waldi2929 Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Witam. wpadł mi długopis między drzwiczki a schowek i pękł mi zawias.Gdzie kupić drzwiczki?
waldi2929 Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Opublikowano 3 Lutego 2014 prawy i to mnie martwi ---------- Post dopisany at 22:24 ---------- Poprzedni post napisany at 22:20 ---------- Da sie to gdzies zakupic?czy mozna jakos naprawic?
slo Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 nowe drzwiczki to koszt ok 300zł. zostaje naprawa
jakubekk Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 możesz spróbować naprawić ten zawias http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-schowek-problemy-pekajacy-zawias-rozwiazanie-problemu-17383/
waldi2929 Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Opublikowano 3 Lutego 2014 Wielkie dzięki........pozostaje mi chyba kupno, bo w domu tez bywam tylko w wakacje
Piotra_a4 Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Jutro wrzucę zdjęcia mojego patentu na ułamany zawias. Ta metoda naprawy gwarantuje dożywotnie funkcjonowanie tego zawiasu, nawet w bardzo cieżkich warunkach. Ide jutro do samochodu robie foty...
darkle Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 Wymontuj drzwiczki, wystarczy tylko wyciągnąć obcążkami ich sworznie i zawieź do pospawania. W międzyczasie rozebrać ten siłowniczek i posmarować gumkę smarem silikonowym bo na pewno się zacina i przez to ten zawias się ulamał. Swoja drogą ten zawias to straszne badziewie:kwasny:
Piotra_a4 Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 Obiecane zdjęcia. W skrócie dodam, że wykonanie tego wymagało rozdwojenia klapy. Wykorzystałem dwa wąski elementy płaskownika, które przykręciłem po zewnętrznej oraz wewnętrznej stronie zawiasu. Nie przeszkadza przy otwieraniu ani zamykaniu. Dobranie odpowiedniej farby całkowicie zamaskuje ten wynalazek Chociaż i tak ludziom którym pochwaliłem się ową regeneracją zawiasu twierdzili, że wgl by tego nie zauważyli gdybym im nie powiedział ---------- Post dopisany at 23:58 ---------- Poprzedni post napisany at 20:55 ---------- Wiem, że nie jest to prosta metoda. Dużo czasu trzreba poświecić. Ale jakby ktoś chciał to naprawię mu zawiasik. Oczywiście nie za free ale przynajmniej porządnie. Zima zimno czas jest to w garażu można rezać. Robiłem niedawno koledze bo mu sie urwał po raz kolejny... Myślał że jak mu zeespawali to może już nawalać schowkiem... Spawanie jest dobre (sam troche spawam plastiki) ale nie w tym przypadku... konstrukcja tego zawiasu jest tak do kitu, że chyba nie ma spawacza co by to porządnie zrobił.
Rekomendowane odpowiedzi