Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż modułu coming home - nie ori

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podstawowe pytanie to czy masz korby z tyłu, czy elektryczne sterowanie szybami, jak korby wpinasz się w przewód w progu, jak elektryka to podpinasz się pod kierunki... Taka zasada, że jak testujesz to clh to wrzucaj czujnik albo pod wycieraczkę, albo w jakies ciemne miejsce...

Opublikowano

Mam 4 x elektryczne szyby i wlacznik w wersji High. Podpialem sie pod kierunki i dziala , ale...

Pierwsza dziwna rzecz to opoznienie pomiedzy zamknieciem auta a wlaczeniem CLH po okolo 2-3 sekundach.

No i druga rzecz to dzialaja mi tylko swiatla postojowe . Podpialem wszystko wedle instrukcji.  Kabel kolor czerwony staly + do aku , niebieski masa do masy przelacznika swiatel , czarny do + na stacyjce we wlaczniku swiatel , zolty pobudzający do kierunkowskazu. Zostaja dwa szare - i tutaj dzieje sie cos dziwnego. Podpialem jeden szary do pinu odpowiadajacego za zasilanie swiatel przeciwmgielnych przednich a drugi szary do zasilania swiatel postojowych. Wszystko rowniez we wlaczniku swiatel. Przeciwmgielne posiadam ledy 2x36W . Po zamknieciu auta i odczekaniu 2-3 sekund zapalaja sie tylko postojowe. Zmieniam dwa szare kable i daje tylko na zasilanie swiatel przeciwmgielnych i nic sie nie dzieje. Dalem rowniez dwa kable na zasilanie swiatel mijania i tylko uruchamiaja sie postojowe. 

Opublikowano

A nie powinienes wpinac się przy MCE na wyjścia ? Ja tak mam i działa elegancko. Włącznik to są sygnały wejściowe dla mce raczej...

Opublikowano

Szczerze to nie mam pojecia , ktos gdzies pisal ze  wystarczy we wlacznik swiatel sie wpiac.

Wpialem sie we wlacznik swiatel , pin 1 - + ze stacyjki , pin 10 - masa , no i probowalem pod pin 8 przeciwmgielne ale nie swieci,  pin 14 postowoje swieca i pin 11 swiatla mijania z swieca tylko postojowe. 

A jaka role spełnia przekaznik ? Mam drl w kierunkowskazach z przekaznikiem , moze z nim by cos polaczyc ?

Screenshot_20181125-221119_Chrome.jpg

Opublikowano

Ja mam u siebie wpięte przy MCE, wszystko działa elegancko. Mam podświetlanie tylnej tablicy - wkłady LED, podświetlanie blend w lusterkach i przednie halogeny, efekt naprawdę fajny. 

Wepnij się w MCE:

centrelek.jpg

Gniazdo B:

Sygnał do wyzwalania, jeden do wyboru:

Pin 7 – Zasilanie kierunkowskazu (prawy-przód) [zielono/czarny]

Pin 9 – Zasilanie kierunkowskazu (lewy-przód) [czarno/niebieski]

Halogeny:

Pin 19 – Zasilanie światła przeciwmgielnego (prawy-przód) [biało/niebieski]

Pin 21 – Zasilanie światła przeciwmgielnego (lewy-przód) [biało/zielony]

Gniazdo C (32-pin)

Podświetlanie rejestracji tył:

Pin 6 – Zasilanie oświetlenia tylnej tablicy rejestracyjnej (WY) [szary]

Opublikowano

Dzieki , bede musial tak sprobowac. A masz moze to podłączone jeszcze przez wlacznik ori drl/clh ?

Edytowane przez zakwa

Opublikowano

Nie, na razie mam na zwykłym. W sumie do szczęścia mi niepotrzebny, bo działa wszystko poprawnie, mam drl, clh, i doświetlanie zakrętów na modułach i nie narzekam, że coś jest nie ori, bo działa w sumie tak samo...

Poza tym, mam zwykłe lampy, trochę nie bardzo ich pozbawiać możliwości regulacji na rzecz włącznika clh drl

Opublikowano

A jesli chodzi o halogeny w MCE to trzeba sie wpiac w kazdy osobno czy wystarczy pod jeden pin ?

