Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Korozja błotników w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja z ciekawości obleciałem całe autko z magnesem..................................przylepił się wszędzie :facepalm:

Opublikowano

masakra czyzby nastepna firma po mercu ktora zaczyna oszczedzac na blaszce i zaczynaja zgnilki sie pojawiac

Opublikowano

Tu jest problem z odprowadzeniem piasku ,błota itd. w nadkolu szmacianym , dodatkowo zle sa zagiete błotniki .

W polifcie poprawili to .

Opublikowano

Grześ, za przeproszeniem g....o poprawili, 2 lata temu robiłem na polifta, błotniki nowe, ori z aso, już korozja :facepalm:

Opublikowano

Grześ, za przeproszeniem g....o poprawili, 2 lata temu robiłem na polifta, błotniki nowe, ori z aso, już korozja :facepalm:

Dwa lata temu to mogles robic blotniki z 2012 a mi rzeczoznawca z audi mowil ze poprawili to dopiero w autach z 2014 wiec moze jednak czegos sie nauczyli.

Opublikowano

Chyba, że tak, trzeba wymienić na 2014 :grin:

Opublikowano

To są jakieś jaja...patrząc na zdjęcia z pierwszego postu nie chce się wierzyć.ostatnio oglądałem od spodu moją byłą B7 która jest 5 lat w Polsce i zimą soli nie żałują a auto bez grama rdzy :eusathink: .

paranoja jakaś z jakością tych nowych aut :kwasny:

Opublikowano

Nie wiem czy paranoja ale czysty biznes na pewno. Producentów dzisiaj interesuje zadowolenie pierwszego właściciela (a i to nie zawsze wychodzi) a nie produkowanie auta dla drugiego czy trzeciego właściciela. Szczególnie jesli to Polak lub inny biedak, który i tak do Aso nie pojedzie a części szuka i tak u chińczyka. No to po co przeplacac za lepsze materiały i technologie? Takie czasy, ze liczy się kasa.

Opublikowano

Tragedia. Szkoda ze audi poszło w tym kierunku. Chwilowo może zyskali na zmniejszeniu kosztów produkcji, ale długoterminowo wielka strata

Opublikowano

Nie tylko Audi kolego, tak robi wiele koncernów o ile nie wszystkie :kwasny:

Opublikowano

Nie tylko Audi kolego, tak robi wiele koncernów o ile nie wszystkie :kwasny:

Chodzi mi o to ze dla wielu ludzi słowo audi oznaczało brak korozji, chociażby na przykładzie b4. A to ze nowe auta włoskie, francuskie czy też ople gniją to nikogo nie powinno dziwić. Przynajmniej mnie by nie zdziwiło :wink:
Opublikowano

Również mercedes czy bmw (kolega ma 3 letniego CLS-a i korozja też już wyłazi), celowe działanie koncernów, oszczędności. Jeszcze B7 był modelem który nadwozie i wnętrze miał jak najbardziej OK, B8 już niestety nie

Opublikowano

Tylko, ze włoskie teraz nie gniją a niemiwckie owszem. Silnika juz Niemcy trs nie potrafią zrobić a Włosi owszem...

Opublikowano

I za co tu płacić

Opublikowano

Za "prestiż"który skutecznie wmawia ludziom ten picowany VW wydzerając kasę z kieszeni. Pal licho, ten co na i kupuje nowe w salonie to co go przejmuje to wszystko. Ale ludIe , którzy maja po kilkanaście tysięcy i szukają używki w dobrym stanie raczej nie będą tu mieli juz czego szukać. Z drugiej strony jednak patrząc, mnie tam ta korozja nie przeszkadza. Póki na wylot dziury nie ma, póki nic nie odpada to co się szarpac. To tylko auto.

Opublikowano

W zasadzie masz trochę racji, tylko tak trochę h...o wygląda z rudą na wierzchu :kox:

Opublikowano

Troszke szukalem po zagranicznych forach i nie jestem pewny dokladnie z jakiego kraju jest ta stronka ale z nie pozwolilem sobie przetlumaczyc translatorem jedna wypowiedz;

Dla tych, którzy maja rdzewiejące błotniki ...

Istnieje specjalna instrukcja dostępna od Audi do naprawy błotników. Kod do tej specjalnej instrukcji to 5055 0002 040/041. Nalezy zwrócić się do dealera, aby sprawdzil ten kod.
Instrukcja ta obejmuje: usuwanie rdzy, dodatkowe uszczelnienie w wewnętrznej krawędzi błotników i malowanie błotników.Dealer powinien robić zdjęcia i wysyłać je wraz z dochodzenia firmy do importera. W Finlandii, nawet 5-letnie samochody zostały naprawione na podstawie dobrej woli bez kosztów dla właściciela samochodu.

http://www.audiworld.com/forums/a4-b8-platform-discussion-128/front-wheel-well-rust-2009-a-2849022/

Opublikowano

Mi w zeszłym roku w Krotoskim Cichym wymienili za free tylną klapę z powodu dwóch purchli, haha a brakowało mi 2tys. km do następnego przeglądu, :grin:

Opublikowano

Również mercedes czy bmw (kolega ma 3 letniego CLS-a i korozja też już wyłazi), celowe działanie koncernów, oszczędności. Jeszcze B7 był modelem który nadwozie i wnętrze miał jak najbardziej OK, B8 już niestety nie

Kolego mylisz się , b7 też sięgał ten problem

Opublikowano

Kolego, nie wiem jak innym, ale ja miałem B7 przez 3 lata (2 lata miał jak go kupiłem) i z korozją błotników nie było najmniejszego problemu, inne blachy były, inny (czytaj: grubszy) ocynk. Reasumując, 5 letni samochód, najmniejszego ogniska korozji :) gdzie w B8 2 lata temu gdy robiłem na polift, błotniki już były skorodowane, poliftowe, które założyłem 2 lata temu (nowe, ori z ASO) nie dalej jak 2 tygodnie temu były zdjęte, piaskowane i lakierowane, jeszcze ta zima i były by na 100% dziury

Edytowane przez proximpuh