Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Szarpanie na kazdym biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostanio w mojej audiczce pojawil sie problem, a mianowicie przy przyspieszaniu tak powyzej 3000 obr autem szarpie (dodam ze na kazdym biegu)

dodatkowym objawem jest jakby "strzelanie" w tlumik i zaplon w tlumiku, dodam ze czasami silnik pracuje idealnie, przyspiesza ok itp.

Co moze byc przyczyna czyzby cewka, a moze zawor N75?

Pozdrawiam

Opublikowano

Logi masz? Jakie błędy w sterowniku?

Opublikowano

może taka prosta sprawa jak poduszki silnika/skrzyni?

Opublikowano
Witam, ostanio w mojej audiczce pojawil sie problem, a mianowicie przy przyspieszaniu tak powyzej 3000 obr autem szarpie (dodam ze na kazdym biegu)

dodatkowym objawem jest jakby "strzelanie" w tlumik i zaplon w tlumiku, dodam ze czasami silnik pracuje idealnie, przyspiesza ok itp.

Co moze byc przyczyna czyzby cewka, a moze zawor N75?

Pozdrawiam

ja mialem tak przy cewce .nasilalo sie przy nagrzanym motorze .vag ci pomoze i powie na ktorym cylindrze nie wali iskra .o ile to siadlo.co do cewek kup beru to chyba oni robia pierwszy montarz do naszych audiolek .zadne topran i inny syf .ja za beru zaplacilem 130 w lokalnym sklepie .a w ic. za toprana 110zl i wysiadla po 1000km. wiec policz czy warto .a jezeli nie masz vaga .jest jeszcze inny sposob na sprawdzenie .zdejmuj fajocewki z. swiec i sluchaj jak przyblizysz spowrotem jak przeskakuje iskra musi tak dosc glosno i mocno pukac

Opublikowano

Czy przy padających cewkach powinno wywalać błąd na ?

Opublikowano

check czasami sie zapala ale nie zawsze .vag pokaze brak zaplonu na x cylindrze zalezy ktorym

Opublikowano

no wlasnie mialem podobna sutuacje miesiac temu i wywalilo "checka"-wtedy do wymiany byly swiece- tym razem objawy sa podobne ale nie pokazuje bledu, i to mnie wlasnie zmylilo, a najgorsze ze podobno jak padaja cewki to wszystki po koleji,

Opublikowano
no wlasnie mialem podobna sutuacje miesiac temu i wywalilo "checka"-wtedy do wymiany byly swiece- tym razem objawy sa podobne ale nie pokazuje bledu, i to mnie wlasnie zmylilo, a najgorsze ze podobno jak padaja cewki to wszystki po koleji,

tak u mnie padla 1 a pozniej w ciagu paru dni reszta

Opublikowano

Witam, bylem z problemem na vag-u, komunikat jaki sie wyswietlil to " obwod wejscia predkosci silnika dla rozdzielacza zaplony- brak sygnalu" 16706.

Po skasowaniu bledu autku wrocila moc, ale isnieje prawdopodobienstwo ze problem powroci, mial ktos podobny problem?

Opublikowano

Sprawdz PW :)

Opublikowano

u mnie bylo to samo szarpal i wywalilo blad jednej z cewki zamien cewki i bedziesz wiedzial czy problem idzie za cewka czy czasem nie kabel albo swieca a po wymianie jednej z cewek po tyg padla mi kolejna i pozniej kolejna wiec wymienilem w ciagu miesiaca 4 :)

Opublikowano

u mnie po diagnozie prawdopodobnie czujnik polozenia walu korbowego-czekam na deliverke- powymianie dam znac co i jak

pozdro

---------- Post dopisany 26-03-2014 at 12:38 ---------- Poprzedni post napisany 17-03-2014 at 18:34 ----------

wymieniony czujnik, ale dalej jakby cos nie do konca tak jak powinno, moze trzeba blad wykasowac?

Opublikowano

podmien przepływke , u kolegi waucie i zamien cewki miejscami

---------- Post dopisany at 12:12 ---------- Poprzedni post napisany at 12:04 ----------

sprawdz bezpieczniki