Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Przeróbka przodu na B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Prac przy aucie ciąg dalszy. Silnik odpalił, więc chyba ocalał, ale ciekaw jestem, jak ze skrzynią - przeguby są rozwalone, ale jednak ktoś chyba pchał auto w pozycji P - w ogóle nie powinno się ruszyć, z tego, co wiem, więc boję sie, ze poleciało coś w skrzyni :confused4: Co do przeróbki przodu - ponawiam prośbę - jeżeli ktoś ma jakieś materiały, zdjęcia, coś, co może mi pomóc, to niech się podzieli :) Na marginesie - zmiana koloru w moich warunkach jest dość trudna - nie mówię tu nawet o pracy, ale o czasie, pieniążkach i możliwościach - ciężko byłoby mi wszystko rozebrać, a potem złożyć, więc podpowiedzcie mi - co można zrobić z granatowym lakierem ly5l, żeby był "ładniejszy"? Jaki jeszcze ciemniejszy granat można zastosować? Może jakiś metalic? Z góry dziękuję i pozdrawiam;]

Opublikowano

SFRDFS048-03.jpg

00055401-03.jpg

B-AUA496-B7RS4FB-01-01.jpg

Opublikowano
  • Autor

endriu, dzięki za foty, ale ja nie wstawiam bodykita do b5, tylko kompletny przód od b7;)

Opublikowano

endriu, dzięki za foty, ale ja nie wstawiam bodykita do b5, tylko kompletny przód od b7;)

A jak przygotowania? masz już cos od B7? spasowałes do swojego ? moze jakies fotki :hi:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

zamieszczę fotki na pewno;) Narazie mam kupione praktycznie wszystkie części - maska, błotniki, zderzak, grill, lampy. Rezanie zacznie się, jak wyprostujemy podłużnicę;) Etapy prac będę sukcesywnie umieszczał, to moze zostanie dla potomnych.[br]Dopisany: 01 Wrzesień 2008, 15:09_________________________________________________dziś udało mi się kupić kilka części do A4 po dobrych cenach;) Relingi (czarne, ale sobie wypoleruję) za 100, ori Sub Nokia - 50zł, 4x głośniki seryjne - 20 zł;D Niedługo poleruję relingi, a teraz spadam do warsztatu skrzynię biegów przykręcić.[br]Dopisany: 02 Wrzesień 2008, 16:59_________________________________________________Odświeżam temat. Od razu mówię, że każdy etap prac jest fotografowany i będzie obszerna fotorelacja, gdy skończę. Pracy przy aucie jest bardzo dużo, trzeba dorabiać każde mocowanie, dopasowywać elementy do siebie, ale miałem tego świadomość, decydując się na taki krok;) Narazie wstawiam fotkę, jak wygląda teraz. Jutro mam nadzieję, że uda nam się wstawić błotniki i dokładnie spasować przód. http://img205.imageshack.us/my.php?image=img2981wt4.jpg

Opublikowano

Powiem tak tragedii nie ma :) ciekaw jestem jak będzie wyglądać całe auto :cool1: narazie to wygląda jak B7 po "biciu" :>(wiadomo nie spasowane jeszcze ) No zobaczymy jak to wyjdzie :hi:

Opublikowano

No jestem Ciekaw jak to wyjdzie :) Czekamy czekamy ..

Opublikowano
  • Autor

Koledzy...trochę wyobraźni - b7 z tego nie zrobię;) Mam nadzieję, ze dość dokładnie to dopasujemy. Jak chcecie, to wrzucę Wam tylko fotki before-after;p Pozdrawiam.

Opublikowano

Czekamy na całosciowe fotki :good: nikt nie mówi ze masz zrobic z B5 - B7 ale ciekaw jestem efektu końcowego zresztą napewno nie tylko ja :hi:

Opublikowano

Przod calkiem spoko.. :good:

Opublikowano

Mnie tylko zastanawia jaki kolor będzie miało to autko? Pisałeś coś o granatowym, a elementy wstawiasz czarne? :mysli: Czy ja coś źle widzę? :decayed: I koniecznie zmieniaj tył autka, progi też by się jakieś przydały :decayed: A no i felgi koniecznie duże :rolleyes:

Opublikowano

Juz raz bylo takie autko na forum.. :)

Opublikowano

Stylizacja ambitna. Gratuluję odwagi i czekamy na efekty końcowe :wink4: Wrzucaj po każdym etapie fotki. Im więcej tym lepiej. Jak już skonczysz to napisz koszt jaki Cię wyniósł :>

