afro89 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Witam Panowie.Mam mały problem, przejrzałem forum odnośnie silnika 3.0 tdi ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Polega to na tym że jak przyjadę np do domu po dłuższej podróży i auto postoi z 30 min i dłużej to słychać stuki, ale nie w czasie odpalenia samochodu, tylko jak pochodzi z 2-3 sekundy to pojawiają się na 1 sekundę stuki. Problem ten nie występuje na zimnym silniku oraz na ciepłym po krótkim postoju typu 5,10,20 min. Górne napinacze wymienione. Proszę o jakieś wskazówki.
biggVv Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Ja bym stawiał na hydraulike, zachęcam do lektury: Popychacze hydrauliczne - czy naprawdę bezobsługowe? • Technika • AutoCentrum.pl ja jestem po kolizji rozrządu ale to akurat nie związane z tobą jest, natomiast kolega melman_zyrafa jest po kapitalce 3 litrówki i uczulał mnie własnie na hydraulike! Ze swojej strony radził bym od tego zacząć, ale to są tylko rokowania moje
afro89 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2014 Też o tym myślałem że hydraulika pomału pada.
Kubica86 Opublikowano 5 Marca 2014 Opublikowano 5 Marca 2014 Ja bym stawiał na hydraulike, zachęcam do lektury:Popychacze hydrauliczne - czy naprawdę bezobsługowe? • Technika • AutoCentrum.pl ja jestem po kolizji rozrządu ale to akurat nie związane z tobą jest, natomiast kolega melman_zyrafa jest po kapitalce 3 litrówki i uczulał mnie własnie na hydraulike! Ze swojej strony radził bym od tego zacząć, ale to są tylko rokowania moje Znasz moze przybliżone koszta wymiany owej hydrauliki?
afro89 Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Opublikowano 27 Marca 2014 Wymieniony rozrząd, problem zniknął.
Rekomendowane odpowiedzi