TyBucu Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Zastanawiam sie nad uporczywym problemem czyszczenia felg ze sniegu po zimowych ewolucjach. Sa jakies preparaty, albo domowe sposoby na unikniecie tego zjawiska? Jakies wzory felg ktore mniej tego sniegu wsysaja?
timm Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 tak, kołpaki:wink: ... i masz idealne księżyce w nowiu każdy po kilkadziesiąt gram, pomijając już rdzę
Arturoo Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 szczotka albo myjka ciśnieniowa od razu po ślizganiu ...też mnie to zawsze irytuje
motor144 Opublikowano 5 Marca 2014 Opublikowano 5 Marca 2014 Na progach z przodu koła narzucały mi zawisy śniegu, w poprzednim aucie, to pomagało jak raz na kilka dni spryskałem je silikonem w sprayu więc może to samo da radę przy felgach. Dodatkowo felgi czy co by tam innego jak pokryć tłustą/śliską warstwą jakiegoś preparatu to mniej wpływu niszczącego soli.
piotrsob1 Opublikowano 7 Marca 2014 Opublikowano 7 Marca 2014 Ciepły garażyk z odwodnieniem i rano już nie ma problemu
Rekomendowane odpowiedzi