Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zegary i Centralny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Najpierw Przeproszę z góry jeśli są już wątki na ten temat i nie wiem czy odpowiednio zaznaczyłem prefiks a idąc do sprawy to mam problem z zegarami i centralką. Posiadam Audi A4 B5 z 1994 roku 1.8 i problem z zegarami jest taki, że wszystko działa doskonale prócz prędkościomierza i obrotomierza. Raz działają i normalnie pokazują prędkość i obroty silnika a raz w ogóle strzałki się nie ruszą z miejsca i tak jest cały czas są chwile, że przez cały dzień wszystko doskonale chodzi a raz jest tak, że przez dwa dni nie wskazują :( wiecie co może być przyczyną? A druga sprawa jest taka, że jak kupywałem autko to siłownik czy sterownik od centralnego był wyciągnięty ponieważ wariował raz otwierał i zamykał tak w kółko. Odkąd został on wyciągnięty to nie mogę przekręcić kluczyka w zamku w klapie bagażnika. No i mam takie pytanie gdzie on powinien być zamontowany i czy to ma coś z tym w spólnego? Z góry dziękuję

Opublikowano

co do licznika,to może coś siada,

a sterownik centralnego powinien być zamontowany w bagażniku po prawej stronie jak stoisz przodem do bagażnika,

pod wykładziną,pod lampą,

wyjęty sterownik nie powinien mieć nic wspólnego z otwarciem bagażnika kluczykiem,

czy wcześniej otwierałeś bagażnik kluczem

Opublikowano

To znaczy to jest tak jak kupowałem audi to ten sterownik czy siłownik od centralnego był wyjęty. Poprzedni właściciel mówił, że do tej pory normalnie cała centralka chodziła tylko dzień wcześniej coś zaczęła się motać przekręcił kluczyk a ona otwierała i zamykała i tak w kółko więc wyjął i od tamtej pory tylne lewe drzwi nie można otworzyć od środka i te jazdy z bagażnikiem są.

Opublikowano

u Siebie też bagażnika nie otworzę kluczem bo wkładka w zamku zarosła sobie syfem czy zardzewiała,nie używana to i przestała działać,

nagle dzień przed sprzedażą przestał sterownik działać-jak to u wielu handlarzy,wszystko było cacy i nagle coś zaniemogło,najprawdopodobniej rozsypał się wirnik w silniczku sterownika-ale to moje przypuszczenia więc go wyjął,jak nie możesz otworzyć tylnych drzwi to może jest tam przestawiona taka blokada,która zapobiega otwarciu drzwi przez dziecko od środka

Opublikowano

Sprawdzałem tą blokadę nic to nie daje ale to jest podobny efekt ponieważ jak zamknę drzwi wcisnę guzik i są zamknięte. Gdy pociągnę za klamkę od środka to guzik się podnosi do góry i się dalej już nie otworzą a z zewnątrz normalnie się otwieraj. :( a zamek czysty ostatnio czyściłem ale no fakt syfu to tam było od groma ale i tak nadal nie działa.

Opublikowano

O ile pamiętam to tak się drzwi otwierały. Na zamkniętych ciągniesz klamkę od środka jeden raz idzie do góry rygiel, a za drugim pociągnięciem otwierają się drzwi. Co do licznika to sprawdź kostki przy skrzyni biegów. Jeśli zamokły to zegary mogą dawać w d. Mnie się to zdarzyło po myciu kercherem. Po rozpięciu i wysuszeniu ok.

Opublikowano

Co do drzwi to właśnie problem w tym, że jak pociągnę pierwszy raz to rygiel idzie do góry a jak pociągnę drugi raz to się nie otwierają ściągałem boczek i zamek raz z linką są w porządku nie wiem może cięgno czy jak to się tam nazywa jest za długie a co po licznika to sprawdzę może i faktycznie.

A więc sprawdzałem tą kostkę tak jak mówiłeś to jednak nie bo ona jest sucha ale wyczyściłem ją i nic nadal to samo :(