Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T AVJ 163KM - Czy to możliwe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kilka dni temu byłem u gościa który zajmuje się modyfikacjami aut grupy VW/Audi. Ku mojemu zaskoczeniu powiedział że moje AVJ ma 163KM a nie 150KM. Upierałem się przy swoim ale on twierdzi że na samym początku produkcji B6 właśnie AVJ miał 163KM a później 150KM. Spytałem po czym poznaje różnice a on że turbo jest większe i obudowa jakiegoś chyba czujnika jest dokładnie taka jak ma silnik BFB 163KM. Trochę nie dowierzam ale kłócić się nie chciałem. W ASO po VIN podają 150KM. Pytanie krótkie... czy ktoś z Was słyszał o czymś takim?

Opublikowano

ja mam z 2001 czyli poczatek produkcji.motor avj i w dowodzie mam 150 kucy .wiec niech sie klient douczy .albo cos audi mieszalo w softach i osprzecie przy produkcji w co watpie

Opublikowano
Kilka dni temu byłem u gościa który zajmuje się modyfikacjami aut grupy VW/Audi. Ku mojemu zaskoczeniu powiedział że moje AVJ ma 163KM a nie 150KM. Upierałem się przy swoim ale on twierdzi że na samym początku produkcji B6 właśnie AVJ miał 163KM a później 150KM. Spytałem po czym poznaje różnice a on że turbo jest większe i obudowa jakiegoś chyba czujnika jest dokładnie taka jak ma silnik BFB 163KM. Trochę nie dowierzam ale kłócić się nie chciałem. W ASO po VIN podają 150KM. Pytanie krótkie... czy ktoś z Was słyszał o czymś takim?

zmysla, gdyby była jakaś zmiana to silnik miałby inne oznaczenie

Opublikowano

zmysla, gdyby była jakaś zmiana to silnik miałby inne oznaczenie

zgadzam sie przeciesz inne parametry i fanty na pokladzie zakoncz wspolprace z takim mechanikiem bo albo sie nie zna albo ci walka cisnie

Opublikowano

Chyba, że ma wymieniony silnik z osprzętem albo sam osprzęt. Słupek przy 150km i 163km jest ten sam.Oba silniki różnią się turbiną i softem.

Opublikowano

Nic nie ma zmienione. Mechanik pajac i tele.

Opublikowano
Nic nie ma zmienione. Mechanik pajac i tele.

+1 :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dokładnie tak jak któryś z kolegów napisał wyżej. Silniki wychodziły 163KM ale o innym oznaczeniu (BEX lub inny, nie pamiętam dokładnie). AVJ wydaje mi się że to są tylko 150KM, wychodziły w modelach ze zwykłą ośką lub Quattro. Po numerze VIN powinno sprawdzić się dokładne oznaczenie silnika.

Opublikowano

ja mam wlasnie avj Q i seria 150 kunia :P

Opublikowano

Zmień mechanika bo cie wydyma :decayed:

AVJ => 150

BFB => 163

AMB => 170 wersja USA

BEX => 190

Opublikowano

AVJ => 150

BFB => 163

AMB => 170 wersja USA

BEX => 190

wydyma niekoniecznie. ale sie nie zna. a to moze slono kosztowac jak dalej bedzie sie mylil

Opublikowano

AVJ => 150

BFB => 163

AMB => 170 wersja USA

BEX => 190

I tyle w temacie B6 :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie wiem czy prawda czy nie ja słyszałem tez coś takiego o poczatku serii ...... nie wiem moze prawda, ktoś kumaty bylby pewnie w chwile ocenic, ale ten twój mechanik nie jest pierwszy co mówi cos takiego :naughty:

Opublikowano

Ja mam poczatek seri 2001r i jest 150

Opublikowano

Sprawdź na hamowni i będziesz wiedział ile masz realnie, a nie katalogowo :wink:

Opublikowano

ha ha na hamowni to od 2001 r pewnie pake kuni ze stajni zwiało:grin::grin::grin::grin:

Opublikowano
ha ha na hamowni to od 2001 r pewnie pake kuni ze stajni zwiało:grin::grin::grin::grin:

mimo wszystko problem będziesz miał rozwiązany:wink:

moje ma katalogowo 200ps, na hamowni 228ps, czyli generalnie tyle ile wersja dtm katalogowo, za którą trzeba słono dopłacić, lecz która z kolei może mieć więcej w serii.

Sprawdź, przynajmniej będziesz wiedział czy masz zdrowy motor, przy okazji zrób program i powinno przebić tez 163ps:decayed:

Opublikowano

Kiedys sprawdze ile mam .i pewnie sie przeraze :D

Opublikowano
  • Autor

Temat rozwikłany... a raczej koleś jednak dał kiepski popis wiedzy. A najlepsze jest to że to jest koleś który ma firmę która zajmuje się modyfikacjami, swapami grupy VAG, głównie Audi. Generalnie wyszło że pomylił silniki które były montowane w B5 i B6. Tak więc u mnie jest skreślony i nigdy do niego już nie pojadę. Całe szczęście że jeszcze nic nie dłubał mi w aucie.

Opublikowano
:decayed::decayed::decayed: