik pływak na taki z a6 bo bedzie na odwrót poziom gnoju pokazywalo , i nie podlaczysz do tego wyswietlania drzwi, no chyba ze masz kogos kto umie grzebac we wsadach cryptoszajsu

co z immo ??

niestety bede musial Cie posmucic bo jesli masz auto z drugiej połowy roku 2000 to juz masz immo 3 generacji i do zgrania immo zeby odpalic auto bedziesz potrzebował obecnego pinu immo z jeagera i nowego pinu z nowego licznika, jesli masz auto z poczatku 2000 to bedzie potrzebny pin jedynie z nowego licznika, jesli dysponujesz pinami to kablem z viakena za 5 dych sam zaklepiesz immo w 2 minuty

ale najtrudniejsza rzecza w tym wszystkim jest zdobycie pinu immo z obecnego francuskiego szajsu bo byle czym go nie wyciagniesz, tylko drozsze sprzety to ogarna, ponoc vag tacho tez ale reki uciac nie dam

---------- Post dopisany at 20:39 ---------- Poprzedni post napisany at 20:34 ----------

np ten pasuje idealnie

LICZNIK AUDI A4 LIFT 99-01 1.9 TDI FIS 8D0920931T (3880134243) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

tylko wyswietlacz do naprawy ale to za 100 zł naprawisz w aceef

Opublikowano
  • Autor

Mam audi z pazdziernika wiec chyba immo jest 3 generacji ;/

A ten licznik no spoko tylko ze fisa ma czyli znowu duzo roboty ;/

Warsztat mam do zgrania immo z kluczykiem, weźmie pewnie z 200 zł za 2 kluczyki.

Czyli szczerze mówiąc jestem w d*pie ;p

Tanio się tego nie da zrobić ;p

---------- Post dopisany at 21:26 ---------- Poprzedni post napisany at 21:16 ----------

Kolega ma taki, ceni 200 zł podpasuje do mnie ?

Będzie trzeba tylko pływak zmienić tak ?

A co z fisem, nic nie bedzie pokazywał czy co ?

https://imageshack.com/i/10ju9oj