Opublikowano

Podlaczylem poprzez MCE tak jak pisales i dziala elegancko. Podpialem tak samo jak ty masz halogeny + tyl tablica. Dzieki wielkie jeszcze raz ?

To teraz tylko za jakis czas zostanie podpiecie ori wlacznika CLH. Nie slyszales moze jak to najlepiej zrobic jesli sie ma dokladany i nie ori modul clh ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 29.11.2018 o 22:32, zakwa napisał:

Podlaczylem poprzez MCE tak jak pisales i dziala elegancko. Podpialem tak samo jak ty masz halogeny + tyl tablica. Dzieki wielkie jeszcze raz ?

To teraz tylko za jakis czas zostanie podpiecie ori wlacznika CLH. Nie slyszales moze jak to najlepiej zrobic jesli sie ma dokladany i nie ori modul clh ?

Zapytam tylko ;) co ty masz wrzucone w te halogeny ? Ledy czy hidy że tak ładnie mocno świeca :)

Opublikowano

Włącznik CLH steruje modułem przez masę. 

Bierzesz włącznik w ręce i mierniki i patrzysz na których pinach pojawia się zawarcie przy ustawieniu włącznika CLH na 1. Tam podpinasz przeciętą masę od modułu CLH. Dodatkowo trzeba zmostkować pin od iluminacji 0 i 1 w CLH 

Bodajże 4 pin od kostki (u mnie był nie osadzony) z kablem niebiesko/brązowym i podświetlenie też jest -  efekt na stronie mojego audi. 

Pozdrawiam,

Darek

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Orientuje się ktoś gdzie mogę znaleźć sygnał od zamka centralnego, oraz jak się połączyć do świateł.

Chodzi o B7, mam fabryczny alarm oraz korby z tyłu.

Próbowałem sygnał znaleźć w module komfortu, w tej czarnej kostce ale niestety nie znalazłem nic.

A jeżeli chodzi o światła, to jak chciałem podłączyć się pod przełącznik to nie działało.

Opublikowano

Przewód żółto-czerwony w wiązce progu,strona kierowcy (bliżej środkowego słupka) ja tam wpinałem się przy korbach z tyłu ;) a co do wpiecia się w światła to najlepiej rób to na wyjściu z MCE już... 

Opublikowano

Co muszę zdemontować żeby dostać się do tej wiązki?

I mce jest pod kierownicą, po lewej stronie? 

Opublikowano

Mam kolejne pytanie.

W moim module mam dwa kable którymi mogę podłączyć światła.

Jest napisane że każdy kabel obsłuży 6A. I teraz rodzimi się pytanie jakie światła mogę podłączyć. 

Edytowane przez Mateusz1.8t

Opublikowano

sam możesz zdecydować : moc to napięcie razy prąd, czyli 12V x 6A = 72 W, więc możliwości jest dużo, choć weź pod uwagę, że to pewnie dane maksymalne chwilowe, bezpiecznie będzie troszkę mniej, ok. 65 W, co też wystarczy. 

PS. co to za moduł? ? 

Opublikowano

https://allegro.pl/oferta/coming-leaving-home-audi-skoda-vw-seat-volvo-saab-7201905165?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

Właśnie możliwości nie jest dużo. Podłączyłem na razie tylko mijania. Chciałem na początku dać mijania i przeciwmgielne ale po przeliczeniu okazało sie że to za dużo

Opublikowano

ok, myślałem o oświetleniu wokół samochodu, jeśli masz w planie podpiąć sam przód na maxa to racja, nie ma dużo możliwości. choć można by zastosować przekaźniki i bezpośrednio z aku puścić fulla na mijania/drogowe plus halo, impuls wychodzący z modułu włączy lub wyłączy przekaźnik, który będzie sterował prądem z aku na lampach, które chcesz podpiąć 

Opublikowano

Bądź kupić drugi moduł ?

Pisząc oświetlenie wokół samochodu to co masz na myśli?