Skocz do zawartości
IGNOROWANY

wycieraczki bosch czy valeo???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie jak w temacie,ktore polecacie bo czas na wymiane nadszedl i nie wiem na co sie zdecydowac a cena ich jest identyczna

Opublikowano

Kupiłem Valeo i nie żałuję. Polecam

Opublikowano

Ja jeżdżę już od roku na valeo model silencio i nie mam z nimi żadnych problemów żeby mazały szybę itp. także polecam zakup valeo:thumbup1:

Opublikowano

ja kupiłem valeo i wytrzymały 3 miesiące zostałem zmuszony reklamować

Opublikowano

kiedyś poleciłbym bosha teraz tylko valeo :wink:

Opublikowano
ja kupiłem valeo i wytrzymały 3 miesiące zostałem zmuszony reklamować

Ciekaw jestem jak używałeś tech wycieraczek skoro wytrzymały 3 miechy:decayed:

Opublikowano

Ja mialem bosza po roku skrzypialy.Kupilem motgum za polowe ceny i po roku nadal jest ok. W audi 80.

Opublikowano

Mam te same wycieraczki od 3 miesięcy i złego słowa nie mogę jak narazie na nie powiedzieć:)

Opublikowano
kupilem valeo bo wiele ludzi je chwali bardzo PŁASKIE wycieraczki VALEO SILENCIO AUDI A4 B7 A6 (3934937501) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

jak dojda to powiem co o nich sadze :)

miałem ale chyba podróby bo od 150km/h schodząc w dół podwiewało ich boki i tłukły o szybę :facepalm: pół roku temu kupiłem w markecie wyprofilowane 13,60/szt i do tej pory bez problemowo .... nie wytrzymają połowy z tego co oryginalne - kupię następne .... za te paręnaście złociszy/szt :wink:

Opublikowano

idz w valeo

dobre sa :thumbup1:

Opublikowano

dostawcą wycieraczek do audi od wielu lat było SWF...przejęte niedawno przez Valeo. Bosch to kit.

Opublikowano

ja już drugi sezon z rzędu kupuję oryginały z jakiego salonu VW, są trochę droższe, ale po zimie to w sumie nie wiem czy zmieniać czy nie. Są jak nowe, a ich nie oszczędzam, daję równo po zalodzonej szybie i nic ich nie bierze. Tyle że z przesyłką kosztują coś koło 160.

Opublikowano

Znam przypadki ze znajomi pokupowali wycieraczki po 100 zeta i po roku zaczynaly piszczec a to ze po zimie slabo zbierały to zazwyczaj wina uzytkownika.Wytarczy raz właczyc wycieraczki śmigające po lodzie i efekt jest:kwasny:Ja osobiscie kupilem takie jak wyzej wymieniacie tylko ze podróbki za 35zł/2szt i jestem bardzo zadowolony:wink:

Opublikowano

Do B5 to można wybierać w wycieraczkach.

Niestety do B6/B7 tylko dedykowane bo nikt nie robi zamienników. Także w gre wchodzą raczej tylko Bosche lub Valeo. Niestety ich ceny ooscylują w okolicy 100zł :kwasny:

Poprzednie jakie miałem to Bosch szkieletowe, miałem je przez 1,5 roku i po tym czasie nie miałem uwag.

Teraz zachciało mi się Aero więc tamte wrzuciłem do drugiej B6 a do siebie kupiłem Valeo, bo czytałem dużo złych opini o aero Boscha.

Co do Valeo to mam je 3 miesiące więc zbyt krótki czas żeby coś więcej powiedzieć, póki co jest idealnie.

Opublikowano

dwa dni temu doszy moje valeo i jak narazie(wiem ze to moze za krotko jeszcze aby miec jakas sensowna opinie) sa super.ciche,dobrze zbieraja wode i nie zostawiaja smug

Opublikowano

...pozwolę sobie dodać dwa słowa od siebie: co do B7 to można już kupić zamienniki --> HQ Aero Dynamic --> niemniej jednak chyba jeszcze nie są na tyle popularne aby ktokolwiek mogł się o nich rzeczowo wypowiedzieć.

Na forum też już o nich było --> krótko: http://a4-klub.pl/nadwozie-14/piora-wycieraczek-hq-aero-dynamic-285111/

Pzdr!

RadW

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...