MlodyElk Opublikowano 21 Lutego 2014 Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów. Od nie dawna zostałem posiadaczem A4 Chociaż posiadam ją od niedawno to jestem już z niej zadowolony Jak to na początku bywa jest to seria bez żadnych zmian ale już nie długo zmiany będą na pewno Audi jest z silnikiem 1.8 z 1994 roku czyli dużo rewelacji to w jej wyposażeniu nie ma:Jednostka:Model: A4 B5 Silnik: 1.8Rok: 1994Wyposażenie:Podgrzewana tylna szyba,Elektryczne Lusterka,Wspomaganie Kierownicy,Szyberdach,ABS,Poduszki powietrzne,Centralny zamek ( na razie odłączony ) Planowane zmiany: alufelgi 15 - 17 nie wiem jeszcze dokładnie jakie może pomożecie zmiana przednich lamp być może na facelift zmiana tylnych lamp na CLEAR LIM przyciemnienie szyb zmiana lusterek na srebne oraz prawe od angola wymiana zegarów oraz nakład ramek pranie tapicerki i wiele innych Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez MlodyElk
maju91 Opublikowano 21 Lutego 2014 Opublikowano 21 Lutego 2014 felgi 17" co do srebrnych lusterek, to co się komu podoba powodzenia w modach
MlodyElk Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Opublikowano 21 Lutego 2014 No wiesz widziałem foty i źle to nie wygląda
alani2 Opublikowano 22 Lutego 2014 Opublikowano 22 Lutego 2014 Do tego kolorku polecam ,,Avus'' świetnie będzie wyglądała
booster70 Opublikowano 23 Lutego 2014 Opublikowano 23 Lutego 2014 wszystko oprocz halogenow to smierdzi wiocha...
pepik Opublikowano 23 Lutego 2014 Opublikowano 23 Lutego 2014 Te tylne lampy ładnie wyglądają na tym sedanie Chromy to sobie odpuść
MlodyElk Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Opublikowano 23 Lutego 2014 ale o których chromach mówisz?
pepik Opublikowano 24 Lutego 2014 Opublikowano 24 Lutego 2014 Nie wiem czy Ty na tych zdjęciach pokazałeś to co chcesz zrobić w swoim aucie czy to co znalazłeś w sieci ale wszelkie dokładane chromy to lipa, na grillu czy klapie itp. Jak szukasz inspiracji to przeglądaj dział "moja A4"
MlodyElk Opublikowano 1 Września 2014 Autor Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) Dużo jest inspiracji na forum Na sam początek chciałbym przeprosić za post pod postem ale nie wiedziałem jak ten poprzedni usunąć. Przez Pewien Długi Czas nie było ale to z powodu większych obowiązków ale przyszedł czas aby coś odnowić. W aucie powstały nie wielkie zmiany ale już niebawem na pewną nastąpią większe. Autko aktualnie wygląda tak: W trakcie zmiany które nastąpią to: - Rolety Słoneczne ( Zrobione )- Modyfikacja Boczków ( Zrobione )- Przednie Lampy Zmiana na Po Lift ( w trakcie wysyłki )- Nakład alu ( w trakcie wysyłki )- Boczne kierunki na białe ( w trakcie wysyłki )- Montaż Klimatronic ( w planach )- Naprawa Centralnego ( w trakcie wysyłki )- Montaż Przednich Halogenów Ori ( w planach ) Może jeszcze dodacie jakieś pomysły Jeśli można to pisać z chęcią poczytam różnych propozycji Edytowane 1 Września 2014 przez MlodyElk
enzo83 Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 Kolego zacznij od naprawy tych boczków(najlepiej zmień na ori w dobrym stanie).Tylne lampy out.Potem jakieś kółko i troszkę niżej-będzie o wiele lepiej.Resztę podpowiedzą koledzy.Powodzenia!
