Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż modułu coming home - nie ori

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam podoba mi sie jak to

Zrobiłeś ;) i powiem szczerze nie jest to takie chyba trudne nie ? Elektrykiem nie jestem ale może dałbym radę i chce sobie zrobic to w swojej audi a4 b7 z tylu nie mam elektrycznych szyb tak jak ty tylko chciałbym zrobic zeby po otworzeniu lub zamknięciu auta świeciły mi sie halogeny a nie mijania da radę tak zrobic ? Bez długiego kombinowania ?? Z tym modułem ?

Opublikowano

Witam podoba mi sie jak to

Zrobiłeś ;) i powiem szczerze nie jest to takie chyba trudne nie ? Elektrykiem nie jestem ale może dałbym radę i chce sobie zrobic to w swojej audi a4 b7 z tylu nie mam elektrycznych szyb tak jak ty tylko chciałbym zrobic zeby po otworzeniu lub zamknięciu auta świeciły mi sie halogeny a nie mijania da radę tak zrobic ? Bez długiego kombinowania ?? Z tym modułem ?

Da rade :hi::hi:

Opublikowano

Wszystko tylko zależy w który przewód się wepniesz w MCE ;)

Jeśli Ci się nie spieszy to poczekaj z tydzień, bo będę przerabiał swój CL/H. Raz, że będę robił go przez ORI włącznik, a dwa że będę robił tak, że po włączeniu stacyjki światła zgasną, mam już schemat zrobiony, ale nie chcę go tu jeszcze wrzucać, bo nie jestem pewien na 100%, czy jest dobrze :)

Opublikowano

Witajcie, mam dwie takie same A4 B6, jedna z systemem leaving home a druga bez ( mimo że według sprzedającego druga też miała mie ).

Chciałbym ten system przełożyć do tej drugiej i prosiłbym o konkretne informacje co muszę wyjąć z jednej i włośyć do drugiej.

Z góry dzięki.

Opublikowano

Przekładasz lusterko wsteczne, włącznik świateł auto oraz przełącznik CLH wraz z wiązką do MCE. Do tego znaczenie ma właśnie MCE - czy w tym drugim aucie masz w wersji HIGH (literka F). No i pytanie, czy to pierwsze auto ma fotochromy zewnętrze, to wtedy i tym się musisz zająć.

Opublikowano

W lusterkach zewnętrznych fotochromu nie ma, za to i w jednym i w drugim aucie jest wewnętrzne fotochromatyczne.

Więc jak się domyślam czujni ma.

Może więc faktycznie obie a4 mają ten system tylko trzeba go jakoś aktywować ?

Opublikowano

Rozpisz tutaj wyposażenie, co ma jedno i drugie auto - jaki włącznik, jaka literka MCE itp.

Opublikowano

W obu masz lusterka wewnętrzne fotochromatyczne z włącznikami? jeśli tak i w obu masz włączniki auto to tylko zajrzyj jaki masz moduł MCE. jeśli oba to "F" to w obu powinieneś mieć ori CLH

Opublikowano

Lusterka oba z włącznikami, włączniki w obu auto, jutro sprawdzę ten moduł i napiszę jaki mam, wielkie dzięki za pomoc ;)

Jeszcze jedno pytanie - symbol modułu musze odczytać na module rozbierając plastiki pod kierownica czy jest szansa że znajdę symbol gdzie indziej ?

Edytowane przez matix1505

Opublikowano

Vagiem :) wtedy nic nie musisz rozbierac

Opublikowano

Pech że akurat gdzieś kabel zgubiłem, wieczorem będę w domu to poszukam i jak znajdę to sprawdzę ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie coś nie bangla... Podłączyłem ten moduł przez ORI włącznik CL/H, aby działał mi kiedy tylko chcę. Zrobiłem to tak, że dałem z pinu numer 7 masę na ten cały moduł, i teraz kiedy jadę autem, i przełącznik dam na 0 (brak żadnej masy dla modułu) to on mi coś piszczy trzeszczy :/

Kurde, jak to teraz zrobić bo już zgłupiałem :/ Jak wy to zrobiliście, że jak dacie na 0, to moduł nie ma żadnej masy i jest ok... :/

EDIT: Nie róbcie nigdy na szybko, bo będziecie robić dwa razy :facepalm:

Masę zostawiamy na module, a zabieramy z przekaźnika ;)

Edytowane przez truszek

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam Panowie podjęłam 2 próbę podlaczenie modułu nie orginal i modu działa podać żyłem się pod przełącznik swiatel i ogólnie wszystko działa ale tylko jak mam włączony zapłon i dołączony kabelek +12 po kluczyku w momencie wyłączenia zapłonu modul daje prąd na wlacznik ale światła się nie palą .mam bi ksenonowe z drl. Czytając opisy modułu komfortu to mam inne kolory kabli wiec nie ruszam . Sygnał z centralki mam z modułu. Z tyłu mam korby ale itak nie mogę dojść co dalej jak ominąć ten zapłon żeby modul działał.

Będę wdzięczny za pomoc a może jest ktoś z okolic grodziska lub nowego Tomyśla co ogarnie . Auto to a4 b7 2005 r.

Kabelek z plus 12 po kluczyku w momencie kiedy mam zapłon włączony dołączam żeby nie rozlaczylo modułu .

Ps

Modul mam 8e0 959 433 bp .

Ogólnie jeden z pierwszych postów rozwiał by wątpliwości ale niestety nie idzie otworzyć zdjęć . Jest tam mowa o przekaźniku ale za Boga nie wiem o który chodzi .

Ps

Ogólnie jeden z pierwszych postów rozwiał by wątpliwości ale niestety nie idzie otworzyć zdjęć . Jest tam mowa o przekaźniku ale za Boga nie wiem o który chodzi .

Ps

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6361546306. Panowie jakbyscie podlaczyli te przewody ktore wzbudzaja impuls i stacyjke?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam MCE w wersji HIGH i chcę podłączyć postojowe przód lub mijania, postojowe tył i tablica. W tym zestawie mam 4 żółte kabelki.

Nie będzie problemu jak jeden żółty rozgałęzię na 2 i podłącze w Gnieździe C

Pin 3 – Zasilanie lewego światła postojowego i Pin 5 – Zasilanie prawe światła postojowego?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, mam podobny problem z modułem jak kolega cinkers, po otwarciu/zamknięciu samochodu clh uruchamia się za 2 3 4 razem nie ma na to reguły, czy jest jakieś rozwiązanie? Impuls wziąłem z kostki MCE z kierunku :)

Opublikowano

Witam. odgrzeje troche kotleta. chce kupic moduł z opcją odpalania doswietlania tylko do pewnej predkości. wie ktoś który kabel jest odpowiedzialny za podanie predkości zeby sie w niego wpiąć z modułem?

Opublikowano

Co ma prędkość do CLH????

Opublikowano

Chodzi mu chyba o doświetlanie z halo przy skręcaniu :)

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Zawartość dodana 0 minutes later

Czy ktoś ogarnia skąd wziąć sygnał zamykania zamka :) oprócz kierunków

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

z modułu komfortu musisz się wpiąć w któryś kabel :hi:

Już nie pamietam w jaki.

Zobacz rozpiske na necie kabli wychodzące z MK.