Opublikowano
  • Autor

Mnie tylko zastanawia jaki kolor będzie miało to autko? Pisałeś coś o granatowym, a elementy wstawiasz czarne? :mysli:

To, jaki kolor mają blachy wstawiane teraz do auta, nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Auto praktycznie na każdym elemencie ma jakąś skazę, np. dach po gradobiciu, bok przerysowany, klapa tylna i zderzak też wgnieciony lekko jakimś słupkiem - całe idzie do malowania, więc nie rozumiem, jaką różnicę robi kolor maski, zderzaka, czy tam błotników na chwilę obecną;) Co do wstawienia tyłu - jak teraz na niego patrzę, to gryzie mi się nowy przód ze starym tyłem, ale narazie zastanawiam się, skąd wziąć kasę na skończenie przodu... Jako student, nie mam łatwo, ale i tak mi się opłaci, bo całe auto, łącznie z rejestracją, OC, itp, wyniesie mnie 10500-11000zł. Druga sprawa - auto strasznie wysoko stoi, wręcz nienaturalnie...nie wiem, czy u Was jest tak samo, ale coś w tym kierunku będę musiał pomyśleć. Co do felg - mam ori 16" 5-cio ramienne, ale przy tej wysokości auta, wydają się małe. Planuję je zmienić, ale ogranicza mnie jedna rzez - $$$. No dobra - spadam do warsztatu i dłubiemy dalej. Duży problem jest z błotnikami, bo muszą by złożone z 3 części, a najgorsze jest to, ze nie pasuje łuk nadkola...no nic - trzeba pokminić i robić;)

Opublikowano

całe idzie do malowania, więc nie rozumiem, jaką różnicę robi kolor maski, zderzaka, czy tam błotników na chwilę obecną;)

O to mi chodziło :wink4: Nic nie mówiłeś o malowaniu całości wcześniej (chyba :decayed: ). Jaki kolorek planujesz? :rolleyes:

a najgorsze jest to, ze nie pasuje łuk nadkola...no nic - trzeba pokminić i robić;)

:blink: hyhy żeby chociaż część koła nie chowała się pod błotnikiem :naughty:

Z tego co piszesz o zawieszeniu to będziesz musiał ją zglebić :decayed: koniecznie...

Opublikowano
  • Autor

co do koloru, to się mocno zastanawiam. Dla mnie, w grę wchodziły by tylko dwa - czarny i srebrny, ale nie pomaluję auta na żaden z nich. Powód? Czarny lakier jest bardzo wymagający w przygotowaniu i niestety nie mam warunków, żeby dobrze go pomalować. Srebrny - bardzo mi się podoba, jednak w tej chwili auto jest granatowe (LY5L) - trzeba by całego rozebrać, wyjąć silnik, dojść wszędzie... Po pierwsze - masa czasu, po drugie - masa roboty i też ciężko dobrze doszykować, a przy okazji raz zdjęte plastiki, mogą się połamać, albo potem trzeszczeć. Myślę, że pomaluję ją właśnie w podobie do tego granatu, z tym, że na pewno będzie to metalic i albo maksymalnie przyciemnię kolor, albo pójdę w stronę ciemnego niebieskiego. Pooglądam fabryczną paletę kolorów b7 i coś powinno się wybrać. Ze zglebianiem autka to się zastanawiam, bo na pewno jeszcze trochę usiądzie, jak będzie jeździć, ale i tak będzie za wysoko...Jeżeli obniżę, to delikatnie, bo nie mam zamiaru w zimie robić za pług, a czasem trzeba też dojechać na działkę w lesie, itp;) Lecę, może jeszcze coś się podłubie;) Jak ktoś ma propozycje koloru pasującego do tego auta, to niech się podzieli;) (w grę wchodzą odcienie niebieskiego i granatu)

Opublikowano

Może więcej fotek :hi:

Opublikowano

fantazja.....fantazja....bo fantazja jest od tego

aby bawić sie. aby bawić sie aby bawić sie na całego :polew::confused4:

a swoją drogą ciekawi mnie efekt końcowy :cool1:

Opublikowano

Jak chcesz go malować w całosci to tak czy tak musisz zdjąć te plastiki rozebrać wszystko bo co z zewnątrz będziesz go tylko malował? :mysli: to jeszcze bardziej utrudnisz sobie póżniejszą jego sprzedaż o ile w ogóle ją sprzedaż po takich przeróbkach :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

gdybym w tym momencie już myślał o sprzedaży, to na pewno nie podjąłbym się takiej przeróbki;) Co do koloru - chyba nie myślisz, że tylko z zewnątrz będzie pomalowany :decayed: