fojteq Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Panowie mam problem z niuńką - od jakiegoś czasu zauważyłem, że auto słabo się zbiera Poniżej wklejam logi, bardzo proszę o interpretację - czyżby jakaś nieszczelność? Proszę zerknijcie. Statyczne Grupy: 000 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 007 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 008 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 018 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 010 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 013 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 023 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM BS Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Dynamiczne Grupy: 000 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 008 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 010 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM
przemik Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Z logów wynika ze fura ciągnie jak przeciąg. W czym problem ?
fojteq Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Opublikowano 3 Marca 2014 No właśnie kiepsko się zbiera :-/ nic nie zauważyłeś w gr 03 bo mi się wydaje ze za duże wartości
witek83 Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 sprawdz egr ( za mała różnica pomiędzy otwarciem a zamknieciem w grupie 3bs)
fojteq Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Opublikowano 3 Marca 2014 Generalnie nie za bardzo wiem jak sprawdzić :-\ sprawdzałem gumowe rury i nie zauważyłem pęknięć
witek83 Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 włóż srubke w przewód podcisnienia dochodzący do egr`a. Przejedz sie i zobacz czy jest różnica
fojteq Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Opublikowano 4 Marca 2014 rozuiem, że włożyć mam w ten przewód który zaznaczyłęm na czerwono?
fojteq Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Opublikowano 4 Marca 2014 Jest jakby lepiej, tzn lepiej sie wkreca na obroty - w Piatek zrobie trasę 200km to sprawdzę dokładniej. Jeżdzić z tą śrubką, czy kupić dwie zaślepki do EGR, zaślepić i normalnie wpiąć węzyk podciśnienia? Dzięki wielkie kolego mam nadzieję, że to bylo przyczyną. Dam znać w sobotę
fojteq Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Opublikowano 7 Marca 2014 Sprawdzę w piątek i dam znać ;-) ---------- Post dopisany 07-03-2014 at 01:18 ---------- Poprzedni post napisany 04-03-2014 at 18:35 ---------- Właśnie zrobiłem 200km i kurde spalanie wyszło 6,5l wcześniej miałem 5,8l na tym dystansie. Czy to od śrubki? Mam jeszcze jedną teorię bo podczas jazdy na wyłączonym nawiewie leci z kratek powietrze. Ostatnio nabijalem klime. Czy takie zachowanie jest normalne? Bo coś mi się wydaje ze klapy się nie domykają i wieje. Postaram się zrobić ta sama trasę bez śrubki i porównam spalanie. Proszę o rady.
C4NC3R Opublikowano 7 Marca 2014 Opublikowano 7 Marca 2014 Jak miałem zaslepiny ten wezyk to się cyrki działy, na VAGu pokazywało za duże ciśnienie doladowania na wolnych obrotach,podmienialem przeplywke to samo, czujnik ciśnienia to samo aż wykrecilem śrubke z wezyka od egr i się uspokoiło, także nie wiem czy zaslepienie to taki dobry pomysł... Ale błędów żadnych nie wywołało.
fojteq Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Opublikowano 11 Marca 2014 Po wyjęciu śrubki i założeniu wężyka podciśnienia, spalanie 6,2l. Ale mam porównanie, jeśli chodzi o Vmax, na zaślepionym wężyku max prędkość na zegarach 210km/h, natomiast po podłączeniu wężyka max 200km/h i o wiele gorzej do tej prędkości dobijał :/ W obydwu trasach śr prędkośc to 90km/h z komputera. Także nie wiem, na pewno lepiej się zbiera auto na zaślepionym wężyku, ale też ma większy apetyt...
Rekomendowane odpowiedzi