marekg Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 Murowany można zrobić z byle czego i bedzie stał. Zrób szkieletówkę z byle czego, powodzenia. Nie żebym pochwalał robienie domu byle czego ale jeśli już ktoś musi po gospodarsku i po kosztach...
Kazik123 Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 ja mam pytanie czy wy rozumiecie co czytacie kolega ciągle daje wyliczenia z neta lub firm ktore stawiaja domy albo lepiej ze stron z projektami domów
m@riucha Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 1320zł/m2 tyle kosztuje postawienie domu murowanego wolnostojącego z tynkami i instalacjami przez małą 5-cio osobową firmę rodzinną
krzysiekvtec Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 juz mi sie glowa gotuje od tych cen i budowy, zastanawiam sie nad budowa domu kanadyjskiego a tu różne opinie, kolegi rodzina stawiała lady domek za 180tys ciekawi mnie ile by wyszla budowa 120m2 max
Dreger Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 kolega Kazik ma racje. Sam mam dom w rechnologi podobnej, tylko sciany mam z porotermu zamiast ytonga. I tak jest najlepiej. Dom z drewna to niestety u nas troche loteria. Nie dopilnujesz podczas budowy wszystkiego i koszty tez wieksze. A jak bedzies chcial sprzedac to kto taki kupi kilku czy kilkunastoletni?
krzysiekvtec Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 na wsiach domu z drewna stoja 100 lat nie mow ze taki szkielet po 20 latach sie rozpadnie
talib1990 Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 na wsiach domu z drewna stoja 100 lat nie mow ze taki szkielet po 20 latach sie rozpadnie dom z drewna a dom z szkieletu wypełnionego wełną to spora różnica... Czekam na więcej wypowiedzi.... czekam na przekształcenie działki i myśle za rok, dwa ruszyć z tematem
sssV Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Sorry ale glupszej rzeczy dawno nie slyszalem. Taki dom (prawidlowo) wykonany bardzo dobrze izoluje cieplo, latem i zima. Koszt budowy mozna powiedziec, ze jest porownywalny z domem murowanym. Pomijam skrajnie niskie ceny domow drewnianych i te wysokie murowanych. Kolejnym plusem jest czas. Np na plac budowy przyjezdzaja gotowe sciany, ktore sklada sie przy pomocy dzwigu i kotwi do lawy. Co do ceny przy ewentualnej odsprzedazy - rowniez bylbym tu ostrozny i nie pisal, ze bedzie z tym problem bo szczerze w to watpie.
andy-vip Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Tak czytam wszytko i tak naprawdę można by jeszcze się kłócić przez parę miesięcy co najlepsze i co najtańsze. Ile ludzi tyle opinii. Przypomniały mi się pewne słowa kolegi co ma piękny dom z bali za grube pieniądze. Mówił że w tym domu ma jeden problem mianowicie boi się włamywaczy z piłami motorowymi. Hi Edytowane 5 Grudnia 2015 przez andy-vip
krzysiekvtec Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 czy ktos iteresowal sie kredytem mdm mieszkanie dla młodych ? tyczy to sie budowy domu ? jak wygladaja warunki ?
Lukasz_mk2 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 mój brat ma taki kredyt na dom z MdM, ale czy przypadkiem program MdM nie został wstrzymany??
krzysiekvtec Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Na ten rok tak, ale już się dowiedziałem że na dom dają tylko jeśli działka jest dewelopera lub spółdzielni... W dalszym ciągu nie mogę zdecydować czy kanadyjka czy murowany, chce postawić dom max 100m nawet 90 widuje się projekty takich domów za 240tys na gotowo ale cos za dużo mi to wychodzi...
Lukasz_mk2 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 jeśli działka jest dewelopera lub spółdzielni... to chyba jakaś nowość, bo brat budował dom na swojej działce
krzysiekvtec Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Tak jest obecnie, dziwi mnie fakt że domy z poddaszem są tańsze niż parterowe...
Rekomendowane odpowiedzi