PiterA4 Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 zacieraj uszy krytyka poleci fajne obicie boczkow drzwi jak u babci frani w klozecie
MlodyElk Opublikowano 1 Września 2014 Autor Opublikowano 1 Września 2014 Ja się tam krytyki nie boję. Na temat boczków to ten materiał jest wetknięty tylko na chwile z tego względu iż tamten materiał mi się poprzecierał i gdzie nie gdzie już odpadł ale jutro jadę oglądać inne boczki a co do kółek to właśnie w piątek założę takie: Wracając do tematu tylnych lamp właśnie zastanawiam się w których jest jej ładniej
Kasjan Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 Moim zdaniem to nie ma co sie zastanawiać, Aktualne out, wsadź polifty. Wywal ten komin i smieszny chrom na klapie, zedrzyj białe napisy z opon i jakos zacznie to wyglądać. Potem poczytaj o lampach poliftowych ori, o 1be, ewentualnie o gwincie i avus bedzie dobrym wyborem, rozmiar daily a i cena nie zabija koła... bo aktualnie to podlatuje wsią :/ działaj kolego, wytrwałości
MlodyElk Opublikowano 2 Września 2014 Autor Opublikowano 2 Września 2014 Co do klapy, literek i tylnych lamp właśnie tak planuje a ALU jak narazie nie będę kupywał bo i tak zima idzie wiec szkoda Wiesz kolego co do lamp,tylnej klapy i oponek zgadzam się a co do alusów to jak na razie nie będę kupywał bo i tak zima idzie więc szkoda. Ogólnie to planuje ja obniżyć, dać ładne alu i tylne lampy zmienić na polift oraz przód odrobinę zmienić ;D
Kasjan Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 Tylko nie zaszalej tak jak z tylem. Zespolone lampy oryginalne beda najlepszym wyborem. No a co do alu to zawsze mozna w zime taniej kupic jakies zniszczone i w zime odremontowac. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
MlodyElk Opublikowano 3 Września 2014 Autor Opublikowano 3 Września 2014 Hmm... a nie dało by się coś zrobić z tylnymi lampami przed liftem? :-P
MlodyElk Opublikowano 15 Września 2014 Autor Opublikowano 15 Września 2014 (edytowane) Przeglądałem dziś forum i ogółem chce iść w takim kierunku jak kolega enzo83 Efekt zmiany przednich lamp Następnie dojdzie: - kierownica od RS - spoiler ori - prawe lustro angol Edytowane 4 Września 2014 przez MlodyElk
Kasjan Opublikowano 16 Września 2014 Opublikowano 16 Września 2014 Pokaż mi prosze jak wyglada "ori spojler" do b5 sedan...
MlodyElk Opublikowano 16 Września 2014 Autor Opublikowano 16 Września 2014 (edytowane) Dokładnie to nie wiem może i nie jest ori ale widzę je w dużej ilości i w dużej ilości zamontowanych w B5 więc tylko przypuszczam ale to są tylko przypuszczenia. Dokładnie to w najbliższym czasie nastąpi: Naprawy Mechaniczne: - Wymiana Tarcz i Klocków ( Przód i Tył ) - Wymiana przegubu wraz z półośką - Łożyska ( Przód i Tył ) Wygląd zewnętrzny i Wewnętrzny: - Montaż kierownicy trój ramiennej - Przyciemnienie szyb ( 30,50 lub 100 % ) - Zmiana Kratek Nawiewu na Podświetlane - Zmiana Materiału na Boczkach ( jeszcze dokładnie nie wiem czy będzie skóra czy zwykły ciemny materiał ) - Renowacja Dekorów ( z powodu widniejących na zdjęciach dziur po wkrętach ) - Renowacja i Montaż wcześniej wspomnianego spoilera - Montaż Kratek z Halogenami Lift - Wymiana Pompki Zamka Centralnego - Lusterko prawe od Angola i modyfikacja w srebrny kolor lub inny jeśli doradzicie Edytowane 16 Września 2014 przez MlodyElk
Rekomendowane odpowiedzi