Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przekręcone liczniki. Jak to się robi w PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"skręci mi Pan tak na 120.000 bo trochę głupio przed sąsiadami" :polew: bez komentarza...

posikalem sie :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

o qufa:D

Opublikowano

ostatnio na jednej aukcji allegro widzialem cos takiego: i tu cytuje: " auto ma 320 tys km przebiegu,jezeli ktos by sobie zyczyl mozemy zmienic stan licznika lub pozostawic rzeczywisty przebieg auta" :polew::nabijasie::polew::nabijasie: myslalem ze padne :polew: ma gosc podejscie do interesow :kox:

Opublikowano

Powiem tak korekty liczników za odpowiednim sprzętem są proste jak but nie ma co się dziwić. Mówicie o zapisie zmian w ECU w tej chwili są też możliwe zmiany zapisów Sterowników EDC15 i EDC16(ale przeważnie większość co idzie na szybki handel ma zmieniony tylko przebieg w liczniku) jedynie narazie ludzie maja problem z autami z grupy VAG po 06/2006 i niech a ten koleś z programu co powiedział że caddy z 2006 roku jest takie same jak 2008 to jest b.... Nowsze auta mają zapisane przebiegi w różnych modułach typu silnik, airbag a nawet modół centralnego zamka dlatego jest problem z cofaniem ich ale jest to tylko kwestia czasu.

Opublikowano
  • Autor

Powiem tak korekty liczników za odpowiednim sprzętem są proste jak but nie ma co się dziwić. Mówicie o zapisie zmian w ECU w tej chwili są też możliwe zmiany zapisów Sterowników EDC15 i EDC16(ale przeważnie większość co idzie na szybki handel ma zmieniony tylko przebieg w liczniku) jedynie narazie ludzie maja problem z autami z grupy VAG po 06/2006 i niech a ten koleś z programu co powiedział że caddy z 2006 roku jest takie same jak 2008 to jest b.... Nowsze auta mają zapisane przebiegi w różnych modułach typu silnik, airbag a nawet modół centralnego zamka dlatego jest problem z cofaniem ich ale jest to tylko kwestia czasu.

Dzięki za profesjonalną wypowiedź :good:

Opublikowano

W sobote byłem w Lubinie na giełdzie szukałem radia do auta i przy okazji pochodziłem troche po placu z autami, oczywiscie interesowałem się A4. Muszę przyznać, że dużo było "rodzynków" ;) A4 TDI czy to rocznik 1995 czy 2000 czy 2003 wszystkie podobne przebiegi ok. 140 000... :mysli::)

Opublikowano

ja naszczescie swoją A4 kupilem od znajomego, który był pierwszym właścicielem tego auta. od pierwszego dnia znam to auto i mogę być pewny przebiegu.

10 lat - 190 tys km. dla porównania znajomy miał też golfa IV TDi, którego "zajeździł: a A4 oszczędzał

Opublikowano

A czy oriętujesz sie jak to ma się do sprawdzanie przebiegu w A4 po 99 roku - tzn. VAG-CANem jest możiwość zczytania przebiegu (ciekawe z czego dokładnie zczytuje?), czy poza tym VAGiem jest jeszcze możliwość odczytu z innych sterowników przebiegu?

Opublikowano

A czy oriętujesz sie jak to ma się do sprawdzanie przebiegu w A4 po 99 roku - tzn.

Ja sie oroentuje ze da sie sprawdzic z silnikow ATJ,AJM,AVG.

Opublikowano

Czy AFN z 99 roku też jest zapis w ECU i czy jak pojade do ASO to mi zczytają faktyczny przebieg auta o ile w ECU nie było też cofnięte ??

Opublikowano

Znajomy sprowadził Passata 2003r,

podobno dzwonił do ASO i kazali mu przyjechać. Mówił że nie pobierają za to opłat.

Opublikowano

Mówisz o opcji w nowszym VAGu z kabelkiem VAG-CAN czy o wejściu w konkretny sterowniki i odczyt wartości?

Opublikowano

Mówisz o opcji w nowszym VAGu z kabelkiem VAG-CAN czy o wejściu w konkretny sterowniki i odczyt wartości?

w vagu wersji 7.04 jest specjalna opcja do odczytania przebiegu,niestety z tego co mi wiadomo silnik AFN nie nie lapie.

Opublikowano

w vagu wersji 7.04 jest specjalna opcja do odczytania przebiegu,niestety z tego co mi wiadomo silnik AFN nie nie lapie.

To znam, funkcja ta jest "ogólnie dostępna" myślałem że coś wiesz że w którymś sterowniku można jeszcze dodatkowo sprawdzić przebieg

Opublikowano

W naszych autkach przebieg do 06 2006 był zapisany tylko w sterowniku silnika i w liczniku. W sterowniku silnika zapisywane są w pamięciach EDC15 i EDC16. Można taki przebieg odczytać dowolnym fejsem który może sczytać pamięć. Potem trzeba tylko wyliczyć z niej przebieg(vag com robi top automatycznie jak większość programów). W tej chwili do 2006 r można zmieniać bez problemu przebiegi w liczniku jak i w sterowniku silnika ale co jest rzadkością w naszym kraju ze względu na koszty. AFN nie posiada pamięci EDC15 więc nic ze sprawdzania pierwsze sterowniki z taka pamięcią wyszły w silnikach AVG i AJM