kk71 Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 Witam. Mam problem. Otóż do Audi A4 B5 z 99 po liftingu posiadam tylko jeden kluczyk. Chciałbym dorobić drugi zapasowy. Jeśli chodzi o pilota to wiem jak "dopisać" nowy do centralki. Problem z immobiliserem. Nie znam pinu, mieszkam w rejonie gdzie mogę sobie tylko grot dofrezować. Moje pytanie: jak zdobyć pin, czy bez pinu da się zaprogramować immo?
Tom A4 Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 bez pinu nie bo musisz się zalogować do zegarów. Potrzebne dwa programy i dwa kable lub jeden dobry kabel i dwa softy. Dodatkowo musisz kupić nowe pestki do kluczyków bo stara się już nie przyda bo ją musisz wykasować i dodać od nowa dwie nowe.
Galetto Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 Jesteś w stanie określić jakiej produkcji masz zegary?
szogun0 Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 Nie trzeba wymieniać transponderów. Nowy kluczyk z nie zablokowaną pestką, stary oryginalny da się przyuczyć ponownie.
przemik Opublikowano 27 Lutego 2014 Opublikowano 27 Lutego 2014 Da sie przyuczyć nowy/kolejny kluczyk "z niezablokowaną pestką" (cokolwiek to znaczy) w tym liczniku/samochodzie przy pomocy VCDSa ???
Wihajster Opublikowano 27 Lutego 2014 Opublikowano 27 Lutego 2014 Da sie przyuczyć nowy/kolejny kluczyk "z niezablokowaną pestką" (cokolwiek to znaczy) w tym liczniku/samochodzie przy pomocy VCDSa ??? tak da sie
przemik Opublikowano 27 Lutego 2014 Opublikowano 27 Lutego 2014 Robilem zgodnie z tym Audi A4 (8D) Central Locking - Ross-Tech Wiki tyle ze w Passacie... ale cos mi nie szło.... czytaj nie moglem dodac drugiego klucza. Pomimo ze mozna nim bylo zamknąc i otworzyc samochód - nie mozna bylo odpalic. Rozumiem ze nie zalogowałem sie PIN do licznika... ale procedura wskazuje ze to w module zamka przypisuje sie klucze.
pox Opublikowano 27 Lutego 2014 Opublikowano 27 Lutego 2014 Jeżeli masz zwykły kabel KKL, to możesz spróbować odczytać pin za pomocą programu VAG EEPROM PROGRAMMER.
Wihajster Opublikowano 27 Lutego 2014 Opublikowano 27 Lutego 2014 Robilem zgodnie z tymAudi A4 (8D) Central Locking - Ross-Tech Wiki tyle ze w Passacie... ale cos mi nie szło.... czytaj nie moglem dodac drugiego klucza. Pomimo ze mozna nim bylo zamknąc i otworzyc samochód - nie mozna bylo odpalic. Rozumiem ze nie zalogowałem sie PIN do licznika... ale procedura wskazuje ze to w module zamka przypisuje sie klucze. Nie rozumiem.Przeciez immo nie ma nic wspólnego z centralnym zamkiem:decayed:
przemik Opublikowano 27 Lutego 2014 Opublikowano 27 Lutego 2014 Czyli : 1. Dopasowuje pilot w module zamka 2. Dopasowuje klucz do immo wg tego Immobilizer II Key Matching (Cluster) - Ross-Tech Wiki
Wihajster Opublikowano 27 Lutego 2014 Opublikowano 27 Lutego 2014 Czyli :1. Dopasowuje pilot w module zamka 2. Dopasowuje klucz do immo wg tego Immobilizer II Key Matching (Cluster) - Ross-Tech Wiki dokładnie tak
przemik Opublikowano 27 Lutego 2014 Opublikowano 27 Lutego 2014 dzieki wielkie.... miałem luke w wiedzy....
Rekomendowane odpowiedzi