Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jednomas z tarczą 240mm do Audi A4 B5 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja kupiłem u dzika niecałe 500zl

wydukane na T3

Opublikowano

Czy jest tu ktos kto moze ogarnac taki zestaw sprzegla 240mm? jest to dla mnie klopotliwe ze wzgledu ze nie ma mnie w PL

Opublikowano

Mi ogarnia jeden gość jutro wysyłam sprzęgło i docisk.

Jak zrobi i będzie ok to dam Ci namiary

wydukane na T3

Opublikowano

ok super :)

Opublikowano

a jest ktos kto po prostu robi to od a do z? nie chcialbym kupic złych części

zaczelo mi sie sprzęgło slizgac ;(

Opublikowano
  • Autor

Ile masz tam kuni i momentòw ?

Opublikowano

czeski film, ale wg danych z przepływki koników z 190-210 a momentu nie mam pojęcia

Opublikowano

czeski film, ale wg danych z przepływki koników z 190-210 a momentu nie mam pojęcia

Do takiej mocy to szkoda czasu i kasy, seryjne sprzęgło w zupełności wystarczy, nawet seryjny dwumas zniesie dużo więcej....

Edytowane przez Pawel_M

Opublikowano

z mocą nie powiedziałem ostatniego słowa ;)

sprzęgło do mojego kosztuje około 400zł, z tego co wiem bo było to napisane miliard razy mogę dać od AWX komplet (koszt jakieś 500zł?) ale mam pewne obawy i tyle. Owszem zgadzam się, rozdmuchiwanie w mojej sytuacji sprawy do obijania tarczy kewlarem i robieniem customa jest bez sensu o tyle chciałbym otrzymać informacje "ten zestaw <numer części> będzie na 1000% pasował do twojego silnika i skrzyni" i nie po to żeby kogoś ścigać, że podał mi złe info ale żebym miał świadomość, że zrobiłem wszystko, żeby to pasowało jak trzeba.

obawy wynikają z tego przykładowo: ostatnio się doczytałem że nie wszystkie AEB był kute fabrycznie i ciężko dorwać kute graty z tych słupków - byłem przekonany (tak jak w sprawie sprzęgła) że każdy AEB był zakuwany tak samo nie każdy wałek/głowica ADR będą takie jak trzeba. Lub inna sprawa, kupiłem ori filtr paliwa zgodnie z etką i stroną sklepu do mojego. szczęśliwy zaniosłem do mechanika "ło panie, to nie pasuje" i teraz się bujam z filtrem bo od czasu zakupu do próby montażu minęło z miesiąc. a stracić 500zł na złą część to jak stracić 1000.

Opublikowano

kucizna w AEBie to jest raczej mit bo nigdy go nikt nie potwierdzil, prawda jest to ze mial najgrubsze (ale nie jako jedyny) korbowody z wystepujacych seryjnie w 1.8t i grubszych nie znajdziesz nie liczac customow i to tyle

sprzeglo kazde bedzie ci pasowalo jesli bedziesz pakowal rtarcze 240mm i jednomas - czemu? bo i tak musisz nabic kolki centrujace na docisk na nowo wiec jakiego bys docisku nei dal to koles ktory bedzie ci to robil bedzie musial to dobrze ogarnac i wycentrowac

Edytowane przez pioteros

Opublikowano

czyli zestaw AWX też muszę przerabiać czy po prostu sugerujesz mi kupno 240mm i robienie "customa"?

Opublikowano

Sprzegło z awx jest p&p tzn ze musisz kupić komplet dm plus tarcza i docisk z AWX.

Edytowane przez wesz82

Opublikowano

czyli: potrzebuje Sachs 3000844701 + DM za 900zł? nie da rady jakaś używka czy to raczej ryzyko?

Opublikowano

Po to dają sztywne by pozbyc sie dm wiec nie rozumiem jak obawiasz sie dm to wal sztywne i z głowy nie musisz dawać do tego co masz zestawu na 240 samo sztywne pod tarcze 228 spokojnie obsłuży ta moc.

Albo dm i koszt ok 1500zł i też bedzie ok,ja bym nse pakował sie w używke dm.

Mozesz kupić nówke dm i używke docisk i tarcze dac do sprawdzenia i obsmarkania kewlarem na bank wyjdzie taniej niz nowe sprzegło.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jak poczekasz jeszcze z.miesiac to bedzie moje do sprzedania.

Opublikowano

Chyba skrzynke masz zapchana :) a twoj zestaw duzo ma nalatane? Bede w pl akurat pod koniec kwietnia na male mody to akurat by mi podpasowalo :)

Opublikowano

Wesołych świąt hehe

Edytowane przez bongod

Opublikowano

Witam

Mam pytanie odnośnie sprzęgła do mojego Audi. Jest to a4 b5 z 1.8t AEB z około 250km ze względu na to, że sprzęgło zaczyna się kończyć rozmyślam co by włożyć. Custom (Docisk LT, Tarcza 2.5tdi z kevlarem, koło jednomasowe z audi 80) Czy gotowca AWX z kevlarem. Audi chce po wymianie sprzęgła wysłać na program na około 300-320km i min 400nm stąd moje pytanie czy składać customa(Jakby ktoś posiadał już złożonego w dobrej cenie chętnie odkupię) czy włożyć sprzęgło z AWX chyba, że na taką moc istnieje tańsze rozwiązanie.

Pozdrawiam

Opublikowano

zalozenie jest proste, chcesz dwumase czy nie chcesz jak nie to bierz jednomas, jak tak mozesz awxa i tyle